fbpx

Ford je predstavio novi Escape, tačnije identičan model koji se u Evropi prodaje pod imenom Kuga

Foto: Ford

Ford je povećao svoju popularnu Kugu, ali je oštrim režimom dijete uspeo da uprkos povećanju, masu vozila smanji za više od 90 kilograma. Kuga za 2020. je postavljena na novu platformu, ima povećan međuosovinski razmak i trag točkova, tako da u kabini nudi više prostora po visini u i zoni ramena, odnosno po širini.

Foto: Ford

Međutim, iako nikada nije ni bila pravi terenac, niti je imala takve ambicije, Kuga ima smanjen klirens od tla, čime obećava još bolju voznu dinamiku.

Foto: Ford

U dizajnerskom pogledu, Ford je penzionisao oštre crte po kojima je aktuelna kuga prepoznatljiva, i novom modelu podario daleko mekše i suptilnije linije, pa sada čak deluje mnogo manje nalik SUV-u, a mnogo više povišenom hatchbacku.

Foto: Ford

Po pitanju funkcionalnosti, nova Kuga donosi dosta unapređenja. Zahvaljujući uzdužno pomičnoj zadnjoj klupu, bez preklapanja naslona moguće je povećati zapreminu prtljažnka do čitavih 1062 litre. Ovaj podatak se odnosi samo na benzinske motore, dok hibridna opcija ima nešto manji prtljažnik, zbog baterije smeštene ispod zadnje klupe.
Nova Kuga će doneti i dosta novih tehnologija. Opcija je velika digitalna instrument tabla od čak 12.3 inča, a infotejment je dobio 8” ekran, i samo za osnovnu opremu Kuga ima manji ekran osetljiv na dodir. Vozač će na raspolaganju imati čak šesto modova vožnje, HUD, i sistem izbegavanja sporih ili zaustavljenih vozila.
Od pogonskih opcija, 1.5 EcoBoost sa 180 KS je bazni pogon, dok je veća opcija 2.0 Turbo sa 250 KS. Za oba motora standardni je osmostepeni automatik, a pogon na svim točkovima je opcija. Potpuna novina je hibridna verzija koja kombinuje 2.5 litarski benzinac koji radi po Atkinson principu, a preko CVT menjača prednjim točkovima se isporučuje 198 KS. AWD je takođe opcija. Fabrika najavljuje i plug-in hibridnu verziju, ali nije saopštila mnogo detalja, osim da će biti raspoloživo 209 KS, i autonomija od 50 kilometara vožnje samo na struju. U Americi, Ford Escape/Kuga počinje da se prodaje već ove jeseni, dok će hibridne verzije stići na proleće 2020.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Audi u Šangaju sa kompaktnim AI:ME konceptom

Kompaktni Audi čudnog imena AI:ME najavljuje modelnu porodicu koja je pandan VW I.D.-u Na ...

Kako zvuči Koenigsegg Jesko?

Koenigsegg u popriličnoj tišini sprema naslednika Agere RS, a ta tišina sigurno ne znači ...

Proizveden poslednji Corvette sa motorom postavljenim napred

Chevrolet je nedavno predstavio potpuno novu, C8 generaciju modela Covrette, a juče je proizveden ...

Počela je predprodukcija BMW X7

U pogonu u Spartanburgu BMW je počeo predprodukciju modela X7, koji će se na ...

Opel napravio profit po prvi put nakon gotovo dve decenije

Opel već primećuje rezultate sinergija sa novim vlasnikom, francuskom PSA grupom, jer je nemački ...

Jaguar C-X75 kaskaderski automobil dobija novi život

Jaguar C-X75 kaskaderski automobil dobija novi život uz konverziju da bi postao legalan za ...