fbpx

Kia nagrađena za dizajn

Kia Motors je na najnovijem proglašenju dizajnerskih nagrada GOOD DESIGN za 2017. godinu dobila nagrade za 3 svoja najnovija modela

Foto Kia

GOOD DESIGN nagrade u kategoriji ‘prevoz’ za nove modele Rio, Stinger i Niro. U kategoriji “prevoz” Kia je osvojila priznanja za dizajn nove kompaktne kombilimuzine Rio, fastback sportske limuzine Stinger i hibridnog krosovera Niro. 8 godina zaredom korejski brend dobitnik nagrada GOOD DESIGN. To je osma godina zaredom u kojoj je Kia osvojila nagrade GOOD DESIGN za svoja vozila. Prethodni Kijini nagrađeni modeli su bili kako konceptni automobili (npr. Telluride iz 2016. i GT4 Stinger iz 2014.) tako i serijski modeli (električni Soul EV i premijumska limuzina Cadenza).

Foto: Kia

Seon Ho Youn, vođa Kijinog dizajnerskog centra, kaže: “Naši dizajneri širom sveta neumorno stvaraju prekrasno dizajnirane nove modele, čime privlačimo nove stranke i povećavamo svest o brendu. Nagrade GOOD DESIGN za tri naša nova modela su potvrda njihovog izvanrednog rada.” Nagrađeni modeli Rio, Stinger i Niro nastali su kao plod saradnje Kijina tri dizajnerska studija u Namyangu (J. Koreja), Irvineu (Kalifornija) i Frankfurtu (Nemačka).

Foto: Kia

Svečana podela nagrada se tradicionalno održava u čikaškom muzeju za arhitekturu i dizajn u saradnji s evropskim centrom za arhitekturu, umetnost, dizajn i urbane studije. Žiri GOOD DESIGN, koji čine nezavisni stručnjaci s područja dizajna, automobilske industrije i medija, koji poznaju i pokrivaju dizajn, ocenjivao je kandidate na osnovu različitih kriterijuma – inovativan dizajn, nove tehnologije, oblik, materijali, izrada, koncept, upotrebljivost, energetska učinkovitost i uticaj na ekologiju. Sva tri Kijina ovogodišnja predstavnika su ostavila pozitivan utisak na osnovu svih ocenjivanih kriterijuma. GOOD DESIGN, koji se održava već 67 godina, spada među najstarija i najprestižnija svetska priznanja. Nagrade GOOD DESIGN nagrađuju najinovativnije i najnovije dizajnerske kreacije s područja industrije, proizvoda i grafike iz Evrope, Azije, Afrike i obe Amerike. Žiri je ove godine ocenjivao dizajnere i proizvođače iz 49 zemalja.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Volkswagen na stuju do oblaka

Volkswagen je otkrio svog izazivača za legendarnu brdsku trku Pikes Peak, koji će čistim ...

Ferrari hybrid sa 1000 KS debituje 31. maja

Ferrari je brže usvojio hibridni pogon nego što je priznavao da će se dogoditi ...

VR koncept prodaje vozila u BMW salonu

Srbija je četvrto tržište u svetu gde je BMW implementirao Virtual Reality Delta Motors ...

Volvo planira da proda neverovatan broj EV-a do 2025.

Volvo planira da proda neverovatan broj EV-a do 2025., mada, možda im i pođe ...

Ronaldo u Juventus – radnici Fijata na ulice

Cristiano Ronalodo dolazi u Juventus a u znak protesta zbog trošenja novca, radnici Fijata ...