fbpx

Kia Ceed u novom izdanju predstavljen u Srbiji

U Srbiji predstavljen novi Kia Ceed, čime je počela i prodaja ovog popularnog modela

Novi Ceed, postavljen je na novoj ‘K2’ platformi, u hatchback verziji je 20 milimetara širi i 23 milimetra niži u odnosu na prethodnika. Njegov međuosovinski razmak i dalje ostaje 2.650 mm, sa 20 mm kraćim prednjim prepust, dok je zadnji prepust produžen za 20 mm
Dizajn enterijera – savremen, sa efikasnijim rasporedom
U unutrašnjosti je Ceed više ergonomski nego ikada ranije, a svuda u kabini su korišćeni materijali visokog kvaliteta. Dobio je brojne dizajnerske detalje, koji krase i ostale Kijine nove modele, kao npr. horizontalnu postavljenu komandnu tablu, koja kreira elegantniji izgled. Ovakav dizajn vozaču i suvozaču pruža više prostora u predelu nogu, a zbog bolje preglednosti unapred pruža se bolji osećaj prostranosti. Komandna tabla se sastoji iz dva dela – gornji, sa ‘plutajućim’ ekranom na dodir i zabavno-informativnim sistemom, i donjeg dela, gde su prekidači za podešavanje audio sistema, grejanja i ventilacije. Srednja konzola blago je okrenuta prema vozaču, zbog lakše upotrebe u vožnji.
Nova platforma donosi bolji raspored prostora, sa kabinom koja je prostranija nego kod prethodnika. Šira karoserija nudi više prostora u predelu ramena na zadnjoj klupi (za 34 mm na ukupno 1.406 mm), dok 16 mm niži položaj sedenja na zadnjim sedištima nudi više prostora u predelu kolena i nogu. Usprkos nižoj krovnoj liniji, Ceed pruža više prostora u predelu glave za putnike napred nego pre (sada 987 mm). Niža klupa omogućava sličnu prostranost u predelu glave na zadnjim sedištima.
Novi Ceed ima u hatchback varijanti prtljažnik od 395 litara, što je 15 litara više nego kod prethodnika. Ceed Sportswagon donosi i dosta veći veći prtljažnik nego kod prethodnika. Za 97 litara je veći od prethodnika, a sa 625 litara zapremine je veći od većine karavana D-segmenta. Dno prtljažnika je mnogo niže, što olakšava lakši utovar težih stvari u prtljažnik.
Motori i menjači
Ponuda benzinskih motora donosi i unapređenu verziju Kijinog popularnog 1,0-litarskog T-GDi motora. Ovaj motor proizvodi 120 KS i ima obrtni moment od 172 Nm. Novi ‘Kappa’ 1.4 T-GDi dolazi kao zamena za pređašni 1.6 GDI motor i proizvodi 140 KS. Usprkos manjoj zapremini nudi 4% više snage od prethodnika. Turbopunjač pruža širi raspon obrtnog momenta od 1,6-litarskog prethodnika, zato je elastičniji u različitim uslovima vožnje, a ujedno i smanjuje emisije izduvnih gasova. Obrtni moment od 242 Nm raspoloživ je od 1.500 do 3.200 obrtaja u minuti. Zbog dostizanja što nižih emisija, motori 1.0 T-GDI i 1.4 T-GDi opremljeni su filterom čvrstih čestica, zbog čega se novi Ceed može pohvaliti ispunjavanjem najnovijeg emisionog standarda Euro 6d TEMP.

Bazni motor je 1,4-litarski atmosferski MPI benzinski motor snage 100 KS i sa obrtnim momentom od 134 Nm. Novi Ceed dostupan je i sa Kijinim novim dizel motorom ‘U3’. Novi 1,6-litarski dizel motor, raspoloživ u dve verzije (115 i 136 KS), proizvodi 280 ili 300 Nm obrtnog momenta u niskim obrtajima sa mogućnošću prenosa preko ručnog i automatskog menjača sa dvostrukim kvačilom. Verzija sa 136 KS preko 6-stepenog ručnog menjača nudi 280 Nm obrtnog momenta odnosno 320 Nm u kombinaciji sa 7-stepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom (7DCT).
Novi sistemi za pomoć vozaču
Pored 7 standardnih vazdušnih jastuka, za bezbednost su zadužene i napredne tehnologije za pomoć vozaču, koje smanjuju mogućnost sudara i tako poboljšavaju sigurnost svih putnika u vozilu. Standardne tehnologije za bezbednost uključuju automatsko delovanje dugih svetala, sistem za upozoravanje na dekoncentrisanost vozača i sistem za održavanje vozila u voznoj traci sa sistemom za sprečavanje sudara. Novi Ceed će, kao Kijin prvi model u Evropi, nuditi sistem za održavanje vozila u voznoj traci (LFA), koji spada u 2. stepen autonomne vožnje.

Sistem LFA (Lane Following Assist) prati vozila ispred Ceeda i oznake na putevima, što mu pomaže kod održavanja vozila na voznoj traci. Sistem upotrebom radarskih senzora kontroliše ubrzavanje, kočenje i upravljanje volanom u odnosu na kolonu vozila ispred i održava siguran razmak, a deluje pri brzinama od 0 do 130 km/h. Na raspolaganju je još nekoliko tehnologija, kao npr. radarski tempomat sa funkcijom start/stop, sistem za upozoravanje na vozila u mrtvom uglu, sistem za upozoravanje na opasnost od sudara iza vozila, sistem za automatsko parkiranje i sistem za prepoznavanje pešaka sa upozorenjem na upravljačkom obruču, koji deluje zajedno sa sistemom za sprečavanje čeonih sudara. Svi novi Ceedovi standardno su opremljeni Kijinim pomoćnim sistemom stabilnosti (VSM – Vehicle Stability Management), koji u slučaju prepoznavanja gubitka prijanjanja zajedno sa sistemom elektronske stabilnosti (ESC) pruža stabilnost kod kočenja i skretanja.
Novi Ceed stiže u dve karoserijske varijante, hatchback  sa pet vrata i SW, dok će se tokom godine priključiti i treća Shooting Brake, sportski karavan. Cena novog Ceeda startuje od 12.990 evra za najslabiju 1.0 benzinsku verziju sa osnovnim paketom opreme, dok dizel verzije startuju od 19.690 evra.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Ponovo smena voditelja u Top Gearu

Da li je u opasnosti budućnost emisije Top Gear nakon najnovije promene voditelja, kojom ...

Prvi nalazi NTSB kažu da se uvukao stajni trap Earnhardtove Cessne

Prema saopštenju američke NTSB do udesa aviona Dalea Earnhardta došlo je zbog uvlačenja noge ...

Porsche potvrdio da Taycan karavan stiže

Porsche je potvrdio da će Mission E Cross Turismo koncept postati serijski model, odnosno ...

Potpuno električna Kia EV6 se bliži svojoj premijeri

Kia je pokazala prve fotografije svog predstojećeg EV modela koji će nositi oznaku EV6 ...

Cupra počela proizvodnju Formentora

U pogonu u Martorellu počela je proizvodnja SUV-a Cupra Formentor, prvog modela posebno razvijenog ...

BMW X5 – revolucija ili evolucija?

Kada se pojavio pre skoro 20 godina, BMW X5 je bio revolucionaran. Da li ...