fbpx

Koenigsegg Agera RS zaradila vlasniku 1.9 miliona dolara

Kolekcionar super automobila čekao je godinama na isporuku svog Koenigsegga Agera RS, ali ga je prodao već posle nekoliko meseci

Foto: Konigsegg

Američki kolekcionar super automobila Manny Khoshbin čekao je godinama na isporuku svog Koenigsegg Agera RS super automobila, ali ga je prodao već nekoliko meseci nakon isporuke zbog ponude koju “nije mogao odbiti.”

Khoshbin je platio 2.2 milina dolara za svoj primerak Agere RS, a prodao ga je pet meseci kasnije za 4.1 milion dolara, čime je napravio profit od 1.9 miliona dolara. To je bilo “najbržih” 1.9 miliona koje je ikada zaradio, otkrio je trgovac nekretnina u intervjuu sa CNBC-jem.

Koenigsegg Agera RS je najbrži serijski automobil sa potvrđenom maksimalnom brzinom od 447.2 km/h. Khoshbinov automobil je poslednji primerak Agere RS, koja je napravljena u samo 25 jedinica, i karakteriše ga eksterijer u prirodnom finišu ugljeničnih vlakana i detalji od pravog zlata. Khoshbin je objasnio da nije nameravao da proda automobil, ali da ga je prijatelj stavio u kontakt sa zainteresovanim kupcem kojem su se sviđale opcije na njegovom primerku super automobila. “On je imao još jedan Koenigsegg u boji ugljeničnih vlakana sa zlatnim akcentima i ovo je bio savršen parnjak drugom u njegovoj kolekciji”, rekao je Khoshbin CNBC-ju. “Ja sam rekao 5 miliona dolara, ali smo se našli na 4.1 milionu dolara.”

Foto: Konigsegg

Čekanje na novi Koenigsegg može trajati do četiri godine, jer kompanija proizvede u proseku jedan automobil mesečno, ali je Khoshbin čekao i duže od toga na svoju Ageru RS nakon što ju je test vozač Koenigsegga oštetio. Koenigsegg je odlučio da popravi oštećeni automobil i stavi u službu demo vozila, dok je Khoshbin dobio potpuno novu Ageru RS.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Opel proslavlja 120 godina proizvodnje automobila

Opel je jedan od proizvođača automobila sa najbogatijom tradicijom na svetu Sledeće godine, brend ...

Audi sprema superkompjuter za nove modele

Audijevi modeli naredne generacije dobiće mnogo pametniji i brži “mozak” u službi centralne kontrolne ...

Jeep je predstavio novi Compass, prvi model pod Stellantisom

Jeep je predstavio novi Compass, a kompaktni SUV novog dizajna i pogonskih grupa prvi ...

Predstavljen novi Volkswagen Passat B9

Predstavljen novi Volkswagen Passat B9, deveta generacija drugog najprodavanijeg VW modela Predstavljen novi Volkswagen ...

Prvi pogled na bateriju Aston Martin Rapid-E od 800 Volti

CEO Aston Martina je postavio fotografiju baterije sa naponom od 800 Volti, koja će ...

Nova Fiesta je spremna

Počinje nemilosrdna borba u B segmentu. Samo što je VW predstavio novi Polo, i ...