fbpx

Novi Super Cub iz Honde

Honda je pokazala redizajnirane Super Cub 110 i Super Cub 50 motocilke, i ujedno objavila da je broj proizvedenih Super Cub modela prešla brojku od 100 miliona, ovog meseca.


Ova brojka je neverovatna, i potvrđuje da je ovaj motocikl uveliko najprodavaniji ikad. Zanimljivo je i da popularnost Super Cub-a i dalje raste. Predstavljen kao SC100 davne 1958. godine, Hondi je trebalo do 2005. da proizvede 50 miliona jedinica ovog motocikla, a od tada samo 12 godina da proizvede još toliko. Nova verzija Super Cub-a dobija novi dizajn tako da liči više na originalni model iz 1958., a obe verzije, 50 i 110 ccm izgledaju gotovo indentično. Postoje i „Pro“ verzije oba motocikla, sa korpom na prednjem delu, manjm točkovima od 14 inča i većim nosačem prtljaga. Sve verzije dobijaju LED far i nove instrumente. Super Cub pokreću poznati stari agregati zapremine 49 ccm snage 3,7 KS i 109 ccm snage 8,0 KS, a za zaustavljanje se koriste doboš kočnice.
Takahiro Hachigo, izvršni direktor Honda Motor Co. je rekao: „Honda Super Cub, koji je kreiran u Japanu, ispunjava očekivanja naših kupaca i sjedinjuje Hondinu strast da služi ljudima širom sveta sa veseljem prođirenja njihovog životnog potencijala. Kao rezultat, naši kupci širom sveta dugo uživaju u Super Cub seriji, koja je uspela da dostigne proizvodnju od 100 miliona jedinica u celokupnoj svetskoj proizvodnji. Honda će nastaviti da evoluira u skladu sa promenama vremena i nastojati da ponudi proizvode koji prevazilaze očekivanja naših kupaca.“.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Električni „usisivač“ probno čisti i beogradske ulice

Prvi put u Srbiji predstavljena mašina za održavanje ulica i drugih javnih površina s ...

Plattner Motors održao dan otvorenih vrata i predstavio Yamahu Ténéré 700

Plattner Motors nastavio dobru tradiciju opraštanja od moto sezone uz dan otvorenih vrata i ...

Zarco ponovo čini čuda u MotoGP-u

Održane su kvalifikacije za prvu trku MotoGP sezone 2018. koja se sutra vozi na ...

Kaciga čuva glavu, lice, ali često i život motociklista

Uz kompletnu zaštitnu opremu, vožnja motocikla je bezbednija, udobnija i zabavnija, a u novom ...

Preminuo Nicky Hayden

Bivši šampion sveta u MotoGP-u i vozač u Superbike-u Nicky Hayden preminuo je od ...