fbpx

Električni Harley-Davidson stiže u narednih 18 meseci

Harley-Davidson je najavio planove za potpuno novi električni motocikl, koji bi trebalo da izađe na tržište u narednih 18 meseci

2015 H-D Road Glide, foto: H-D

Harley-Davidson je trenutno u vrlo nezavidnoj poziciji. Kompanija je pre neki dan objavila godišnje rezultate za 2017. godinu, koji pokazuju pad prodaje od 6.7% na globalnom nivou u odnosu na 2016. Harley-Davidson je daleko od jedinog proizvođača motocikala sa agregatima velike zapremine kome pada prodaja. Činjenica da kupci novih H-D motocikala postaju sve stariji, a da njihova deca nisu zainteresovana za ovakav tip motocikla, i da bi radije kupili nešto japansko što ide u visoke obrtaje, predstavlja najveći problem H-D i sličnih proizvođača. H-D sada planira da pridobije mlađe kupce tako što će: „redefinisati svoj proizvod u tradicionalnim prostorima, i proširiti u nove prostore.“ Jedan od novih prostora će biti elekrifikacija motocikala – H-D je najavio da će imati električni motocikl na tržištu u narednih 18 meseci – iako u ovom trenutku ne znamo ni kako će izgledati, ni koliko će koštati.

2015 H-D Road Glide, foto: H-D

Šef Harley-Davidsona, Matt Levatich, je rekao: „Tržište EV motocikala je danas u povoju, ali verujemo da će premium H-D električni motocikli pomoći razvoju uzbuđenja i učešća u sportu globalno. Dok proširujemo naše EV mogućnosti i posvećenost, postajemo sve uzbuđeniji oko uloge koju će EV motocikli odigrati u širenju našeg biznisa.“ Pitanja koja ostaju su: Da li će električni Harley ostati Harley bez svog ikoničnog V-Twin zvuka, koji se čuje i oseti „sa kilometra“?!, kao i šta će prosečan vlasnik, sa tetovažom H-D logoa na ruci, imati da kaže na električni Harley.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Marquez ponovo neuhvatljiv u Teksasu

U sedmom nastupu na COA, Marc Marquez je došao do sedme pol pozicije Malo ...

MotoGP – pol pozicija u Nemačkoj za Bagnaiju

Na kratkoj i zahtevnoj stazi Sachsenring u Nemačkoj nabolje vreme u kvalifikacijama je postigao ...

Dakar Reli 2022 – pobede za Lategana i Petruccija

Peta etapa Dakar Relija duga ukupno 560 kilometara donela je nove pobednike, i prekid ...

Marc Marquez ima prelom nadlaktice

Aktuelni MotoGP šampion sveta Marc Marquez doživeo je prelom nadlaktične kosti prilikom pada Branioc ...

Rossi još dve godine na Yamahi YZR-M1

Yamaha i Valentino Rossi produžili su saradnju na još dve godine Yamaha je saopštila ...