fbpx

Ren RS super automobil sa turbinom stiže u Ženevu

Kineska kompanija Techrules će na salonu u Ženevi prikazati super sportistu jedinstvenog pogonskog sistema

Kineska kompanija Techrules će na salonu u Ženevi prkazati super sportistu Ren RS jedinstvenog pogonskog sistema, koji je tehnološki demonstrator, i treba da privuče potencijalne investitore. Techrules je kompanija sa sedištem u Pekingu koja sarađujem sa brojnim firmama iz automobilskog sveta a i van njega, a u fokusu ima nove tehnologije povećanja autonomije vozila upotrebom mikro turbina.

Techrules Ren RS je jednosed, i zapravo je olakšana evolucija prvog Ren super automobila predstavljenog na prošlogodišnjem ženevskom salonu. Za njegov izgled, koji je bliži aeronautici nego automobilizmu, bili su zaduženi Fabrizio i Giorgetto Giugiaro.
Ren RS može imati četiri ili čak šest elektro motora sa ukupno 960 kW (1.287 KS), koji su mu dovoljni za ubrzanje do 100 km/h za manje od tri sekunde i maksimalnu brzinu od 330 km/h. Međutim, prava jedinstvenost ovog modela je njegov revolucionaran sistem za punjenje baterija, koji ovo vozilo definiše kao TREV ( Turbine-Recharging Electric Vehicle). Osnovu sistema za punjenje baterije i produžavanje autonomije čini turbina koja pokreće generator zadužen za punjenje baterije od 28 kWh. Ova baterija u saradnji sa nekoliko patentiranih tehnoloških rešenja, a uz 80 litara dizel goriva, vozilu donosi autonomiju od 1.170 kilometara. Iako ovo na prvi pogled ne deluje preterano ekonomično, ne treba zaboraviti da je reč o super automobilu visokih performansi, koje zadržava tokom svoje cele autonomije. Takođe, poznato je i da avionske turbine (turbo mlazni ili turbo fenski motori) su veoma efikasni proizvođači električne energije preko svojih generatora uz CSD (Constant Speed Drive) sistema za održavanje stalnog broja obrtaja generatora.
Kompanija Techrules planira da prestavi serijske verzije super automobila u naredne dve godine, ali isto tako da svoju patentiranu tehnologiju ponudi velikoserijskim proizvođačima automobila.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Još jedna pogibija na Spa Francorchampsu

Još jedna pogibija na Spa Francorchampsu – u Regionalnoj Alpine Formuli život je izgubio ...

Infiniti Q Inspiration Concept otkriven neposredno pred Detroit

Novi koncept automobil, koji će Infiniti otkriti u Detroitu, ukazuje na novi pristup dizajnu ...

Michelin protiv dubljeg dezena pneumatika

Michelin je odbio pozive pojedinih proizvođača pneumatika da se minimalna dozvoljena dubina šare na ...

Vratio se Ford Capri

Vratio se Ford Capri, ali to više nije nekada vrlo popularni kupe koji je ...

Porsche obustavio prodaju nekih od modela

Porsche je obustavio prodaju nekih od modela, i to bez informacija zbog čega i ...