fbpx

Počela prodaja Hyundai Kone u Srbiji

Model Kona će se na srpskom tržištu nuditi u pet paketa opreme i sa dve verzije motora, 1.0 T-GDI i 1.6 T-GDI.

Ovaj potpuno novi kompaktni SUV donosi novi porodični identitet kompanije Hyundai, kaskadnu rešetku hladnjaka, mrežastog sportskog dizajna, koji podsećajući na izgled krila, dodatno odaje upečatljivost dizajna prednjeg dela automobila. Kombinacija snažnih linija i elegantnih rubova, Konu izdvaja u svakom pogledu. Kona nudi izbor retrovizora u kontrastnim, različitim bojama kojima se dodatno naglašava upečatljiv izgled ovog modela, upotpunjen futurističkim izgledom prednjih LED svetala.

Opcije pogonskih motora su optimizovane kako bi se stvorila kompaktna platforma i omogućio pogon na sva četiri točka, bez kompromisa kada je unutrašnjost automobila u pitanju. Kupcima u Evropi će opciono biti i na raspolaganju novi Hyundai 1.0 T-GDI benzinski motor sa turbopunjačem i tri cilindra, uparen sa šestostepenim ručnim menjačem. Ovaj motor optimalne efikasnosti, proizvodi snagu od 120 KS, i ubrzanje od 0-100 km/h za 12 sekundi, razvija maksimalnu brzinu od 181 km/h uz maksimalni obrtni moment od 172 Nm u rasponu od 1.500 do 4.000 obrtaja. Pored navedenog, u ponudi je i jači 1.6 T-GDI benzinski motor snage 177 KS, ubrzanje od 0-100 km/h postiže za 7,7 sekundi i razvija maksimalnu brzinu od 210 km/h. Motor ima obrtni moment od 265 Nm u rasponu od 1.500 to 4.500 obrtaja i uparen je sa efikasnim sedmostepenim automatskim menjačem sa duplim kvačilom (7DCT) brzog odziva.

 Kona je opremljena najmodernijim sistemima aktivne bezbednosti kao što su AEB (Autonomus Emergency Braking), BSD (Blind Spot Detection), LKAS (Lane Keeping Assist System), FCW (Front Collision Warning), ESC (Electronic Stability Control)…
Model Kona će se na srpskom tržištu nuditi u pet paketa opreme i sa dve verzije motora 1.0 T-GDI i 1.6 T-GDI. Bogat paket osnovne opreme, dostupan već od 16.490 evra, pogonjen je T-GDI turbo benzinskim motorom poslednje generacije, zapremine 998 ccm uparenim sa šestostepenim ručnim menjačem. Kao i ostali Hyundai modeli u Srbiji i model KONA će biti pokriven garantnim rokom od 5+2 godine garancije bez ograničenja kilometraže.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Opelov OPC pod brend najverovatnije ostaje, ali uz elektrifikaciju

Još od prelaska u ruke francuske PSA grupe, Opel se suzdržavao od korišćenja OPC ...

Formula 1 – u timu Alpine je vruće

Formula 1 – u timu Alpine je vruće a šef Renaulta Luca de Meo ...

Hipokrizija – EU zabranila svetleću Ecstasy

Kakva hipokrizija – EU zabranila svetleću Spirit of Ecstasy na Rolls-Royce-u zbog bizarnog razloga ...

GSS i Dacia Duster pomažu Novopazarcima

Gorska služba spasavanja i Dacia Duster pomažu meštanima novopazarskih sela, koja se nalaze na ...

Volkswagen T-Cross stiže 25. oktobra

Volkswagen je službeno najavio premijeru modela T-Cross za 25. oktobar, a početak prodaje u ...

Šta automobilu stvarno donosi veću brzinu na stazi?

Šta automobilu stvarno donosi veću brzinu, a da nije marketinški trik kojim se udara ...