fbpx

Novi restilizovani MINI modeli stigli su u Srbiju

Brži i zabavniji nego ikad, nakon lokalne premijere na Salonu automobila u Beogradu restilizovani MINI HATCH modeli dostupni su i kupcima na tržištu Srbije

Oni predstavljaju suštinu uzbudljivog upravljanja i osećaj vožnje kartinga. Urbani su i sa više standardnih funkcija nego ikada pre.
Modeli MINI Hatch sa troja vrata i petora vrata kao i MINI Cabrio pored novih detalja u dizajnu kao sto je novi MINI “flat logo”, nova prednja LED svetla, kao i zadnja LED svetla koja su jasan podsetnik na britansko poreklo MINI brenda – sada se pojavljuju u “Union Jack” dizajnu i karakterističnom motivu britanske zastavice.
Detaljna revizija motora koji su u ponudi za MINI sa 3, MINI sa 5 vrata i novi MINI Cabrio poboljšavaju zabavu u vožnji, a dovode do smanjenja potrošnje goriva i emisije CO2 za čak pet procenata, kao i optimizacije emisije gasova kako bi bila usaglašena sa strožijim standardima emisije izduvnih gasova u budućnosti. Dalji razvoj je primenjen na osnovni motor, MINI TwinPower Turbo tehnologiju, elektroniku motora, sistem podmazivanja, usisnu granu, sistem hlađenja i izduvne sisteme. Takođe, smanjena je masa pogonskih jedinica, te su, na primer, poklopci motora su izrađeni od recikliranih karbonskih vlakana koja se koriste i u proizvodnji BMW i automobila.
Umesto standardnog šestostepenog manuelnog menjača, sedmostepeni Steptronic menjač sa dvostrukim kvačilom opciono je dostupan za modele MINI One, MINI Cooper, MINI Cooper S i MINI Cooper D. Novi tip prenosa karakteriše vrlo brza promena stepena prenosa, i kontinuirana isporuka snage na točkove. MINI Cooper SD sada poseduje osmostepeni Steptronic automatski menjač kao standard – jedinstven u segmentu malih automobila i omogućava da se snaga najmoćnijeg dizel motora da se prenese na prednje točkove na sportski ali harmoničan način.
Sve Steptronic transmisije, dostupne za novi MINI sa troja i petora vrata i novi MINI Cabrio, omogućavaju najnoviju generaciju automatske funkcije start/stop. Podaci navigacije i prednje kamere sada mogu biti uključeni u “start/stop” sistem koji omogućava identifikaciju situacija u kojima je bolje ne isključivati motor – na primer, kada se kratko zaustavi pre nego što se okrene ili krene u kružni tok, ili ako je saobraćaj pred nama ponovo počeo da se kreće.
Standardna oprema uključuje audio sistem sa ekranom u boji od 6,5 inča u centralnom instrumentu i integracijom mobilnog telefona preko Bluetooth-a. Kontrolni ekran nudi funkcije osetljive na dodir u kombinaciji sa opcionim Radio MINI Visual Boost i navigacionim sistemom.
Zadnja svetla imaju novi dizajn u kombinaciji sa LED farovima i adaptivnim LED farovima i jasan su podsetnik na britansko poreklo brenda – zadnja svetla restilizovanih MINI modela sada se pojavljuju u “Union Jack” dizajnu i karakterističnom motivu britanske zastavice.
Novi MINI logo sada ima dvodimenzionalni “flat dizajn”, jasan je i autentičan, pojavljuje se na poklopcu motora, prtljažniku, volanu, centralnoj instrument tabli i na ključu svih modela. Opcioni MINI Excitement paket sada uključuje i MINI logo projekciju na strani vozača. Kada se vozilo otvori i zatvori, novi MINI logo se projektuje na zemlju ispred vrata iz izvora svetlosti u spoljašnjem ogledalu i ostaje vidljiv 20 sekundi ili trajno ako su vrata otvorena.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Redizajnirana Škoda Fabia u Srbiji tokom septembra

Redizajnirana Škoda Fabia stiže u Srbiju za nekoliko dana Kompanija AutoČačak očekuje dolazak redizajnirane ...

Mitsubishi Eclipse Cross stigao u Srbiju

Mitsubishi Eclipse Cross stigao u Srbiju – cena već od 21.990 eura Model koji ...

CITNow – nova usluga u Delta Motorsu

Kompanija Delta Motors, generalni uvoznik i distributer za BMW i MINI vozila, od nedavno ...

Novi 1.5-litarski dizel motor debituje u Opelu Grandland X

Novi 1.5-litarski, četvorocilindarski, turbodizel koji debituje u Grandlandu X ima više snage i ekonomičniji ...

HONDA Pick up & Delivery usluga za klijente servisa

Ovlašćeni HONDA servis – Delta Automoto, na Novom Beogradu, pruža HONDA Pick up & ...

Teniska akademija Tipsarević i Peugeot objavili saradnju u Srbiji

Potpisan je sponzorski ugovor između Teniske akademije Tipsarević I uvoznika Peugeot vozila za Srbiju ...