fbpx

Električni Harley-Davidson stiže u narednih 18 meseci

Harley-Davidson je najavio planove za potpuno novi električni motocikl, koji bi trebalo da izađe na tržište u narednih 18 meseci

2015 H-D Road Glide, foto: H-D

Harley-Davidson je trenutno u vrlo nezavidnoj poziciji. Kompanija je pre neki dan objavila godišnje rezultate za 2017. godinu, koji pokazuju pad prodaje od 6.7% na globalnom nivou u odnosu na 2016. Harley-Davidson je daleko od jedinog proizvođača motocikala sa agregatima velike zapremine kome pada prodaja. Činjenica da kupci novih H-D motocikala postaju sve stariji, a da njihova deca nisu zainteresovana za ovakav tip motocikla, i da bi radije kupili nešto japansko što ide u visoke obrtaje, predstavlja najveći problem H-D i sličnih proizvođača. H-D sada planira da pridobije mlađe kupce tako što će: „redefinisati svoj proizvod u tradicionalnim prostorima, i proširiti u nove prostore.“ Jedan od novih prostora će biti elekrifikacija motocikala – H-D je najavio da će imati električni motocikl na tržištu u narednih 18 meseci – iako u ovom trenutku ne znamo ni kako će izgledati, ni koliko će koštati.

2015 H-D Road Glide, foto: H-D

Šef Harley-Davidsona, Matt Levatich, je rekao: „Tržište EV motocikala je danas u povoju, ali verujemo da će premium H-D električni motocikli pomoći razvoju uzbuđenja i učešća u sportu globalno. Dok proširujemo naše EV mogućnosti i posvećenost, postajemo sve uzbuđeniji oko uloge koju će EV motocikli odigrati u širenju našeg biznisa.“ Pitanja koja ostaju su: Da li će električni Harley ostati Harley bez svog ikoničnog V-Twin zvuka, koji se čuje i oseti „sa kilometra“?!, kao i šta će prosečan vlasnik, sa tetovažom H-D logoa na ruci, imati da kaže na električni Harley.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

MotoGP – Jorgeu Martinu dva od dva

MotoGP – Jorgeu Martinu dve pobede od dve moguće u Nemačkoj na Sachsenringu, nakon ...

Rossi na Yamahi za istoriju

Doktor i dalje ispisuje istoriju. 115 pobedom u triler trci za Veliku nagradu Holandije ...

Kevin Benavides na Hondi pobednik Dakar Relija 2021

U konkurenciji motociklista na Dakar Reliju 2021. sve je poznato – šampion je Kevin ...

Marquez ubedljivo do pol pozicije

Aktuelni Moto GP šampion sveta ne želi ništa da prepusti slučaju pred sutrašnju trku. ...

Michael van der Mark zamena za Rossija

Od naredne trke u Aragonu, Michael van der Mark će voziti Yamahu YZF-M1 umesto ...

MotoGP – sprint trka u Argentini Binderu

MotoGP – sprint trka u Argentini vožena je na stazi Termas de Río Hondo, ...