fbpx

Električni Harley-Davidson stiže u narednih 18 meseci

Harley-Davidson je najavio planove za potpuno novi električni motocikl, koji bi trebalo da izađe na tržište u narednih 18 meseci

2015 H-D Road Glide, foto: H-D

Harley-Davidson je trenutno u vrlo nezavidnoj poziciji. Kompanija je pre neki dan objavila godišnje rezultate za 2017. godinu, koji pokazuju pad prodaje od 6.7% na globalnom nivou u odnosu na 2016. Harley-Davidson je daleko od jedinog proizvođača motocikala sa agregatima velike zapremine kome pada prodaja. Činjenica da kupci novih H-D motocikala postaju sve stariji, a da njihova deca nisu zainteresovana za ovakav tip motocikla, i da bi radije kupili nešto japansko što ide u visoke obrtaje, predstavlja najveći problem H-D i sličnih proizvođača. H-D sada planira da pridobije mlađe kupce tako što će: „redefinisati svoj proizvod u tradicionalnim prostorima, i proširiti u nove prostore.“ Jedan od novih prostora će biti elekrifikacija motocikala – H-D je najavio da će imati električni motocikl na tržištu u narednih 18 meseci – iako u ovom trenutku ne znamo ni kako će izgledati, ni koliko će koštati.

2015 H-D Road Glide, foto: H-D

Šef Harley-Davidsona, Matt Levatich, je rekao: „Tržište EV motocikala je danas u povoju, ali verujemo da će premium H-D električni motocikli pomoći razvoju uzbuđenja i učešća u sportu globalno. Dok proširujemo naše EV mogućnosti i posvećenost, postajemo sve uzbuđeniji oko uloge koju će EV motocikli odigrati u širenju našeg biznisa.“ Pitanja koja ostaju su: Da li će električni Harley ostati Harley bez svog ikoničnog V-Twin zvuka, koji se čuje i oseti „sa kilometra“?!, kao i šta će prosečan vlasnik, sa tetovažom H-D logoa na ruci, imati da kaže na električni Harley.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Tesla ne ispunjava obećanja

Iz Tesle su saopštili da nisu ispunili plan da naprave 1,500 Modela 3, svog ...

Gde je nestao Rossi na trci u Jerezu?

Šta se dogodilo sa Valentinom Rossijem na MotoGP trci u Jerezu, koga smo samo ...

Dva nova specijalna izdanja u čast 50. godina Vespe

Piaggio slavi vrlo bitnu godišnjicu ove godine, u čiju čast je predstavio ne jednu, ...

MotoGP – Velika nagrada Japana Milleru

MotoGP trka za Veliku nagradu Japana vožena je na stazi Motegi Twin ring a ...

Andrea Dovizioso na SRT Yamahi od Mizana

Došao je trenutak da se Valentino Rossi i Andrea Dovizioso sretnu kao timske kolege ...