fbpx

Kako je snimljena scena sa krađom sefa u filmu “Fast Five”?

“Fast and Furious” filmovi su oduvek bili puni neverovatnih kaskada i jurnjave, ali scena koja posebno se ističe je ona sa sefom iz “Fast Five” nastavka

“Fast and Furious” filmovi su oduvek bili puni neverovatnih kaskada i jurnjave, ali scena koja posebno se ističe je ona sa “pomahnitalim” sefom iz “Fast Five” nastavka. Jack Gill, kordinator kaskada “Fast Five” filma, je u svom novom videu detaljno objasnio celu scenu sa jurnjavom dva Dodge Chargera koji vuku ogroman sef. Iako je većina nas mislila da je velik deo ove scene dobra kompjuterska animacija, činjenica je da 98% celokupne scene snimljeno sa pravim sefom od 4 tone, koji su vukli upravo dva Dodge Chargera. Počevši sa scenom u kojoj Dom i Brian “čupaju” sef iz policijske stanice, Gil objašnjava da je korišćen pravi, ali doduše ne potporni zid. Međutim, sef je bio pravi. Prazan, ali pravi i vrlo težak.

A dok Dom i Brian vuku sef ulicama Brazila, mi možemo da uživamo u fascinantim internim informacijama. Na primer, kada se sef otkotrljao u betonske stubove pri izlasku iz policijske stanice, to nije bilo u planu. Tim je znao da će napraviti malo štete, ali su uništavanje i kortljanje sefa bili potpuno pravi. Zanimljivo je i da je ekipa napravila dva sefa koji mogu da se voze za dve odvojene scene. Jedan pogonjeni sef je stavljen na šasiju pick-upa, kojom je upravljao vozač. Nakon što se isti taj vozač onesvestio što zbog toplote, što zbog nedostatka kiseonika, ekipa je odlučila da mu sprovede cevčicu za vazduh u kacigu. Drugi pogonjeni sef, korišćen u sceni gde “kocka” od 4 tone smrska kolonu automobila, napravljen je na šasiji pravog kamiona. Sila koju kamion proizvodio je dala ekipi količinu štete kojoj su se nadali. Ono što je još luđe je da je sva vožnja prava. Kaskaderi su vozili Dodge Chargere i policijska vozila kako bi se sudarali, lupali, i izvodili neverovatne manevre bez dodatnih kompjuterskih efekata. Ceo video od 20 minuta možete pogledati u prilogu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Alfa Romeo slavi 100 godina simbola Quadrifoglio

Alfa Romeo je najavio zvaničan početak slavlja povodom stogodišnjice legendarnog simbola Quadrifoglio Alfa Romeo ...

Predstavljena osvežena Honda Civic Type R

Na salonu u Tokiju, Honda je prokazala osveženi Type R, sa malim kozmetičkim izmenama, ...

Mate Rimac kaže „Ne” za SUV

SUV bi imao smisla iz ugla biznisa, ali ga iz Rimca neće biti, kaže ...

BMW nakon devet godina gasi proizvodnju i3

BMW gasi proizvodnju svog prvog električnog automobila i3 nakon devet godina i može smatrati ...

Kiša i kazne režiraju trku

Kiša je uslovila beskonačno odlaganje kvalifikacija za sutrašnju trku u Monzi, ali je na ...

Hamilton deklasirao konkurenciju

U kvalifikacijama za Veliku nagradu Britanije, Lewis Hamilton je deklasirao konkurenciju, mada je ozbiljan ...