fbpx

Toyota Corolla Touring Sports – karavan od starta

Toyota Auris odlazi u penziju, a Corolla, sa velikim ambicijama, na salon u Parizu stiže i kao karavan

Foto: Toyota

Da se Toyota oprašta sa imenom Auris više nije vest, isto kao ni povratak imena Corolla. Ono što se ne menja, ovo će i dalje biti porodica u C segmentu. Za sada, Corolla će definitivno biti dvočlana porodica, obzirom da je pored hatchbacka sa pet vrata, već sperman i karavan sa podugačkim imenom – Corolla Touring Sports.

Foto: Toyota

Ipak, Toyota skreće pažnju da Corolla Touring Sports, za razliku od prethodnika nije “karavanizovan” hatchback, neko model koji je iz osnove projektovan kao karavan, i gotovo da je model za sebe. Postavljen je na TNGA, a one koji karavan kupuju zbog velikog prtljažnika, sigurno neće razočarati. Sa 507 litara, koliko je nudio Auris karavan, Corolla Touring Sports ima čak 598 litara, što je gotovo na nivou onoga čime se može pohvaliti Škoda Octavia Combi (610 l).
Da, Corolla Touring Sports bez preterivanja, barem prema fabričkim podacima, ima ozbiljne argumente na svojoj strani, a svode se na uvek dobrodošlu ponudu kabinskog prostora. Međuosovnski razmak je povećan na čitavih 2.700 mm, što je za C segment mnogo, a ujedno više i od već pomenutog konkurenta iz Škode. Barem u teoriji, nova Corolla Touring Sports bi trebala imati i veoma dobro i precizno upravljanje. Prednje oslanjanje su MacPherson opružne noge, ali je pozadi multilink osovina, koja će među opcijama imati i adaptivno ogibljenje.
Benznski 1.2 turbo sa 115 KS jedini je konvencionalni pogon u novoj Corolli. 1.8 sa 120 KS i 2.0 sa 178 KS su hibridni pogoni, a kao što je odavno saopštila, Toyota, barem u Evropi neće prodavati dizel verzije.

Foto: Toyota

Uz impresivnu ponudu prostora Toyota već navodi i da će Corolla imati podugačak spisak dodatne opreme, koji će je, po želji kupca, podići prema premijum segmentu. Dobiće HUD, kvalitetan JBL
audio sistem, i bežično punjenje telefona. Zapravo, prema svemu navedenom, jasno je da će Corrola dobrim delom zauzeti, kako mesto Aurisa, tako i mesto Avensisa koji se gasi kao model, a kojeg će u luksuznijem izdanju naslediti Camry, koji je u aktuelnom izdanju već poharao američko tržište i postao bestseller.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Koncept Mini E – najava serijskog modela za 2019.

Nije tajna da će se i Mini elektrifikovati serijskim modelom. Do 2019. za kada ...

Nova Toyota Auris pred publikom

Nova Toyota Auris otkrivena je u Ženevi sa novom karoserijom i novim hibridnim pogonima ...

Minivan nije umro – kaže Hyundai i predstavlja MPV Staria

Nekada popularni MPV segment je u najezdi crossovera u svim formatima zamro, ali Hyundai ...

Honda Civic – vanzemaljac postao ovozemaljac

Tamo neke davne 2005. nazvah 8. generaciju Honde Civic vanzemaljcem, i ostade joj taj ...

Druga pol pozicija za Verstappena u F1 karijeri

Max Verstappen je uspeo da dođe do svoje druge pol pozicije u Formuli 1, ...

Novi Smart stiže uskoro i biće električni SUV

U septembru će biti prikazan prvi Smart od kada je Daimler udružio snage sa ...