fbpx

Nova Toyota Corolla predstavljena u Srbiji

U Srbiji je i službeno predstavljena nova Toyota Corolla, kojom se vraća staro ime, ali uvodi model sa mnogo novina

Foto: Toyota

Nova, 12. generacija game Corolla napasti evorpski C- segment sa dva ključna argumenta. Na prvom mestu, potpuno nova, savremena Toyota New Global Architecture (TNGA) GA-C platforma ne samo da je obezbedila vozilima superiornu dinamiku u vožnji i povišen nivo bezbednosti, već je takođe omogućila Toyota dizajnerima slobodu da svakoj karoseriji daju vizuelno drugačiji i upečatljiv izgled.

HyperFocal: 0

Potpuno nova lepeza Corolla modela snažnije nego ikada demonstrira širok raspon različitih dizajnerskih rešenja koja variraju od sportskih, preko kompaktnih Hatchback modela, uglađenih i prilagodljivih Touring Sport modela, do rafiniranih i prestižnih Sedan verzija.

Foto: Toyota

Na drugom mestu, nova paleta Corolla bogatija je za još nekoliko hibridnih varijanti. Hatchback i Touring Sports su prvi modeli koji će kupcima nuditi izbor od dva samonapajajuća hibridna agregata – unapređeni od 1.8 -litarski i 122 KS i potpuno novi 2.0 -litarski koji razvija 180 KS i koji označavaju debi hibridne strategije brenda Toyota. Takođe, po prvi put, Sedan verzija će biti dostupna sa samonapajajućim hibridnim agregatom od 1.8 litara.

Foto: Toyota

Uzimajući u obzir fokus kompanije na samonapajajuću hibridnu tehnologiju, svi modeli palete Corolla će nuditi kupcima po samo jedan konvencionalni agregat od 114 KS i 1.2 l turbo benzinski agregat za Hatchback i Touring Sports modele, kao i verziju od 132 KS i 1.6 l za Sedan varijantu.
Vozila bazirana na novoj platformi TNGA imaju za prioritet najviše aktivne i pasivne bezbednosne standarde. Najnovija linija modela Corolla je dizajnirana tako da odgovara strogim standardima nezavisnih testiranja prilikom sudara (crash test), kao i da obezbedi rast nivoa aktivne bezbednosti putem sofisticiranih funkcija i najsavremenijih sistema Toyota Safety Sense tehnologije.

Foto: Toyota

Gađajući u srce evropskog C-segmenta, novi Hatchback, Touring Sports i Sedan su dinamični i stilizovani automobili koji odgovaraju svim zahtevima kako dnevne gradske, tako i dinamične vikend vožnje, dok kombinuju uživanje za volanom u all road uslovima sa relaksirajućim i štedljivim samonapajajućim režimom Toyota hibridne tehnologije.
Cene nove Corolle su zaista atraktivne. Za model sa 1.6 litarskim motorom u baznoj Terra opremi treba izdvojiti 16.990 evra, dok je za početak prodaje ponuđen i Luna paket opreme, sa stim motorom za 17.490 evra. Čak i verzija sa 1.8 litarskim hibridnim pogonom, iako bez državnih subvencija, ima cenu od 26.000 evra u osnovnoj Terra opremi, o kojoj vredi razmisliti, pogotovo uz akcijsku ponudu za sam početak prodaje, od samo 22.990 evra i to u drugom Sol paketu opreme.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Porsche ponovo razmišlja o Formuli 1, ali ako…

Porsche je i zvanično priznao da razmišlja o Formuli 1, ali samo ako bi ...

Novi šef dizajna u Škodi donosi više emocija

Novi šef dizajna Škode je Oliver Stefani, a osnovni zadatak mu je sa unese ...

Nova Toyota Yaris spremna za tržište

Potpuno nova, četvrta generacija Yarisa je automobil koji odgovara na zahteve gradskog života, ali ...

Volkswagen Grupa najavljuje čvrste baterije 2025.

Iako postoje stavovi da čvrste baterije još nisu ni blizu komercijalizacije, Volkswagen Grupa kaže ...

Formula 1 – pol pozicija za Leclerca u Bakuu

Formula 1 je stigla u Baku, grad vetra, a start sa prve pozicije imaće ...

Ferrari sprema svoj najjači model ikada sa SUS motorom

Novo specijalno izdanje modela Ferrari 812 Superfast biće najjači drumski Ferrari ikada sa motorom ...