fbpx

General Motors se zahvalio Facebooku

General Motors se pridružio Fordu i Hondi i zahvalio Facebooku na saradnji i povukao sve svoje oglase zbog negativnih efekata

Foto: General Motors media

Bez socijalnih mreža život kao da ne postoji, a na čelu “uticajnih” odavno je Facebook sa svojim pripadajućim organizacijama Instagram i WhattsApp. Svojim “dometom” nadvladali su čak i televiziju, pa su se oglašivači njihove milijarde uredno i redovno slivale u džepove akcionara nečega što je počelo iz zabave i želje za povezivanjem, a pretvorilo se u globalni biznis vredan milijarde. Ali, na radost mnogi, situacija počnje da se menja i to globalno. Studije pokazuju da 1.4 milijarde ljudi dnevno provodi u proseku po 54 minuta na Facebooku, a u rasponu godina je od 18 do 34, a globalna Covid-19 pandemija još je i uvećala kako populaciju tako i vreme provedeno pred ekranima.

Foto: General Motors media

Međutim, stratezi General Motorsa za marketing i odnose sa javnošću uprkos tome nisu zadovoljni efektima odglašavanja na Facebooku, i celoj platfom, a pogotovo delom koji ne sprečava negativne komentare na reklamne postove GM-a. Američki gigant je zbog toga odlučio da povuče sve svoje oglasne poruke sa FB, Instagrama i WhattsApp-a, i ostalih mreža koje kontroliše FB. U službenoj objavi GM kaže da nije zadovoljan napretkom koji ostvaruje FB, i kaže da FB mora da uvede promene kako bi bio sigurna platforma koja neće urušavati vrednosti marke GM. GM nije ni prvi ni jedini koji je shvatio da Facebook nije svemoguć, i da nije zadovoljan efektima ulaganja u njegove platforme. Američka divizija Ford i Honda povukli su se sa FB, ima i dosta drugih i velikih koji nisu zadovoljni efektima svojih ulaganja u Facebook i tu platformu izbacuju iz svojih media planova.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Povećano tržišno učešće Toyote u Evropi

Rekordna godina za Toyota Motor Europe sa 7,3 odsto tržišnog udela na evropskom tržištu ...

Novi Chevrolet Corvette Z06 otkriven sa LT6 motorom i 670 KS

Chevrolet je za 2023. godinu predstavio dugo očekivanu Z06 verziju C8 generacije modela Corvette ...

The Boss, Brus Springstin sa Jeepom u filmu

„The Middle” je za Brusa Springstina vrlo važan projekat jer je blisko sarađivao sa ...

Bolje ikad nego nikad: Predstavljen Audi Q8

Audi je danas u gradu Shenzhen, u Kini, na proslavi 30. godina uspešne strategije ...

Porsche počinje sa 3D štampanjem elemenata sportskih sedišta

Porsche je najavio da će tehnologija 3D štampanja olakšati personalizaciju automobilskih sedišta Kao što ...