fbpx

Yamaha + Gordon Murray = Sports Ride

Yamaha će premijerno pokazati novi koncept automobil dve godine nakon otkrivanja Sports Ride koncepta pokazanog na Tokijskom salonu vozila 2015.

Yamaha Sports Ride koncept

Yamaha je objavila da će izložiti ukupno 20 modela, uključujući šest svetskih premijera i četiri japanske, na ovogodišnjem Tokijskom salonu automobila koji se održava od 27. oktobra do 5. novembra. Jedan od izloženih  će biti ujedno i jedini na četiri točka, dok će se ostatak linije sastojati od novih električnih biciklova, skutera, motocikala i naginjujućih multi točkaša. Yamaha ima dosta iskustva u razvijanju agregata za druge kompanije, ali se retko okrene ka stvaranju svog automobila.

Yamaha Sports Ride koncept

Novi koncept na četiri točka koji će pokazati krajem ovog meseca će biti prvi Yamahin automobil nakon dve godine od otkrivanja Sports Ride koncepta koji je premijerno pokazan isto na Tokijskom salonu. Sports Ride koncept koristi iStream proces proizvodnje koji je razvio i dizajnirao čovek koji je iza legendarnog drumskog bolida McLaren F1, Gordon Murray. Ovaj proces omogućava efikasnu proizvodnju lakih i čvrstih vozila.

iStream, Sports Ride koncept

Može se reći da je Sports Ride koncept sa svojih 750kg, malim dimenzijama, agregatom u sredini i stilom karoserije definitivno inspirisan Yamahinim motociklima. Moguće je da novi koncept signalizira početak proizvodnje čak i Yamahinog samostalnog automobila, a isto tako, moguće je i da japanski proizvođač samo demonstrira nove tehnologije.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Ford GT – iz salona na aukciju, pa na sud

Kako zaraditi lep novac preko ekskluzivnog automobila? Proizvođači limitiranih serija ekskluzivninih automobila, obično imaju ...

Novi Kia Sorento će se sam parkirati

Kia je objavila da će novi Sorento, koji u Evropu dolazi na jesen, biti ...

Mikrotalasima do produženja života SUS motorima

Benzinski i dizel motori će vremenom izumreti, ali ne tako brzo. Šta više, možda ...

Sudbina marke Alpine neizvesna – za sada

Sudbina marke Alpine koju je Renault oživeo ponovo je neizvesna u svetlu velike reorganizacije ...

Formula 1 počinje – objavljen kalendar trka sezone 2020

Formula 1 je službeno objavila kalendar trka sezone 2020. sa nadom da će ih ...

Novi Land Rover Defender zvanično predstavljen

Land Rover je na Salonu automobila u Frankfurtu zvanično predstavio novi Defender Novi Land ...