fbpx

Robert Kubica u F1 timu Alfa Romeo

Popularni poljski vozač Robet Kubica potpisao je višegodišnji ugovor sa timom Alfa Romeo i pojačao budžet nekadašnjeg Saubera

Foto: Andrew Ferraro/LAT Photographic

Robert Kubica je uspeo gotovo nemoguće. U trenutku kada je bio na vrhuncu karijere u Formuli 1 i kada su mu praktično bila otvorena vrata za tim Ferrari, 2011. doživeo je težak udes na reliju pretrpeo povrede od kojih se godinama oporavljao, ali koje su ostavile i određene posledice. Međutim, svugde likom omiljeni vozač nespornog talenta i brzine, nije odustajao od svoje namere da se vrati u Formulu 1. To je i uspeo za sezonu 2019. u timu Williams, mada je povratak bio sve samo ne uspešan. Williams je definitivno bio najsporiji tim tokom cele sezone, a Kubicu je rezultatima potpuno nadmašio mladi kolega i početnik u F1 George Russell.

Foto: Screenshot Williams Racing

Pred kraj sezone blo je jasno da Kubica ne ostaje u Williamsu, za njegove usluge, kao vozača simulatora, bili su zainteresovani timovi Haas i Racing Point, ali će narednih nekoliko godina biti deo tima u kojem već bio i postigao svoju jedinu pobedu. Poljski vozač je potpisao višegodišnji ugovor sa timom Alfa Romeo, u kojem će imati ulogu rezervnog vozača, a za koji je nastupao ali pod imenom BMW Sauber od 2007. do 2009. Osim statusa rezervnog vozača za sada nisu objavljene uloge koje će Kubica obavljati u timu Alfa Romeo, ali je objavljeno nešto drugo.

Foto: Alfa Romeo F1 Press

Naime, obzirom da je Kubica sa sobom doveo i svog sponzora poljsku naftnu kompaniju PKN Orlen, tim će uraditi ribrending bolida i ove godine nastupati pod imenom “Alfa Romeo Racing ORLEN”. Drugim rečima, Kubica je pored svog iskustva timu doneo i dosta novca, koji bi, u kombinaciji, trebali doneti i bolje rezultate, pa čak i obezbedeti opstanak tima Alfa Romeo, obzirom da su se mogle čuti informacije da bi se Alfa mogla povući iz celog projekta.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Hyundai Motor predstavio novu generaciju Kone

Hyundai Motor Company je danas održao digitalnu svetsku premijeru potpuno nove generacije modela Kona ...

Kalifornija bi mogla da dobije svoj “Autobahn”?

Kalifornija razmatra izgradnju novih saobraćajnih traka na putevima „Interstate 5“ i „State Route 99“ ...

Test Mazda CX60 eSkyactiveD Homura

Test Mazda CX60 eSkyactive Homura nas je podsetio šta veliki šestocilindarski dizel ume i ...

Proširen Delta Auto Servis

Delta Auto Servis – ovlašćeni servis za BMW i MINI vozila na Novom Beogradu ...

Već 100.000 porudžbina za Opel Insigniu

Za manje od godinu dana nakon početka prodaje, Opel je već primio više od ...

Dvostruka pobeda za Toyota Gazoo Racing na stazi Fuji

Četvrta ovogodišnja trka WEC šampionata izdržljivosti, koja je jutros vožena na stazi Fuji, pripala ...