fbpx

Pogled na Opelov dizejnerski jezik budućnosti: GT X Experimental

Opel je dao prvi pogled na novi koncept automobil koji najavljuje novi dizajnerski jezik za modele koji stižu sredinom naredne decenije

Foto: Opel

Opel je dao prvi pogled na novi koncept automobil koji najavljuje novi dizajnerski jezik za modele koji stižu sredinom naredne decenije. Koncept čije ime je GT X Experimental je dizajniran pod temom „bold and pure“ koja karakteriše Opelov najnoviji dizajnerski jezik. Koncept će u potpunosti biti otkriven tokom ove godine. Ključ dizajna je novo lice, gde se dve jake ose ukrštaju kod istaknutog znaka marke u prednjoj masci. Vertikalna osa je naglašena centralnom ivicom poklopca motora, dok je horizontalna istaknuta hromiranom ukrasnom lajsnom i dnevnim svetlima u obliku krila.

Foto: Opel

Takođe se može primetiti da tipična rešetka hladnjaka i usisnici vazduha izostaju, što sugeriše na to da je GT X električni automobil. Sekcija u crnom finišu, koju Opel zove „Vizir“ zbog sličnosti sa vizirom sa moto kacige, integriše kamere i senzore potrebne budućim sistemima za autonomnu vožnju, koje će imati vozila Opel . Na kraju, oznaka „X“ verovatno ukazuje na to da gledamo u SUV ili nešto slično, moguće sa pogonom na svm točkovima. Opel je počeo da koristi ovu oznaku modelom Mokka X 2016. godine i nastavio da koristi za modele okrenute ka off-roadu. Dolaskom GT X Experimentala proizvođač će predstaviti i nove vrednosti brenda sa naglaskom na nemačke korene Opela i dostupne ali i dalje atraktivne ponude, koje ovaj koncept najavljuje. Opelov poslednji dizajnerski jezik je tek začet nakon promene vlasnika , što objašnjava zašto će ga serijski modeli koristiti tek za nekoliko godina. Tokom poslednjih godinu dana, Opel se fokusirao na štednju i povećanje efikasnosti što je već rezultiralo  prvim profitom u poslednje dve decenije. Sledeći korak je prelazak sa GM-ovih na PSA platforme, širenje na nova tržišta, i dodavanje elektrifikovanih modela, uključujući i električna vozila.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Formula 1 – “otkriven” je prvi bolid za sezonu 2022

Formula 1 ulazi u novu sezonu sa potpuno drugačiji automoblima, a konačno možemo da ...

Toyota Land Cruiser Matt Black Edition uskoro pred kupcima

Toyota Land Cruiser do kraja godine stiže u novom atraktivnom paketu opreme Matt Black ...

Audi lansira projekat Artemis

Audi lansira projekat Artemis kako bi radikalno skratio vreme razvoja novih modela i to ...

Volkswagen Grupa dobila ponudu za Lamborghini

Volkswagen Grupa je dobila ponudu za Lamborghini od koje se vrti u glavi, a ...

Časovnik u čast hrama automobilizma

Mladi britanski proizvođač satova Omologato, traži svoje mesto pod suncem tako što koketira sa ...

Ford Mustang

Ford Mustang je i dalje zbirno najprodavaniji sportski automobil na svetu u poslednjih 10 ...