fbpx

Kia nagrađena za dizajn

Kia Motors je na najnovijem proglašenju dizajnerskih nagrada GOOD DESIGN za 2017. godinu dobila nagrade za 3 svoja najnovija modela

Foto Kia

GOOD DESIGN nagrade u kategoriji ‘prevoz’ za nove modele Rio, Stinger i Niro. U kategoriji “prevoz” Kia je osvojila priznanja za dizajn nove kompaktne kombilimuzine Rio, fastback sportske limuzine Stinger i hibridnog krosovera Niro. 8 godina zaredom korejski brend dobitnik nagrada GOOD DESIGN. To je osma godina zaredom u kojoj je Kia osvojila nagrade GOOD DESIGN za svoja vozila. Prethodni Kijini nagrađeni modeli su bili kako konceptni automobili (npr. Telluride iz 2016. i GT4 Stinger iz 2014.) tako i serijski modeli (električni Soul EV i premijumska limuzina Cadenza).

Foto: Kia

Seon Ho Youn, vođa Kijinog dizajnerskog centra, kaže: “Naši dizajneri širom sveta neumorno stvaraju prekrasno dizajnirane nove modele, čime privlačimo nove stranke i povećavamo svest o brendu. Nagrade GOOD DESIGN za tri naša nova modela su potvrda njihovog izvanrednog rada.” Nagrađeni modeli Rio, Stinger i Niro nastali su kao plod saradnje Kijina tri dizajnerska studija u Namyangu (J. Koreja), Irvineu (Kalifornija) i Frankfurtu (Nemačka).

Foto: Kia

Svečana podela nagrada se tradicionalno održava u čikaškom muzeju za arhitekturu i dizajn u saradnji s evropskim centrom za arhitekturu, umetnost, dizajn i urbane studije. Žiri GOOD DESIGN, koji čine nezavisni stručnjaci s područja dizajna, automobilske industrije i medija, koji poznaju i pokrivaju dizajn, ocenjivao je kandidate na osnovu različitih kriterijuma – inovativan dizajn, nove tehnologije, oblik, materijali, izrada, koncept, upotrebljivost, energetska učinkovitost i uticaj na ekologiju. Sva tri Kijina ovogodišnja predstavnika su ostavila pozitivan utisak na osnovu svih ocenjivanih kriterijuma. GOOD DESIGN, koji se održava već 67 godina, spada među najstarija i najprestižnija svetska priznanja. Nagrade GOOD DESIGN nagrađuju najinovativnije i najnovije dizajnerske kreacije s područja industrije, proizvoda i grafike iz Evrope, Azije, Afrike i obe Amerike. Žiri je ove godine ocenjivao dizajnere i proizvođače iz 49 zemalja.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Bivši šef Mercedesa Jurgen Hubbert preminuo u 81. godini

Bivši šef Mercedes-Benza i čovek koji je pomogao pri lansiranju A-Klase i M-Klase, Jürgen ...

Audi R8 V10 GT RWD – labudova pesma

Audi R8 V10 GT RWD je labudova pesma ovog modela koji će za oproštaj ...

I Vettel dočekao pol poziciju nakon 17 trka

Možda smo u kavalifikacijama za Veliku nagradu Kanade konačno videli nešto novo, što može ...

Nissan predstavio I2V tehnologiju

Tehnologija povezanog automobila budućnosti spaja stvarni i virtualni svet i omogućuje vozačima da „vide ...

Hennessey je testirao motor iz Venoma F5 sa preko 2,000 KS

Hennessey je izazvao ogromnu pažnju u Pebble Beachu sa svojim 7.6 litarskim twin turbo ...

Formula 1 – Hamilton napušta Mercedes

Formula 1 – Hamilton napušta Mercedes, zvanično je saopšteno od strane tima, čime su ...