fbpx

Može li Lorenzo da ponovi Mugello

Pre tačno 12 meseci, trostruki šampion sveta Jorge Lorenzo je prekinuo niz slabih rezultata i pobedio u Mugellu. Može li opet?

Foto: Honda Racing Corporation

Trostruki šampion sveta Jorge Lorenzo, pre tačno 12 meseci je izvojevao svoju prvu pobedu na Ducatju, ali i svoju ukupno šestu u osam nastupa na čuvenoj stazi u Italiji. Da li može i ove godine napraviti kvantni skok u formi u ponoviti senzacionalan rezultat?

Foto: Honda Racing Corporation

Realno, osim Marqueza koji je na prvoj poziciji u generalnom plasmanu MotoGP šampionata, Hondi ne cvetaju ruže. Cal Crutchow je na sedmom, Nakagami na 11. a Lorenzo na više nego skromnom 14. mestu. Čak i sam Crutchlow kaže da nije stvar u tome da je RC213V potpuno prilagođen Marquezu, nego tvrdi da je Španac, jednostavno, vanserijski vozač.
Lorenzo je nakon pobede u Mugellu prošle godine tvrdio da je Ducati samo trebao da sluša šta traži i to mu obezbedi. Priča je išla do toga da je Lorenzo deklasirao konkurenciju na Ducatiju samo zahvaljujući novom sedištu koje je tada dobio. I od Honde je tražio drugačije sedište, a nakon trke u LeMansu tvrdio je je upravo počeo da oseća Hondu, a zapravo se vratio na staro, standardno sedište. Priča i da se u Ducatiju osećao kao da je u motociklu, obzirom na veličinu, a za Hondu tvrdi da mu je previsoka. Poznato je da Lorenzo ima komplikovanu narav, ali činjenica je da mu Mugello, na kojem se vozi i preko 350 km/h, odgovara.

Foto: Honda Racing Corporation

Nakon trke u Francuskoj, gde je zauzeo do sada na Hondi svoju najbolju 11. poziciju, Lorenzo je izjavio da je „napravljen dobar progres“, i naišao na gomilu neodobravanja time što je dodao da je bio brži od Nakagamija na skoro identičnom, ali ipak satelitskom LCR Honda motociklu. Šef tima Alberto Puig posle trke u Francuskoj podržao je 32-o godišnjeg šampiona i izjavio da veruje u potencijal, iskustvo i prethodne titule Lorenza. A ako u šampionatu postoji bolje mesto da opravda poverenje (i novac) koji je Repsol Honda uložila u Lorenza, onda je to definitivno Mugello. Samo ostaje da se nadamo da će imati adekvatno sedište, ili nešto drugo što ga vraća u šampionsku formu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Maveric Vinales od prešao put očaja do sjaja

Pre sedam dana vozač Yamaha MotoGP tima Maveric Vinales bio je poslednji, danas je ...

MotoGP – kvalifikacije u Portugalu za Joana Zarca

MotoGP kvalifikacije za Veliku nagradu Portugala pripale su Joanu Zarcu na Pramac Ducatiju MotoGP ...

Ipak srećan završetak za Norton?

Da li je saga sa legendarnom markom motocikala Norton ipak dobila srećan kraj, a ...

Harley-Davidsonu već dve godine za redom pada prodaja

Harley-Davidson je objavio rezultate poslovanja u poslednjem kvartalu 2018. koji su, blago rečeno, loši ...

Dani Pedrosa saopštio svoju MotoGP budućnost

Kao što je najavio, Dani Pedrosa je danas saopštio svoje planove za budućnost Nakon ...

MotoGP – Bagnaia i Ducati produžili ugovor

MotoGP – Bagnaia i Ducati produžili ugovor na još dve godine, pa će Italijan ...