fbpx

Kia nagrađena za dizajn

Kia Motors je na najnovijem proglašenju dizajnerskih nagrada GOOD DESIGN za 2017. godinu dobila nagrade za 3 svoja najnovija modela

Foto Kia

GOOD DESIGN nagrade u kategoriji ‘prevoz’ za nove modele Rio, Stinger i Niro. U kategoriji “prevoz” Kia je osvojila priznanja za dizajn nove kompaktne kombilimuzine Rio, fastback sportske limuzine Stinger i hibridnog krosovera Niro. 8 godina zaredom korejski brend dobitnik nagrada GOOD DESIGN. To je osma godina zaredom u kojoj je Kia osvojila nagrade GOOD DESIGN za svoja vozila. Prethodni Kijini nagrađeni modeli su bili kako konceptni automobili (npr. Telluride iz 2016. i GT4 Stinger iz 2014.) tako i serijski modeli (električni Soul EV i premijumska limuzina Cadenza).

Foto: Kia

Seon Ho Youn, vođa Kijinog dizajnerskog centra, kaže: “Naši dizajneri širom sveta neumorno stvaraju prekrasno dizajnirane nove modele, čime privlačimo nove stranke i povećavamo svest o brendu. Nagrade GOOD DESIGN za tri naša nova modela su potvrda njihovog izvanrednog rada.” Nagrađeni modeli Rio, Stinger i Niro nastali su kao plod saradnje Kijina tri dizajnerska studija u Namyangu (J. Koreja), Irvineu (Kalifornija) i Frankfurtu (Nemačka).

Foto: Kia

Svečana podela nagrada se tradicionalno održava u čikaškom muzeju za arhitekturu i dizajn u saradnji s evropskim centrom za arhitekturu, umetnost, dizajn i urbane studije. Žiri GOOD DESIGN, koji čine nezavisni stručnjaci s područja dizajna, automobilske industrije i medija, koji poznaju i pokrivaju dizajn, ocenjivao je kandidate na osnovu različitih kriterijuma – inovativan dizajn, nove tehnologije, oblik, materijali, izrada, koncept, upotrebljivost, energetska učinkovitost i uticaj na ekologiju. Sva tri Kijina ovogodišnja predstavnika su ostavila pozitivan utisak na osnovu svih ocenjivanih kriterijuma. GOOD DESIGN, koji se održava već 67 godina, spada među najstarija i najprestižnija svetska priznanja. Nagrade GOOD DESIGN nagrađuju najinovativnije i najnovije dizajnerske kreacije s područja industrije, proizvoda i grafike iz Evrope, Azije, Afrike i obe Amerike. Žiri je ove godine ocenjivao dizajnere i proizvođače iz 49 zemalja.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Toyota predstavila novi Hilux

Toyota je konačno predstavila dugo najavljivani i očekivani Hilux sa brojnim tehnološkim unapređenjima i ...

Zaustavljen razvoj Toyota GR Super Sport hiperautomobila

Toyota je obustavila razvoj svog GR Super Sport hiperautomobila nakon incidenta u kojem je ...

MV Agusta i Alpine u zajedničkom projektu

MV Agusta i Alpine su se udružili u zajednički projekat i stvorili Superveloce Alpine, ...

Proširen Delta Auto Servis

Delta Auto Servis – ovlašćeni servis za BMW i MINI vozila na Novom Beogradu ...

Toyota i Yamaha razvijaju V8 motor na vodonik

Toyota i Yamaha razvijaju 5.0 V8 agregat na vodonik i potvrđuju da ne odustaju ...