fbpx

Ateliers Diva predstavila svoj pogled na moderan klasični Porsche

Singer je veliko ime kada se radi o klasičnim Porscheima sa modernim tehnologijama, ali čini se i da Francuzi imaju nešto da kažu u vezi toga

Foto: Ateliers Diva

Ime je Ateliers Diva, i bavi se restauracijom klasičnih Porschea sa modernim zapletom – pod time mislimo na činjenicu da ova kompanija obnavlja strukturu automobila koristeći ugljenična vlakna. Odličan primer je ova 964 generacija modela 911. Top Gear je nedavno preneo da francuska kompanija kreće od rastavljanja automobila, bilo da je iz fabrike došao sa pogonom na zadnjim točkovima ili AWD sistemom.

Foto: Ateliers Diva

Odatle, Ateliers Diva tretira i čisti strukturu automobila kako bi dao novi život i najstarijim delovima. Nakon toga, 911 dobija nove oplate i komponente karoserije izrađene od ugljeničnih vlakana, dok blatobrani bivaju prošireni 30 mm. Da ne bude zabune, novi delovi karoserije nisu napravljeni od bilo kakvih ugljeničnih vlakana. Radi se od prepreg ugljeničnim vlaknima, materijalu od kojih su napravljeni Formula 1 i LMP1 automobili.

Foto: Ateliers Diva

Kada je sve gotovo, Ateliers Diva tvrdi da Diva Targa teži samo 1.110 kg. Automobil pokreće nova 4.2 litarska šestocilindarska bokser jedinica, koja je opisana kao motor trkačkih specifikacija sa oko 400 KS. Pored svih velikih mehaničkih i inžinjerskih radova, svaki kupac će imati mogućnost da uredi interijer vozila po svom ukusu.

Foto: Ateliers Diva

Očekivano, “staro-novi” Porsche dolazi sa adekvatnom cenom, pogotovo kada je deo serije od samo 75 jedinica. Ateliers Diva će napraviti 25 Coupea, 25 Targi i 25 Safari modela. Svaki automobil će se praviti 12 meseci, a cene se kreću u rangu od 400.000 do 500.000 britanskih funti.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Volkswagen sprema svoj prvi crossover kabriolet

Volkswagen je najavio planove za proizvodnju novog crossover kabrioleta, čija osnova će biti nedavno ...

Polestar Precept ide u serijsku proizvodnju

Švedski Polestar, marka odvojena od matičnog Volvoa, objavila je da elegantna električna limuzina Precept ...

Umro Ferdinand Piëch bivši predsednik Volkswagena

Bivši predsednik Volkswagen Grupe i unuk osnivača Porschea, je preminuo u 82 godini Bivšem ...

Bugatti završava razvoj Centodiecija

Bugatti će proizvesti samo 10 komada modela Centodieci, naplatiti ih po 8 miliona evra, ...

Honda predstavila svoj prvi EV, kao i novi pod brend

Honda je možda bila među prvim proizvođačima da ponudi hibridni automobil, ali zato ne ...