fbpx

Prvi hibridni Porsche 911 debituje uskoro

Prvi hibridni Porsche 911 debituje uskoro, tačnije, već 28. maja, a proizvođač najavljuje da je jako brz

Porsche 911 Hybrid

Prvi hibridni Porsche 911 debituje uskoro, tačnije, već 28. maja, a proizvođač najavljuje da je jako brz. Možda će neki reći da je šteta što legendarni model Porsche 911 Carrera nije izbegao elektrifikaciju, ali prema najavi proizvođača, nema razloga za brigu. Porsche 911 će na velika vrata ući u potpuno novu (neizbežnu) eru.
Iako će nova generacija Porschea 911 tek biti otkivena 28. maja, poznato je da već dve godine unazad prolazi koroz intezivni razvojni program. Porsche trvrdi da je u razvojnoj fazi prototipi 911 napravili fascinantnih pet miliona kilometara. Deo tih kilometara pripada i vožnjama u čuvenom “Zelenom paklu”, odnono legendardnoj stazi Nürburgring, koja je za Porsche kredibilan reper za novi model da li je poso dobro urađen ili još mora da se radi.

Porsche 911 Hybrid

Porsche poručuje da novi 911 sa hibridnim pogonom po prvi put ikada, krug na Nürburgringu obavlja za 7′:16”:9, što je 8.7 sekundi brže nego što je to činio, kako fabrika kaže, ekvivalentan Porsche 911 bez hibridne pomoći. Ako se kao kriterijum uzmu vremena, fabrika poredi sa krugom koji je 2020. godne napravio 911 Carrera S, genercije 991, a vreme je bilo 7′:25”, pa bi se moglo raditi i o novoj, hibridnoj veziji Carrera S.

Dmotion.rs preporučuje: Porsche će imati V8 motore i u sledećoj deceniji

Frank Moser, potpredsednik za modele Porsceh 911 i 718 kaže: “U 61 godinu dugoj istoriji Porsche, po prvi uput je ugrađen hibridni pogonski sistem za drumski 911. Naš inovativni sistem viokih performansi 911 čini još uzbudljivijim i dinamičnijim nego ikada. Tokom razvoja i testiranja modela 911 ništa nismo prepustili slučaju. Prototipovi su bili u svom mogućim podnebljima i klimatskim uslovima od ledene zime do paklene vrućine, kao što je poslednja faza testiranja obavljena u Dubajiu”.

Porsche 911 Hybrid

Iako je premijera hibridnog 911 praktično pred vratima, još uvek se ništa ne zna o pogonskom sistemu. Porsce, kao što smo čuli i od drugih, porucije da hibridni sisitem prevashodno treba da unapredi performanse, ali uz nižu emisiju. Pored toga, iz Štutgarta negiraju da plug-in hibridni pogonski sitem. Ako je suditi po vremenu na “Ringu”, novi Porsche 911 neće razočarati.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Ford Ranger Wildtrak skoro pa odličan

Ford Ranger nije slučajno najprodavaniji pick-up u mnogim zemljama širom sveta. Nije sam na ...

Test Hyundai Tucson Hybrid – korak u novu klasu

U C SUV segmentu ultra bogatom zanimljivom ponudom Hyundai se odavno izborio za svoju ...

Za Ženevu spreman novi Hyundai i20

Sa salon u Ženevi koji počinje na tri nedelje Hyundai ima spremnu treću generaciju ...

Nova NRING izdanja modela Stelvio i Giulia spremna za Ženevu

Alfa Romeo će premijerno otkriti NRING izdanja modela Stelvio i Giulia Quadrifoglio na sajmu ...

Titulu “World Car of the Year 2021” dobio je VW ID.4

Prestižnu titulu “World Car of the Year 2021” dobio je električni Volkswagen ID.4, koji ...