fbpx

Novi Super Cub iz Honde

Honda je pokazala redizajnirane Super Cub 110 i Super Cub 50 motocilke, i ujedno objavila da je broj proizvedenih Super Cub modela prešla brojku od 100 miliona, ovog meseca.


Ova brojka je neverovatna, i potvrđuje da je ovaj motocikl uveliko najprodavaniji ikad. Zanimljivo je i da popularnost Super Cub-a i dalje raste. Predstavljen kao SC100 davne 1958. godine, Hondi je trebalo do 2005. da proizvede 50 miliona jedinica ovog motocikla, a od tada samo 12 godina da proizvede još toliko. Nova verzija Super Cub-a dobija novi dizajn tako da liči više na originalni model iz 1958., a obe verzije, 50 i 110 ccm izgledaju gotovo indentično. Postoje i „Pro“ verzije oba motocikla, sa korpom na prednjem delu, manjm točkovima od 14 inča i većim nosačem prtljaga. Sve verzije dobijaju LED far i nove instrumente. Super Cub pokreću poznati stari agregati zapremine 49 ccm snage 3,7 KS i 109 ccm snage 8,0 KS, a za zaustavljanje se koriste doboš kočnice.
Takahiro Hachigo, izvršni direktor Honda Motor Co. je rekao: „Honda Super Cub, koji je kreiran u Japanu, ispunjava očekivanja naših kupaca i sjedinjuje Hondinu strast da služi ljudima širom sveta sa veseljem prođirenja njihovog životnog potencijala. Kao rezultat, naši kupci širom sveta dugo uživaju u Super Cub seriji, koja je uspela da dostigne proizvodnju od 100 miliona jedinica u celokupnoj svetskoj proizvodnji. Honda će nastaviti da evoluira u skladu sa promenama vremena i nastojati da ponudi proizvode koji prevazilaze očekivanja naših kupaca.“.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Dosta je bilo odmaranja

Dok vozači Formule 1 počinju svoj petnji raspust, MotoGP vozači su svoj završili i ...

Petrucci najbrži, za Ducati četiri prva vremena

Šta smo saznali nakon prva tri zvanična MotoGP test dana? Možda ništa, a možda ...

Prvom saradnjom do Ducati Diavel 1260 Lamborghini

Ducati i Lamborghini su po prvi put uradili nešto zajednički iako obe čuvene marke ...

Danilo Petrucci potpisao za KTM?

Iako još nije zvanično potvrđeno, Danilo Petrucci je potpisao ugovor i ostaje u MotoGP ...

Šesti dan Dakar Relija pripao dvojici Španaca

Nakon starta odloženog za 90 minuta i skraćenja etape za 100 kilometara, šesti dan ...

Dva nova motocikla iz Honde

Honda je na EICMA 2017. otkrila dva nova motocikla koji stižu u salone sledeće ...