fbpx

Lamborghini Huracan ima osam otvora za ispuštanje ulja

Obična zamena ulja na prosečnom automobilu je uglavnom brz i jednostavan proces, a da li ste se zapitali kako to izgleda na jednom Lamborghini Huracanu

Obična zamena ulja na prosečnom automobilu je uglavnom brz i jednostavan proces, međutim Lamborghini Huracan je više od prosečnog automobila. Za sve koji vole da rade na svom automobilu sami, Royalty Exotic Cars je napravio klip koji pokazuje kako zameniti ulje na ovom italijanskom sportskom automobilu. Sve počinje sa traženjem filtera ulja, koji se nalazi u polovini bližoj kabini. Majstor u ovom slučaju koristi račnu sa dugačkim produžetkom kako bi otpustio kućište filtera, nakon čega nastavlja da ga odvije rukom. Nakon toga, kada je Huracan u vazduhu, mehaničar skida oplate donjeg postroja.

Običan automobil uglavnom ima jedan ili dva otvora za ispuštanje ulja. Huracan ima čak osam otvora. Razloge zbog kojeg Huracan ima toliko otvora za ispuštanje je veličina V10 motora, navodi mehaničar. Zbog velike količine ulja koje cirkuliše motorom, više otvora za ispuštanje je neophodno kako bi ulje izašlo iz raznih “džepova” suvog kartera. Sledeći korak je vraćanje svih čepova i adekvatno stezanje, jer niko ne želi Lamborghini koji ostavlja barice ulja na asfaltu. Nakon stavljanja novog filtera, sve što je potrebno jeste da se sipa ulje, i Huracan je spreman za nove pohode. Ceo proces je vrlo sličan onom kod “običnog” automobila, jedino veći broj otvora za ispuštanje ulja zahteva više pažnje.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Teemu Suninen vodi na Švedskom reliju

Po prvi put u životu Teemu Suninen vodi na jednom WRC reliju, dok se ...

Kia predstavila unapređeni Stonic

Laki hibrid, novi menjač, bolja povezivost i novi sistemi asistencije samo su neka od ...

Ferrari zaradi $80.000 po prodatom automobilu, najviše u industriji

Prema studiji nemačkog profesora ekenomije, Ferrari napravi profit od 80,000 dolara svaki put kada ...

Tesla Model S „prljaviji” od benzinca

Istraživanje obavljeno u MIT pokazalo je da Tesla S u svom životom ciklusu emituje ...

Andy Palmer (iznenada) napušta Aston Martin

Andy Palmer nakon šest godina napušta kormilo Aston Matina – iznenada, ali i nije ...