fbpx

Pogled na Opelov dizejnerski jezik budućnosti: GT X Experimental

Opel je dao prvi pogled na novi koncept automobil koji najavljuje novi dizajnerski jezik za modele koji stižu sredinom naredne decenije

Foto: Opel

Opel je dao prvi pogled na novi koncept automobil koji najavljuje novi dizajnerski jezik za modele koji stižu sredinom naredne decenije. Koncept čije ime je GT X Experimental je dizajniran pod temom „bold and pure“ koja karakteriše Opelov najnoviji dizajnerski jezik. Koncept će u potpunosti biti otkriven tokom ove godine. Ključ dizajna je novo lice, gde se dve jake ose ukrštaju kod istaknutog znaka marke u prednjoj masci. Vertikalna osa je naglašena centralnom ivicom poklopca motora, dok je horizontalna istaknuta hromiranom ukrasnom lajsnom i dnevnim svetlima u obliku krila.

Foto: Opel

Takođe se može primetiti da tipična rešetka hladnjaka i usisnici vazduha izostaju, što sugeriše na to da je GT X električni automobil. Sekcija u crnom finišu, koju Opel zove „Vizir“ zbog sličnosti sa vizirom sa moto kacige, integriše kamere i senzore potrebne budućim sistemima za autonomnu vožnju, koje će imati vozila Opel . Na kraju, oznaka „X“ verovatno ukazuje na to da gledamo u SUV ili nešto slično, moguće sa pogonom na svm točkovima. Opel je počeo da koristi ovu oznaku modelom Mokka X 2016. godine i nastavio da koristi za modele okrenute ka off-roadu. Dolaskom GT X Experimentala proizvođač će predstaviti i nove vrednosti brenda sa naglaskom na nemačke korene Opela i dostupne ali i dalje atraktivne ponude, koje ovaj koncept najavljuje. Opelov poslednji dizajnerski jezik je tek začet nakon promene vlasnika , što objašnjava zašto će ga serijski modeli koristiti tek za nekoliko godina. Tokom poslednjih godinu dana, Opel se fokusirao na štednju i povećanje efikasnosti što je već rezultiralo  prvim profitom u poslednje dve decenije. Sledeći korak je prelazak sa GM-ovih na PSA platforme, širenje na nova tržišta, i dodavanje elektrifikovanih modela, uključujući i električna vozila.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Fiat Panda Waze sa novim opcijama stiže u salone

Nova Panda Waze, evolucija najdruštvenijeg gradskog automobila ikada, stiže u salone Uspeh prve verzije, ...

Audijev novi infotejment procesor je 10 puta jači od prethodnog

Najnovija verzija Audijevog modularnog infotejment sistema, poznatog kao MIB, debitovala je na Sajmu elektronike ...

VW Jetta napušta Evropu

Volkswagen je službeno saopštio da se model Jetta više neće prodavati u Evropi, a ...

Terrafugia Transition leteći automobil već sledeće godine

Američka firma Terrafugia je objavila nekoliko novih detalja o svom Transition letećem automobilu, koji ...

Michael Lohscheller bivši šef Opela ostao u auto industriji

Mnoge je iznenadio odlazak Michaela Lohschellera sa kormila Opela, ali uspešni menadžer nije napustio ...

Test Volvo XC40 D3 – prava porodična mera

Volvo je samo dve godine nakon premijere već osvežio svoj najmanji SUV XC40, ali ...