fbpx

Mercedes-Benz najavio restilizovanu E-Klasu

Mercedes-Benz je najavio restilizovanu E-Klasu sa blago izmenjenim izgledom, više tehnologija i mnoštvom elektrifikovanih opcija

Foto: Daimler

Restilizovana verzija aktuelne generacije E-Klase, koja se pojavila 2016. godine, stiže na leto i sa sobom donosi blage izmene na spoljašnjosti, nove tehnologije u kabini, ali i hibridne pogonske jedinice. Mercedes nije objavio mnogo detalja u vezi restilizovane E-Klase, obzirom da automobil još nije zvanično predstavljen.

Foto: Daimler

Ipak, nemački proizvođač je podelio fotografije blago kamufliranih prototipa predstojeće E-Klase u Las Vegasu. Po ovim fotografijama možemo zaključiti manje izmene na prednjim farovima, odbojnicima i rešetkama hladnjaka. Kada smo kod rešetke hladnjaka, moguće je da će restilizovana E-Klasa dobiti tkz. “Panamericana” rešetku.

U kabini se očekuju novi upravljač i MBUX sistem. Pored toga, “Intelligent Drive” će biti rasprostranjen u osveženoj E-Klasi, što znači da će aktivni sistemi za upravljanje i kočenje biti u stanju da sami manevrišu u uslovima opasnosti, ali i uslovima saobraćajnih gužvi.

Foto: Daimler

Iz Mercedesa obećavaju najmanje sedam plug-in hibridnih modela koji će biti deo ponude E-Klase. Dodatno, E-Klasa će doneti i dva nova motora, 2.0 litrasku jedinicu sa blagim hibridnim sistemom i 268 KS i 3.0 litarski redni šestocilindraš sa blagim hibridom i 362 KS.

Foto: Daimler

Nije još poznato kada će restilizovani Mercedes E-Klase zvanično debitovati, ali je poznato da u prodaju kreće već tokom leta.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Cupra se „naoštrila“ za Extreme E sezonu

Cupra se baš „naoštrila“ za drugu sezonu Extreme E električnog off-road šampionata i angažovala ...

Formula 1 će imati 24 trke u sezoni 2023.

Formula 1 će u sezoni 2023. imati rekordan broj trka – čak 24 Velike ...

Da li kreće Nirburgring ludilo?

Porsche je svojim modifikovanim LMP1 prototipom oborio 35 godina star rekord “Zelenog pakla”, a ...

Četvrti uzastopni Leman za Toyotu

Toyota Gazoo Racing je po četvrti put zaredom osvojila pobedu na 24 časa Lemana, ...