Holden predstavio Time Attack Concept sa 1,340 KS

Holden, australijski brend koji nudi samo uvozne modele, sada opet može da se pohvali nečim svojim

Foto: Holden

Holden, australijski brend koji nudi samo uvozne modele, sada može da se pohvali nečim svojim. Tačnije ako se virtuelni trkački automobil računa. Holden je prošle nedelje predstavio Time Attack Concept, trkački automobil koji odaje počast 50. godišnjici Holdenove prvi pobede na Bathurst 500 događaju. Dizajneri i inženjeri su udružili snage kako bi zamislili ovaj koncept.

Foto: Holden

Karoserija, šasija, naplatci i oslanjanje koriste lagane materijale, što se odražava u ukupnoj masi automobila od oko samo 900 kg. Pogon se sastoji iz četiri električna motora, ukupne snage 1,340 KS i neverovatnih 3,240 Nm obrtnog momenta. Četiri individualno kontrolisana cyclogyro ventilatora, sa svojim pogonom, koriste varijabilne propelere koji mogu da usmere potisak kako bi stvorili optimalan „downforce“ za svaku krivinu.

Foto: Holden

Svaki od pogonskih motora ima svoj trostepeni automatski menjač, što daje teoretsko ubrzanje do 100 km/h za 1.25 sekundi. „Time Attack Concept trkač je ilustracija kako možemo koristiti naprednu tehnologiju u cilju razvijanja transportnih rešenja budućnosti,“ rekao je šef dizajna Holdena, Richard Ferlazzo. „U našem Time Attack Concept trkaču, od ekstremno detaljnog pristupa do objedinjenja naprednih tehnologija, možete videti  da je to više od jednostavne vizuelne vežbe.

Foto: Holden

“Holdenovo nedavno proširenje u vidu 150 novih inženjera u našem Advanced Vehicle Development timu znači da imamo talenat, resurse, i tehnologiju da nastavimo sa isporukom tih povlastica.“ Nakon 69 godina proizvodnje automobila u Australiji, GM je i zvanično zatvorio Holdenovu fabriku prošle godine. GM je nakon toga objavio da će Holdenovi inženjeri razvijati tehnologije za autonomne automobile i električne pogone. Time Attack Concept možda nikad neće zaživeti, ali je moguće da će neke od njegovih radikalnih ideja inspirisati GM-ove buduće EV-ove.

Foto: Holden

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

BMW X5 – revolucija ili evolucija?

Kada se pojavio pre skoro 20 godina, BMW X5 je bio revolucionaran. Da li ...

Opel postaje profitabilan?

Direktor Opela je objavio plan koji će omogućiti Opelu da postane profitabilan, elektrifikovan i ...

Pokazan novi Jeep Wrangler

Jeep je objavio tri fotografije nove JL generacije Wranglera za 2018., pre nego što ...

Novi BMW Serije 3 na Nurburgringu

Počelo je, beskonačno otkrivanje mrvicu po mrvicu do prave premjere. BMW je objavio poneki ...

Novi koncept prodaje automobila – Seat Boutique Concept

Navikli ste da automobile tražite na internetu, a da ih uživo pogledate i testirate ...

Volvo XC60 stigao u Srbiju

Grand Motors je novinarima predstavio novi Volvo XC60, čime je i zvanično počela prodaja ...