fbpx

F1 – neće majmuni voditi zoološki vrt

Po ko zna koji put, Ferrari preti da će napustiti Formulu 1

Foto: Scuderia Ferrari

Planovi za budućnost Formule 1, između ostalog, predviđaju bučnije i jednostavnije motore, ali ono oko čega se lome koplja je limitiranje budžeta. Ferrari, se protivi i jednom i drugom, i preti da će napustiti šampionat, po ko zna koji put. Italijanski proizvođač automobila u Formuli 1 je već više od 50 godina, najduže od bilo koga drugog. U skladu sa tim, dobija i daleko najviše novca kada se deli kolač od zarade Formule 1, i to samo zbog dugovečnosti u F1. Kada god se Italijanima učini da će dobiti malo manje para, prete da će napustiti šampionat, pa tako i ovaj put.

Foto: Scuderia Ferrari

Alan Gow, bivši šef BTCC-a nekada izuzetno popularnog šampionata, ima zanimljivu postavku i kaže: “Ne treba dozvoliti da majmuni vode zoološki vrt”. “Ferrari u svoj marketing ne ulaže ništa, i kompletan imidž marke je naslonjen na Formulu 1, pa zbog čega ni je napustili”. Trenutnu situaciju Gow je uporedio sa događajima iz 1994. kada je Alfa Romeo, nezadovoljan protestima zbog njihovih aerodinamičkih rešenja, zapretio da će napustiti BTCC šampionat. Tada je Gow otvorio kapiju padoka u Oulton Parku i timu Alfa rekao: “Izvolite, doviđenja i prijatno”… Alfa se vratila već sledeće godine.
Po Gowu i sada treba tako postaviti stvari i ne dozvoliti da majmuni vode zološki vrt, odnosno, da Ferrari vodi Formulu 1. Kao što ni jedan vozač nije iznad svog tima, ni jedan proizvođač nije iznad šampionata.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Honda potvrdila specifikacije baterije i autonomiju modela E

Honda je potvrdila prve detalje o pogonskom sistemu svog novog električnog hatchbacka, poznatog pod ...

Nova Kia Ceed i zvanično

Kia Motors je potpuno razotkrila novoi Ceed, koji će se javnosti premijerno predstaviti na ...

Novi Fiat 500e – konačno novi Fiat

Novi Fiat 500e je konačno novi Fiat, nakon previše čekanja i odlaganja, napravljen od ...

Porsche Cayenne Coupe dobija motor od Urusa?

Porscheov novi Cayenne Coupe je nedavno predstavljen, a već su se pojavile informacije da ...