Kia nagrađena za dizajn

Kia Motors je na najnovijem proglašenju dizajnerskih nagrada GOOD DESIGN za 2017. godinu dobila nagrade za 3 svoja najnovija modela

Foto Kia

GOOD DESIGN nagrade u kategoriji ‘prevoz’ za nove modele Rio, Stinger i Niro. U kategoriji “prevoz” Kia je osvojila priznanja za dizajn nove kompaktne kombilimuzine Rio, fastback sportske limuzine Stinger i hibridnog krosovera Niro. 8 godina zaredom korejski brend dobitnik nagrada GOOD DESIGN. To je osma godina zaredom u kojoj je Kia osvojila nagrade GOOD DESIGN za svoja vozila. Prethodni Kijini nagrađeni modeli su bili kako konceptni automobili (npr. Telluride iz 2016. i GT4 Stinger iz 2014.) tako i serijski modeli (električni Soul EV i premijumska limuzina Cadenza).

Foto: Kia

Seon Ho Youn, vođa Kijinog dizajnerskog centra, kaže: “Naši dizajneri širom sveta neumorno stvaraju prekrasno dizajnirane nove modele, čime privlačimo nove stranke i povećavamo svest o brendu. Nagrade GOOD DESIGN za tri naša nova modela su potvrda njihovog izvanrednog rada.” Nagrađeni modeli Rio, Stinger i Niro nastali su kao plod saradnje Kijina tri dizajnerska studija u Namyangu (J. Koreja), Irvineu (Kalifornija) i Frankfurtu (Nemačka).

Foto: Kia

Svečana podela nagrada se tradicionalno održava u čikaškom muzeju za arhitekturu i dizajn u saradnji s evropskim centrom za arhitekturu, umetnost, dizajn i urbane studije. Žiri GOOD DESIGN, koji čine nezavisni stručnjaci s područja dizajna, automobilske industrije i medija, koji poznaju i pokrivaju dizajn, ocenjivao je kandidate na osnovu različitih kriterijuma – inovativan dizajn, nove tehnologije, oblik, materijali, izrada, koncept, upotrebljivost, energetska učinkovitost i uticaj na ekologiju. Sva tri Kijina ovogodišnja predstavnika su ostavila pozitivan utisak na osnovu svih ocenjivanih kriterijuma. GOOD DESIGN, koji se održava već 67 godina, spada među najstarija i najprestižnija svetska priznanja. Nagrade GOOD DESIGN nagrađuju najinovativnije i najnovije dizajnerske kreacije s područja industrije, proizvoda i grafike iz Evrope, Azije, Afrike i obe Amerike. Žiri je ove godine ocenjivao dizajnere i proizvođače iz 49 zemalja.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Ženevski salon automobila otkazan zbog coronavirusa

Ženevski salon automobila je definitivno otkazan nakon odluke Vlade Švajcarske da zabrani velika okupljanja ...

Porsche se oprašta od WEC šampionata

Porsche je obajvio da se na kraju ove godine povlači iz šampionata izdržljivosti, a ...

Tom Cruise se juri po Parizu u originalnom BMW-u M5 u novom filmu

Automobili iz filmova ponekad postanu legendarniji od samih glumaca, a možda to bude slučaj ...

Počela je predprodukcija BMW X7

U pogonu u Spartanburgu BMW je počeo predprodukciju modela X7, koji će se na ...

Premijera filma “F9” odložena za sledeću godinu

Deveti nastavak u serijalu filmova „Fast and Furious”, nazvan “F9”, odložen je zbog bojazni ...

Potvrđen kalendar Formule 1 za sezonu 2019.

Na poslednjem sastanku svog “World Motor Sport Council” FIA je potvrdila kalendar trka Formule ...