fbpx

Ren RS super automobil sa turbinom stiže u Ženevu

Kineska kompanija Techrules će na salonu u Ženevi prikazati super sportistu jedinstvenog pogonskog sistema

Kineska kompanija Techrules će na salonu u Ženevi prkazati super sportistu Ren RS jedinstvenog pogonskog sistema, koji je tehnološki demonstrator, i treba da privuče potencijalne investitore. Techrules je kompanija sa sedištem u Pekingu koja sarađujem sa brojnim firmama iz automobilskog sveta a i van njega, a u fokusu ima nove tehnologije povećanja autonomije vozila upotrebom mikro turbina.

Techrules Ren RS je jednosed, i zapravo je olakšana evolucija prvog Ren super automobila predstavljenog na prošlogodišnjem ženevskom salonu. Za njegov izgled, koji je bliži aeronautici nego automobilizmu, bili su zaduženi Fabrizio i Giorgetto Giugiaro.
Ren RS može imati četiri ili čak šest elektro motora sa ukupno 960 kW (1.287 KS), koji su mu dovoljni za ubrzanje do 100 km/h za manje od tri sekunde i maksimalnu brzinu od 330 km/h. Međutim, prava jedinstvenost ovog modela je njegov revolucionaran sistem za punjenje baterija, koji ovo vozilo definiše kao TREV ( Turbine-Recharging Electric Vehicle). Osnovu sistema za punjenje baterije i produžavanje autonomije čini turbina koja pokreće generator zadužen za punjenje baterije od 28 kWh. Ova baterija u saradnji sa nekoliko patentiranih tehnoloških rešenja, a uz 80 litara dizel goriva, vozilu donosi autonomiju od 1.170 kilometara. Iako ovo na prvi pogled ne deluje preterano ekonomično, ne treba zaboraviti da je reč o super automobilu visokih performansi, koje zadržava tokom svoje cele autonomije. Takođe, poznato je i da avionske turbine (turbo mlazni ili turbo fenski motori) su veoma efikasni proizvođači električne energije preko svojih generatora uz CSD (Constant Speed Drive) sistema za održavanje stalnog broja obrtaja generatora.
Kompanija Techrules planira da prestavi serijske verzije super automobila u naredne dve godine, ali isto tako da svoju patentiranu tehnologiju ponudi velikoserijskim proizvođačima automobila.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Novi vetrovi u VW Gupi

Volkswagen grupa planira da uvede veću diferencijaciju među svojim markama VW, Seat i Škoda ...

Renault je otkrio da će se njegov novi SUV zvati Austral

Renault Austral će zameniti model Kadjar u Renaultovoj ponudi, a široj publici će biti ...

WRC – danas počinje 50. sezona Svetskog reli šampionata

Danas u Monte Karlu počinje 50. sezona Svetskog šampionata u reliju, koja će svoje ...

SSC Tuatara baš nema sreće sa rekordom

SSC Tuatara je postavila rekord za najbrži serijski automobil koji je osporen, a u ...

Specijalni gosti Toyote na MSA u Beogradu

Paraolimpijci posetili izložbeni prostor Toyote i upoznali se s modelima koji su premijerno prikazani ...

E-trgovinski gigant Alibaba lansira svoj EV brend

Kineski e-trgovinski gigant Alibaba sklopio je partnerstvo sa SAIC-om u cilju stvaranja nove auto ...