fbpx

Predstavljena nova Honda CR-V – hibrid umesto dizela

Nova Honda CR-V, koja je upravo predstavljena evropskoj publici u Ženevi, će po prvi put nuditi hibridnu i verziju sa sedam sedišta

Foto: Honda

Nova Honda CR-V, koja je tek predstavljena evropskoj publici u Ženevi, će po prvi put nuditi hibridnu i verziju sa sedam sedišta. Novi CR-V će biti ponuđen sa 1.5 litarskim turbo VTEC benzincem, u paru sa manuelnim ili CVT menjačem, ili 2.0 litarskim i-VTEC benzincem sa dva elektro motora – jedan za pogon, a drugi za generisanje struje. Hibridna verzija koristi menjač sa fiksnim prenosnim odnosom, za koji Honda tvrdi da omogućava glatkiju isporuku obrtnog momenta.

Foto: Honda

Sistem pod oznakom i-MMD (Intelligent Multi-Mode Drive) je zadužen za pogon, tako da vozač ne mora da bira između jednog od tri moda vožnje: EV Drive, Hybrid Drive i Engine Drive. Zanimljivo, novi model neće dobiti dizel motore. Honda tvrdi da će potrošnja benzinske verzije biti vodeća u klasi, ali će zvanične brojke biti objavljene bliže početku prodaje na jesen. Honda takođe obećava najbolji u klasi pristup trećem redu sedišta, kao i mesto za noge. Klirens od zemlje je povećan za 38 mm kod svih varijanti, a benzinski AWD model nudi 208 mm rastojanja.

Foto: Honda

U enterijeru se mogu primetiti dva 7 inčna ekrana – jedan umesto tradicionalnih analognih instrumenata i drugi koji služi kao glavni infotejment sistem. Motorizovana vrata prtljažnika karakteriše sistem koji štiti vrata od niskih plafona.  Novi model stiže u evropske salone na jesen, dok se hibrid i varijanta sa sedam sedišta očekuju 2019. Iako još nisu poznate, očekuje se da će i cene malo porasti u poređenju sa aktuelnim modelom.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Lamborghini Urus Made in China

Kineski proizvođači automobila odavno kopiraju druge, sa manjim ili još manjim uspehom. Najnoviji primer ...

Još malo pa gotovo…

Od predstojećeg leta BMW počinje sa prodajom osvežene Serije 1 koja je od 2011. ...

Vraćaju se 60-te: GM navodno sprema osmolitarski V8

Mnogi će se složiti da zamene za zapreminu nema, a GM-ova buduća komercijalna vozila ...

Mercedes-AMG GLC Coupe zvanično predstavljen

Mercedes-AMG GLC Coupe zvanično je predstavljen sa dve pogonske ocije i bogatom standardnom opremom ...

Renault planira električnog konkurenta Tesli i VW-u

Renault užurbano radi na većem električnom modelu koji će konkurisati Tesli Model 3 i ...

Novi Audi S3 je snažniji od Golfa R

Novi Audi S3 je snažniji od Golfa R a u svom Quattro pogonu dobio ...