fbpx

Google osvežio Android Auto, stiže na leto

Google je najavio da će lansirati osveženi korisnički interfejs za Android Auto ovog leta, a da će promene doneti mnogo mnogo uglađeniji izgled sistema

Foto: Goolge

Google je najavio da će lansirati osveženi korisnički interfejs za Android Auto ovog leta, a da će promene doneti mnogo mnogo uglađeniji izgled celokupnog sistema. Najznačajnija je promena dizajna. Google tvrdi da će korisnici moći da koriste “mračnu temu” koja se uklapa u kokpit automobila mnogo bolje nego izrazito beli izgled aktuelnog interfejsa. Promene fontova i jarke boje bi trebalo da olakšaju vozačima čitanje u raznim jačinama svetla, naveo je Google.

Foto: Goolge

Ostala unapređenja su, takoreći, “pod haubom”. Na primer, update Android Auta se fokusira na omogućavanje bitnih informacija sa što manje dodira na ekran. Jedan od primera je da će sistem nastaviti da pušta medij čak i dok vozač pali motor automobila, i da će zapamtiti navigacionu aplikaciju koju je izabrao korisnik. Vozač može koristiti “OK Google” govornu komandu kako bi promenio destinaciju.

Foto: Goolge

Još jedna velika novina je novi “navigation bar”, što omogućava da “turn by turn” navigacija bude uvek vidljiva. Još jedan benefit ove novine je i da se korisnik može javiti na telefonski poziv na istom ekranu na kom može i premotavati pesmu. Na kraju, novi notifikacioni centar stavlja svaki telefonski poziv i poruku na jedno mesto vozaču.

Foto: Goolge

Google tvrdi da redizajnirani notifikacioni centar stvara pogodno i bezbedno mesto za vozače da odgovaraju na poruke. Kod većih ekrana na dodir, Android Auto će prikazivati više informacija kako bi iskoristio svo dostupno mesto. Vozači će biti u prilici da koriste unapređenu verziju Android Auta već ovog leta, navode iz Googla.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Kako je Lohscheller sa Opelom napravio čudo

Michael Lohscheller je sa kompanijom Opel/Vauxhall naparavio ono što su mnogi pokušali, a niko ...

I Cupra se uključuje u Extreme E

U januaru sledeće godine u Senegalu održaće se prva trka novog Extreme E šampionata, ...

Vokswagen odustao od desetostepenog menjača

Devetostepeni i desetostepeni menjači su već u ponudi kod nekih proizvođača, a neki već ...

Kia sa novim dizajnerskim pojačanjem

Korporacija Kia Motors objavila je da je Karim Habib postao potpredsednik i vođa Kijinog ...

I Aston Martin će “pozeleneti”

Čuveni britanski proizvođač automobila Aston Martin u svoje modele uvodi hibridni pogon, a do ...

Objavljene teaser skice nove Volkswagen Jette

Teaser skice enterijera i eksterijera naredne generacije Volkswagen Jette su procurele pred zvaničnu premijeru ...