fbpx

Alonso vozio Toyota LMP1

Fernando Alonso je prvi put vozio LMP1 prototip Toyota TS050 HYBRID u okviru priprema za nastup na 24 časa Le Mana sledeće godine

Foto: TOYOTA GAZOO Racing

Pokazalo se da su nedavne neslužbene vesti ipak bile tačne. Fernando Alonso jeste bio na probi i podešavanju sedišta u Toyoti TS050 HYBRID. U nedelju je odvezao ukupno 113 krugova u Bahreinu, na postsezonskom rookie testu, na kojem je Toyotim prototip delio sa redovnim vozačima Mikeom Conwayom and Sébastienom Buemijem, kao i zvezdom u usponu Thomasom Laurentom.
Dvostruki šampion sveta je posle testa izjavio da je fasciniran LMP 1 prototipom i zadovoljan testom, ali pak ne može da se pohvali najboljim postignutim vremenom, nego drugim najboljim, i to od početnika, dok su regularni i mnogo iskusniji WEC vozači bili znatno brži. Najbrži novopridošlica u WEC je bio Pietro Fittipaldi, unuk nekadašnjeg šampiona Formule 1 Emersona Fittipaldija, i to u Porscheu 919 Hybrid.


Prema onome što se trenutno zna, Alonso ne planira da i sledeće godine odsustvuje sa V.N. Monaka radi učešća na Indy 500, a i u Le Manu će moći da se takmiči samo ako bude prisutan na pet uzastopnih WEC trkačkih vikenda tokom leta. Sledeći susret sa trkama izdržljivosti Alonso će imati u januaru na 24 časa Daytone, gde će voziti LMP2 automobil za tim United Autosports.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Lotus se oprostio od sva tri svoja modela

Lotus je završio sa proizvodnjom modela Elise, Evora i Exige, a svoj pogon priprema ...

Kamperi su zabavni ali veoma nebezbedni

Kamperi ili RV-i “motorhome”-ovi su zabavni za uživanje, ali i veoma nebezbedni kada se ...

Kia razvija nove sisteme bezbednosti

Kia će testirati nove sisteme upozoravanja za unapređenje bezbednosti u saobraćaju Projekt SPS će ...

Tamna strana elektrifikacije automobila

Električni automobili doprineće čistijoj atmosferi na planeti zemlji i prevazići problem nestajanja fosilnih goriva, ...

VW najavio budući Microbus

Volkswagen će proizvoditi serijsku verziju I.D. Buzz koncepta, izjajvio je šef VW-a Herbert Diess ...