fbpx

Chevrolet Corvette C8 baš i nije tako brz na “Ringu”

Chevrolet nije zvanično potvrdio, ali novi Corvette C8 je, navodno, već bio na Ringu, i nije baš najbrži na čuvenoj stazi

Foto: Chevrolet

Jedan od noviteta 2019. godine svakako je novi Chevrolet Corvette, a obzirom da se radi o sportisti, logično je očekivati vesti o tome šta može da postigne na čuvenom Nordschleife-u. Vesti su stigle, i to malo zaobilaznim putem. “ Muscle Cars & Trucks”, koji je prednjačio (tačnim) informacijma o C8, navodi da je novi Corvette vć bio na “Ringu” i u Z51 Performance paketu postavio vreme od 7:28:30.
Informacija da je novi Corvette sa motorom u sredini već “protegao noge” na Nurburgringu i nije neko iznenađenje, obzirom da su inženjeri odavno najavljivali da će C8 svakako morati da pokaže šta ume. Sa druge strane, Chervolet je pomalo tajnovit po pitanju postavljenih vremena. Kao zvanično najbrži krug za Corvette još uvek stoji vreme iz 2012. kada je ZR1 izvezao 7:19.63, ali inženjer iz programa Corvette, Jim Mero, tvrdi da je ZR1 2019. uspeo da isti krug napravi za mnogo boljih 7:04. Kompanija nikada službeno nije potvrdila ovaj rezultat. Šta više, isti inženjer tvrdi da je još jedan Chevrolet postavio bolje vreme na “Ringu” od C8, i to Camaro ZL1 1LE, sa 7:16:04.
Vremenom koje se za sada vezuje za Corvette C8 može da se pohvali BMW M4 GTS sa službenim vremenom od 7:28.30.

Foto: Chevrolet

Ipak, obzirom da su snažnije verzije C8 već najavljene, trenutno neslužbeno vreme od 7:28:30 može se uzeti i kao solidna polazna osnova. Spekulacije kažu da će novi ZR1 imati biturbo V8 motor sa po dve bregasta vratila u cilindarskim glavama, kao i potpuno novo “ravno” kolenasto vratilo, a uz najavljeni hibridni dodatak, trebao bi stići do barem 900 KS. A kada ova evolucija C8 stigne na “Ring”, treba očekivati mnogo impresivniji rezultat.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Aston Martin V12 Speedster debitovao kao delo “Q” odseka

Aston Martin je u prostorijama svoje centrale u gradu Gaydon u Engleskoj predstavio ekskluzivni ...

Od sjaja do očaja za Mercedes – Red Bullu pobeda

Na startu trke za Veliku nagradu Austrije sve je delovalo savršeno po Mercedes. Ali ...

Gde je zapelo sa Mercedes-AMG One?

Ko se još seća Mercedes-AMG Project One, drumskog monstruma sa 1000 KS i pogonom ...

Rolls Royce nema u planu manji SUV od Cullinana

Rolls-Royceov prvi SUV je na dobrom putu, s obzirom da prodaja Cullinana ide bolje ...

Novi Porsche 911 do kraja godine

Novi Porsche 911 stiže do kraja godine, a moguća premijera već u septembru na ...