fbpx

Jorge Lorenzo od naredne godine u Hondi

Dani Pedrosa od sledeće sezone ne vozi u timu Honda – voziće Jorge Lorenzo

 

Foto: Ducati

Honda Racing Team nije produžio ugovor sa Danijem Pedrosom za narednu sezonu. Jorge Lorenzo će naredne dve sezone biti vozač fabričkog tima Honda. Ovo je danas saopšteno iz tima Honda, i ima ne mali odjek. Navodno, Lorenzo će po sezoni biti plaćen četiri miliona evra. Iako je Honda još u januaru produžila ugovor sa svojom prvom zvezdom Marquezom, ostalo je otvoreno putanje drugog vozača. Nije bila tajna da je ovaj tim pregovarao sa Johanom Zarkom, koji se ipak odlučio za KTM, i Doviziosom koji nije želeo da bude drugi vozač u timu. Čak je i Joan Mir bio u kombinacijama Honde. Petostruki šampion sveta i trostruki u MotoGP klasi Jorge Lorenzo, priznao je da je pobeda u Mugellu stigla prekasno, i da je dogovor praktično bio postignut pre prošlonedeljne trke. Ispostavilo se i da su spekulacije da će se Lorenzo vratiti na Yamahu, ali satelitsku, tačne i da je dogovor bio veoma blizu. Šta više, najverovatnije će se ovaj projekat koji podržavaju Monster i Petronas obistiniti, sa Francom Morbidelijem kao jednim od potencijalnih vozača.
Lorenzo za sebe vidi bolju priliku u fabričkom timu Honda, pa makar mu se definitivno smešio status drugog vozača, ili je dovoljno samouveren, pa smatra da može biti brži od Marqueza. U svakom slučaju, hrabra odluka od strane Lorenza, a jako dobra od strane Honde, koja će imati verovatno najjači vozački tandem na gridu 2019. i 2020. godine.
Na upražnjeno mesto Lorenza u Ducatiju, kao što se nagađalo, dolazi Danilo Petrucci. Izbor Petruccija kao timskog kolege Doviziosa, nadvono je doneo lično Ducati CEO Claudio Domenicali.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Joan Mir pao pri 300 km/h na MotoGP testu u Brnu

Vozač fabričkog Moto GP tima Suzuki, Joan Mir, doživeo je pad pri velikoj brzini ...

Danilo Petrucci pokorio Mugello

Danilo Petrucci ostvario je i svoj san i san svog tima pobedom na stazi ...

Predstavljena Honda Grom za 2021. godinu

Sedam godina nakon predstavljanja, Honda MSX125 mini motocikl dobio je značajna unapređenja za 2021. ...

Dovizioso pušten kući nakon pregleda

Nakon incidenta u prvoj krivini trke za Veliku nagradu Engleske, vozač Ducatija je prevezen ...

Novi Ducati V4 pred MotoGP u Mizanu?

Ducati je najavio, ali nije do kraja otkrio šta će se dogoditi pre Moto ...