fbpx

Toyota Yaris Cross „World Urban Car of the Year 2022“

Na dodeli nagrada za automobil godine „World Car Awards“, Toyota Yaris Cross proglašen je za „World Urban Car of the Year 2022“

Na prestižnoj svetskoj dodeli nagrada za automobil godine „World Car Awards“, uživo na Salonu automobila u Njujorku, Toyota Yaris Cross proglašen je za pobednika u kategoriji „World Urban Car of the Year 2022“ (najbolji urbani automobil na svetu za 2022. godinu). Nagrade u raznim kategorijama dodeljivao je, tajnim glasanjem, stručni žiri koji je sačinjavalo 102 ugledna međunarodna automobilska novinara iz 33 zemlje.
„Ponosni smo što smo osvojili nagradu „World Urban Car“. Temelj našeg poslovanja je oduvek bilo stvaranje dobrih kompaktnih automobila, a ta nas je filozofija vodila da razvijemo Yaris Cross kao kompaktni automobil s prostranim unutrašnjim i prtljažnim prostorom, kao i dovoljno snage i ekonomičnosti. Ova nagrada biće nam dodatna motivacija za dalji rad, dok nastavljamo da razvijamo visokokvalitetne automobile koji mogu da zadovolje potrebe naših kupaca i da promovišemo ekološki prihvatljiva vozila koja mogu da pomognu u smanjenju emisije CO2“, rekao je povodom nagrade glavni inženjer Takatomo Suzuki, Toyota Compact Car Company, Toyota Motor Corporation.
Toyotin B-SUV osvojio je nagradu ispred pet finalista, a ta lista pre konačne odluke svedena je na tri glavna kandidata. Vozila koja ispunjavaju uslove za nagradu u kategoriji „World Urban Car“ moraju da se proizvode u količinama od najmanje 5000 jedinica godišnje i moraju biti u prodaji na najmanje dva velika tržišta (Kina, Evropa, Indija, Japan, Južna Koreja, Latinska Amerika, SAD), na najmanje dva odvojena kontinenta u određenom trenutku u razdoblju od 1. januara 2021. do 30. mart 2022. Vozila moraju imati maksimalnu dužinu do 4,2 metra i biti odobrena za vožnju na javnim putevima.
Lansiran 2021. godine, Yaris Cross objedinjuje Toyotino bogato iskustvo i znanje u dizajnu i inženjeringu malih automobila i SUV-a, razvijenih za Evropu i posebno s evropskim kupcima na umu.
Toyota Yaris Cross ide stopama modela Yarisa, koji je proglašen za Automobil godine u Evropi 2021. godine, noseći ključne kvalitete urbanog hečbeka kao što su „veliko-malo“ pakovanje koje maksimizira unutrašnji prostor i praktičnost, četvrta generacija hibridnog električnog pogona, najviši bezbednosni standardi s drugom generacijom Toyota Safety Sense i istinski karakter zabave u vožnji.
Ovi jedinstveni atributi kombinovani su sa autentičnim karakteristikama SUV-a, zasnovanim na Toyotinom nasleđu inovacija koje uključuje stvaranje sada osnovnog tržišnog segmenta za rekreativne SUV-ove s prvom generacijom modela RAV4 pre više od 25 godina.
Razvijen pod temom „Uvek u pokretu“, Yaris Cross je savršeno pogodan za svakodnevnu upotrebu, ali s avanturističkim aspektom koji je ključan za uspešan SUV. Dizajn predstavlja moderan, urbani izgled automobila u kojem vlasnici mogu da se osećaju ponosno što ih vide, spajajući robustne kvalitete SUV-a s naprednom dinamikom vožnje, zahvaljujući platformi za male automobile GA-B koja mu daje osnovnu snagu veoma uspešno lansiranu na modelu Yaris.
Yaris Cross se s ponosom pridružuje svojoj višestruko nagrađivanoj i veoma cenjenoj porodici Yaris: modelima Yaris i GR Yaris.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Renault ovog meseca predstavlja novi logotip

Prvi logotip u obliku romba pojavio se na modelu 40CV predstavljenom 1925. Njegov dizajn ...

Najsnažniji električni Nissan Nismo je Ariya

Najsnažniji električni Nissan Nismo je Ariya koja ima i veštački zvuk, ali od Formule ...

Lamborghini Lanzador je na struju

Lamborghini Lanzador je na struju, za sada je koncept ali najavljuje prvi potpuno električni ...

E-trgovinski gigant Alibaba lansira svoj EV brend

Kineski e-trgovinski gigant Alibaba sklopio je partnerstvo sa SAIC-om u cilju stvaranja nove auto ...

Zvanično pokazan BMW X2

Nakon dosta teasera, otkriven je novi BMW X2 kao kupe kompanjon crossover modelu X1. ...

Serija 6 Gran Tourismo uskoro sa 2.0 litarskim dizelom

BMW je predstavio novu, osnovnu, verziju Serije 6 Gran Tourismo koju pokreće dvolitarski dizel ...