fbpx

Debitovao najnapredniji motocikl do sada: Damon Hypersport

Damon, tehnološka firma bazirana u Vankuveru, predstavila je Hypersport HS najnapredniji (ne samo) električni motocikl na CES-u

Foto: Damon

Damon, automobilsko-tehnološka firma bazirana u gradu Vankuver u Kanadi, predstavila je svoj Hypersport HS električni motocikl na CES-u 2020 u Las Vegasu. Električni motocikl sa sobom donosi aktivne bezbednosne sisteme koji brinu za bezbednost vozača, kao i mogućnost podešavanja pozicije sedenja, koji ga čine ne samo najnaprednijim e-motociklom na svetu, nego i generalno, tehnološkim najnaprednijim dvotočkašem. Hypersport HS pokreće elektromotor sa 200 KS i 200 Nm obrtnog momenta. Damon nije precizirao detalje o kapacitetu baterije, ali tvrdi da motocikl može da pređe oko 320 km pri brzini od 96 km/h, 258 km pri 112 km/h, i oko 480 km u gradu.

Foto: Damon

Proizvođač tvrdi da se baterija motocikla može dopuniti za manje od tri sata putem „Level 2“ priključka. Damon Hypersport HS do „stotke“ siže za oko 3 sekunde i može da dostigne maksimalnu brzinu od 320 km/h. Iz kompanije tvrde da motocikl karakterišu napredne bezbednosne karakteristike koje su obično rezervisane za automobile. Tu spadaju dve kamere, radar, i drugi senzori koji skeniraju put i upozoravaju vozača o potencijalnim opasnostima putem vizuelnih obaveštenja i haptičkih povratnih sila u ručkama upravljača. Sistem koristi softver koji može da prati do 64 objekata na putu i prenosi upozorenja na 6.0 inčnom ekranu koji služi i kao instrument tabla.

Foto: Damon

Prema rečima Damona, Hypersport može da promeni poziciju sedišta, vetrobrana, upravljača, i oslonaca za stopala tako da vozač pređe iz supersport pozicije vožnje u znatno uspravniju touring poziciju sedenja. Prvih 25 Hypersportova će se zvati Hypersport Premier. To znači Brembo kočnice, Ohlins amortizere, i karbonsko oscilujuće rame. Damon nije precizirao cenu Premier verzije, ali je rekao da će cena obične verzije biti najmanje 24,995 dolara bez poreza i dodatnih troškova. Zainteresovani mogu rezervisati svoj Damon Hypersport HS električni motocikl za 100 dolara na Damonovom veb sajtu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Marc Marquez u petak ponovo na MotoGP stazi

Nakon devet meseci zdravstvenih problema Marc Marquez se u petak vraća na MotoGP stazu ...

Stiže mali GS

BMW je objavio teaser video onoga što liči na srednju klasu GS linije motocikala. ...

Valentino Rossi ponovo pozitivan na Covid – 19!?

Iako tim Yamaha MotoGP Racing još nije potvrdio, pojavila se vest da je Valentino ...

MotoGP – Martinu pobeda i u glavnoj trci u Mizanu

MotoGP – Martinu pobeda i u glavnoj trci u Mizanu za makismalan učinak u ...

MotoGP – pobeda Bagnaije u Mugellu

MotoGP – pobeda Bagnaije u Mugellu, ali i dvostruka pobeda za fabrički tim Ducati ...

Da li je Sainz overio pobedu na Dakar Reliju?

Desetog dana Dakar Relija, Carlos Sainz je preokrenuo situaciju u svoju korist nakon jučerašnjeg ...