fbpx

Maserati svoj moćni V6 Nettuno ne da nikome u vreme kada se sve više mehanike deli među modelima pa i među proizvođačima

Dok jedni kupci mare, drugi kupci ne mare i ne žele da znaju šta se nalazi ispod lima njihovog ljubimca. A proizvođači k’o proizvođači rade ono što im donosi najveću zaradu, pa se sve manje toga razvija, a i kada se razvija, gleda se da se primeni u što više modela, a po mogućnosti proda i drugim markama.
Maserati je poprilično uzburkao javnost kada je nakon mnogo godina predstavio svoj potpuno novi model Grecale. Kompaktni sportski SUV smešten je ispod Levantea, ali ono što je tema vesti iz Maseratija je pogon namenjen za najsnažniju Trofeo verziju. Za sve one koji su zaboravili, Maserati je sopstvenim znanjen i snagom razvio ozbiljnu V6 biturbo pogonsku jedinicu, koja je debitovala u supersportisti MC20 sa 620 KS. I Grecale dobija isti, ambiciozno nazvani Nettuno šestocilindraš, doduše oslabljen na 530 KS, ali i dalje sa 620 Nm maksimalnog obrtnog momenta.
Nettuno se već nalazi u dva modela Maserati, u njega uloženo mnogo truda, a pogotovo novca, a sledeće pojavljivanje u javnosti imaće u novom izdanju modela Maserati GranTurismo, ali zanimljiva vest je da motor sa fascinantnim kompresionim odnosom 11:1 neće pokretati „tuđe“ modele.
Federico De Medio jedan od šefova Maseratija kaže da postoje tehničke mogućnosti da Nettuno u nekim verzijama pokreće pojedine modele iz Stellantis grupe, ali da se to neće dogoditi iako će svakako pokretati nekoliko budućih modela kuće koja ga je razvila. „Želm da Nettuno zadržimo u svom ekskluzivnom vlasništvu“, kaže De Medio. Drugim rečima, Maserati Nettuno V6 agregat ljubomorno čuva samo za sebe, a to ima svoju osnovu i u motivu po kojem je nastao, a to je bilo smanjivanje zavisnosti u odnosu na Ferrari koji je isporučivo pogonske jedinice za neke Maserati modele. Iako, ruku na srce, Nettuno nije baš nastao od nule, nego je Maserati razvio cilindarske glave, razvođenje ventila i usisni i izduvni sistem, i dalje je u velikoj meri „čedo“ marke sa znakom Trozupca.
Međutim, iako će spektakularni Nettuno pokretati novi Maserati GranTurismo, koji će debitovati tokom 2022. godine, po pitanju snage perjanica neće pripadati verziji sa SUS motorom nego sa električnim pogonom. Pod imenom GranTurismo Folgore će na tržište tokom 2023 godine stići verzija sa čitavih 1.200 KS.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Opel Zafira po Schwackeu šampion vrednosti za 2018.

Nezavisni posmatrači tržišta Schwacke i automobilski magazin Auto Bild su odlikovali vozila sa najstabilnijom ...

Malo cirkusa nije na odmet

Novi Audi A8 broji sitno do svetske premijere. Tačnije još 11 dana, ali se ...

Mercedes-Benz najavljuje Vision EQXX conceptom

Mercedes-Benz za 3. januar 2022. godine najavljuje premijeru modela koji je delimično otkrio Vision ...

Petter Solberg želi svoj WRC tim

Petter Solberg, bivši je šampion sveta u WRC-u i drugim kategorijama, a sada želi ...

Nissan planira da smanji proizvodnju i do 20%?

Prema poslednjim izveštajima, Nissan se sprema da smanji proizvodnju i prestane da nudi velike ...

Novi, ali stvarno novi Porsche 911

Porsche jeste obustavio proizvodnju mnogih modela, ali je zato dao pun gas novom 911, ...