fbpx

Zbog vrućine uvedena ograničenja brzine na delovima Autobahna

Zahvaljujući suvim cirkulacionim atmosferskim masama, vrtoglave temperature iznad zapadne i srednje Evrope naterale su nadležne da reaguju u vezi emisija gasova

Kako AP prenosi, Nemačka je uvela privremena ograničenja brzine na svojim poznatim Autobahnovima iz straha od oštećenja puteva. Temperature bi u nekim evropskim državama mogle da dostignu i 40C ove nedelje, uključujući i Nemačku. Lokalna vlast u Parizu zabranila je kretanje starijih vozila u sredu, u cilju smanjenja zagađenja koja zadržava visoka temperatura vazduha. U izveštaju se dodatno navodi da zabrana utiče na oko 60% saobraćaja koji uđe u Paris svakodnevno i da ne prave izuzeci čak ni za dostavne kamione. Svako ko prekrši zabranu i bude uhvaćen gleda u novčanu kaznu.

U Nemačkoj, ograničenja brzine koja iznose 100 km/h ili 120 km/h uvedena su na pojedinim delovima autoputeva. Iako ovi delovi puta obično nemaju izražena ograničenja brzine, nadležni su zabrinuti da bi visoke brzine automobila i visoka brzina mogli dovesti do pucanja asfalta. Izrazito visoke temperature nisu uobičajne za dve države, a u ovom slučaju su dovele i do zatvaranja škola u pogođenim delovima Francuske. AP tvrdi da mnoge kuće i škole u Francuskoj nisu opremljene klima uređajima. Očekuje se da će temperature dostići i 45C u nekim delovima Evrope ove nedelje. Prema Business Insideru, naučnici tvrde da je visoke temperature donela vazdušna masa visokog pritiska iznad srednje Evrope koja dolazi u kontakt sa nevremenom iznad Atlanskog okeana. Ova kombinacija je povukla topao vazduh direktno iz Sahare. Za sada nema naznaka koliko će trajati ovakve ekstremne temperature.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Nova partnerstva u razvoju autonomnih vozila

BMW Grupa, Intel i Mobileye saopštili su da će Fiat Chrysler Automobiles biti prvi ...

Alfa Romeo će imati sportistu, ali…

Alfa Romeo će u svojoj ponudi imati sportistu, ali pre povratka marke na nekadašnje ...

Ogieru WRC pobeda na skraćenom Meksiko reliju

Sebastienu Ogeru je pripala ubedljiva pobeda u Toyoti na skraćenom Meksiko reliju zbog Covid- ...

Osveženi VW Passat spreman i pokazan

Volkswagen je u Ženevi predstavio osveženi Passat, svoj drugi najprodavaniji model Nakon što je ...

KTM X-Bow GTX spreman da se takmiči u SRO GT2 klasi

Austrijski KTM je otkrio svoj trkački automobil koji će se takmičiti u nedavno oživljenom ...

Dale Earnhardt Jr preživeo avionsku nesreću

Zvezda Nascara Dale Earnhardt Jr, sa svojom porodicom preziveo avionsku nesreću Avion Cessna Citation ...