fbpx

Novi Volkswagen T-Cross je stigao u Srbiju

Novi T-Cross je pravo sa proizvodne trake Volkswagen fabrike stigao u Beograd gde se prvo predstavio predstavnicima medija u Muzeju Iluzija

Ovaj urbani, inovativni i nesvakidašnji model predstavio je sebe i iluziju kao racionalnu i stvarnu pojavu.
Ovaj potpuno novi model iz Volkswagen game će uskoro krstariti ulicama i predstaviti svoju idealnu kombinacjiu stila, praktičnosti, prilagodljivosti, povezanosti i ekonomičnosti. U isto vreme postavlja nove standarde u svojoj klasi po mnogim parametrima. Ovaj urbani krosover se tako nameće kao idealni saputnik u svakodnevnom životu a i više od toga.
Novi T-Cross je kompaktan, ali ne i mali: bilo da posmatrate prostor za noge putnika, ili više mesta u prtljažniku – svaki plan možete lako ostvariti zahvaljujući zadnjoj klupi koja se pomera 14 centimetara. Ovo omogućava ovom malom terencu da poveća zapreminu prtljažnika sa 385 na 455 litara, a ako potpuno preklopite zadnja sedišta, dobićete zapreminu čak do 1.281 litara.
T-Cross koristi modularnu matrix (MQB) platformu, koja omogućava da prednja osovina bude smeštena daleko napred, sa poprečno smeštenim motorom i kratkim prepustom preko prednjih točkova. Sa ukupnom dužinom vozila od 4,11 metara, međuosovinsko rastojanje od 2,56 metara je prilično veliko, i omogućava prostran enterijer sa dovoljno mesta za pet ljudi. U ponudi nudi nove i zanimljive boje spoljašnjosti u nivoima opreme Life i Style.
Digitalizovan i sa bogatim zvukom
Najnoviji SUV model kompanije Volkswagen je takođe i inovativno digitalizovan: a to znači da nećete imati samo funkciju bežičnog punjenja za vaš smartfon, već imate na raspolaganju i četiri USB porta (dva napred i dva pozadi) pa možete da puštate svoju omiljenu muziku direktno sa vašeg smartfona ili preko streaming platformi. Sistem za otključavanje i paljenje automobila bez ključa je dostupan uz doplatu, kao i digitalni kokpit koji uključuje sistem za informacije i zabavu kojim se upravlja preko ekrana od 8 inča osetljivog na dodir, a tu je i poslednja generacija aktivnog info displeja (Active Infro Display).
Brojni sistemi za pomoć pri vožnji kao deo standardne opreme
Novi T-Cross donosi i brojne sisteme za pomoć pri vožnji koji su ranije bili rezervisani za modele više kategorije. Zajedno sa izvanrednim ponašanjem u slučaju sudara i izuzetnom zaštitom putnika, oni povećavaju sigurnost, smanjuju rizik od sudara i poboljšavaju udobnost u vožnji. Deo standardne opreme u svim paketima opreme je Front Assist sistem za nadzor prostora ispred vozila, sa sistemom za uočavanje pešaka (Pedestrian Monitoring) i sistem za nužno kočenje u uslovima gradskog saobraćaja (City Emergency Braking System,), sistem za upozorenje na napuštanje trake (Lane Assist), sistem za pomoć pri kretanju na uzbrdici (Hill Start Assist) kao i praćenje mrtvog ugla (Blind Spot Monitor) pri prestrojavanju sa integrisanim sistemom za upozoravanje na saobraćaj iza vozila (Rear Traffic Alert). Opciono su dostupni i sistem za držanje vozača budnim (Driver Alert System), prilagodljivi tempomat i pomoć pri parkiranju.
Efikasni motori
Novi T-Cross nudi izbor od dve vrste motora: dva benzinska 1,0 TSI i dva dizel 1,6 TDI koji isporučuju 70 kW/95 KS ili 85 kW/115 KS. Novi T-Cross se može testirati i pogledati u ovlašćenim servisno prodajnim salonima. Za početak prodaje pripremljna je i atraktivna cena za model T-Cross Life 1,0 TSI 115 KS po ceni od 17,490 EUR a za kupovinu vozila u saradnji sa Porsche Mobility cena je 15,990 EUR.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Da li Marchionne kupuje Formulu 1?

Da li Marchionne kupuje Formulu 1? Dok sa jedne strane preti povlačenjem iz F1, ...

Iz Alfe stiže konkurent Q7!

Iz Alfa Romea je potvrđeno da se priprema SUV, veći od Stelvia, koji treba ...

BMW ili BMX? Stiže još jedan X – X4

BMW slobodno može da promeni ime u BMX. Nakon prošlogodišnje premijere X3, stižu X2, ...

U prodaji je nova Honda HR-V Sport

Honda Srbija je definisala cene, performanse i detaljne specifikacije za novi model HR-V Sport, ...