fbpx

Prvi hibridni Porsche 911 debituje uskoro

Prvi hibridni Porsche 911 debituje uskoro, tačnije, već 28. maja, a proizvođač najavljuje da je jako brz

Porsche 911 Hybrid

Prvi hibridni Porsche 911 debituje uskoro, tačnije, već 28. maja, a proizvođač najavljuje da je jako brz. Možda će neki reći da je šteta što legendarni model Porsche 911 Carrera nije izbegao elektrifikaciju, ali prema najavi proizvođača, nema razloga za brigu. Porsche 911 će na velika vrata ući u potpuno novu (neizbežnu) eru.
Iako će nova generacija Porschea 911 tek biti otkivena 28. maja, poznato je da već dve godine unazad prolazi koroz intezivni razvojni program. Porsche trvrdi da je u razvojnoj fazi prototipi 911 napravili fascinantnih pet miliona kilometara. Deo tih kilometara pripada i vožnjama u čuvenom “Zelenom paklu”, odnono legendardnoj stazi Nürburgring, koja je za Porsche kredibilan reper za novi model da li je poso dobro urađen ili još mora da se radi.

Porsche 911 Hybrid

Porsche poručuje da novi 911 sa hibridnim pogonom po prvi put ikada, krug na Nürburgringu obavlja za 7′:16”:9, što je 8.7 sekundi brže nego što je to činio, kako fabrika kaže, ekvivalentan Porsche 911 bez hibridne pomoći. Ako se kao kriterijum uzmu vremena, fabrika poredi sa krugom koji je 2020. godne napravio 911 Carrera S, genercije 991, a vreme je bilo 7′:25”, pa bi se moglo raditi i o novoj, hibridnoj veziji Carrera S.

Dmotion.rs preporučuje: Porsche će imati V8 motore i u sledećoj deceniji

Frank Moser, potpredsednik za modele Porsceh 911 i 718 kaže: “U 61 godinu dugoj istoriji Porsche, po prvi uput je ugrađen hibridni pogonski sistem za drumski 911. Naš inovativni sistem viokih performansi 911 čini još uzbudljivijim i dinamičnijim nego ikada. Tokom razvoja i testiranja modela 911 ništa nismo prepustili slučaju. Prototipovi su bili u svom mogućim podnebljima i klimatskim uslovima od ledene zime do paklene vrućine, kao što je poslednja faza testiranja obavljena u Dubajiu”.

Porsche 911 Hybrid

Iako je premijera hibridnog 911 praktično pred vratima, još uvek se ništa ne zna o pogonskom sistemu. Porsce, kao što smo čuli i od drugih, porucije da hibridni sisitem prevashodno treba da unapredi performanse, ali uz nižu emisiju. Pored toga, iz Štutgarta negiraju da plug-in hibridni pogonski sitem. Ako je suditi po vremenu na “Ringu”, novi Porsche 911 neće razočarati.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Porsche najavio još dva programa za kratkoročni najam

Porsche je najavio da će lansirati dva nova pilot programa za kratkoročni najam automobila ...

Predstavljen je Hennessey Venom F5 Revolution Roadster

Predstavljen je Hennessey Venom F5 Revolution Roadster sa 1.820 KS i cenom od koje ...

Mercedes službeno predstavio AMG A45 S i CLA 45 S

Mercedes je zvanično predstavio nova izdanja malog vatrenog hatchbacka i kompaktne limuzine Mercedes je ...

Osveženje za Nissan X-Trail sa novim motorima

Jedan od naprodavanijih SUV-a na svetu, dobio je značajne novine u pogonu i prenosu ...