fbpx

Cadillac predstavio potpuno novi Escalade za 2021.

Cadillac je predstavio potpuno novi Escalade za 2021., sa više tehnologija, luksuznim enterijerom i nezavisnim oslanjanjem zadnjih točkova

Foto: GM

Novi Cadillac Escalade deli svoju platformu sa nedavno prikazanim Chevrolet Tahoe/Suburban i GMC Yukon/Yukon XL modelima, što znači da je kruta zadnja osovina deo prošlosti. Klasično pasivno ogibljenje je deo osnovne opreme, dok će se adaptivni amortizeri i vazdušne opruge sa opsegom podesivosti do 10 cm nalaziti na spisku dodatne opreme.

Foto: GM

Novi Escalade je skoro 18 cm duži i ima 10 cm veće međuosovinsko rastojanje od svog prethodnika. Najviše koristi od ovoga će imati putnici u trećem redu sedišta sa više od 25 cm dodatnog mesta. Dodatno, zapremina prtljažnika iza trećeg reda sedišta je 68% veća i iznosi 722 litre, a sklapanje drugog i trećeg reda sedišta diže zapreminu na čak 3.089 litara.

Foto: GM

Eksterijer Cadillac Escaladea je više evolucija nego revolucija. Prednji deo je još uvek uspravan i tup i krasi ga ogromna rešetka hladnjaka. Vertikalna dnevna svetla i horizontalna glavna svetla su slična onima kod XT6 SUV-a.

Foto: GM

Vertikalno postavljena zadnja svetla su gotovo neizmenjena u poređenju sa prošlom generacijom. Cadillac Escalade će biti dostupan u pet nivoa opreme: Luxury, Premium Luxury, Sport, Platinum Sport i Platinum Luxury.

Foto: GM

“Osnovni” agregat Escaladea će biti poznati 6.2 litarski V8 sa 420 KS i 623 Nm obrtnog momenta. Kao opcija će se nuditi 3.0 litarski redni šestocilindarski turbo dizel sa 277 KS i 623 Nm. Oba motora će biti povezana za desetostepenim automatskim menjačem, a 4×4 pogon sa reduktorom će biti opcija.

Foto: GM

Kabina novog Cadillac Escaladea je najveća promena i čini se kao da je direktno prebačena iz Escala koncepta. Armaturnom tablom dominira 38 inči tankog, zakrivljenog, OLED ekrana koji čine 7.2 inčni ekran na levoj strani 14.2 inčne instrument table i 16.9 inčni centralno postavljen infotejment ekran.

Foto: GM

Telefonom i navigacijom se može upravljati putem rotacionog selektora na centralnoj konzoli i dugmadi ispod infotejment ekrana. Po prvi put ikad, Escalade neće “krasiti” ogromna ručica menjača iza upravljača, već elektronska ručica postavljena na centralnoj konzoli. Deo serijske opreme čine i AKG Studio audio sistem sa 19 zvučnika, dok će za AKG Studio Reference 3D surround sistem morati da se doplati.

Foto: GM

Svaki novi Cadillac Escalade će imati upozorenje na čeoni sudar sa automatskim kočenjem i detekcijom pešaka, prednje i zadnje parking senzore, kamere sa pogledom od 360 stepeni i sistemom za održavanje kolovozne trake.

Foto: GM

Night vision sistem, upozorenje na vozila u mrtvom uglu, HUD i upozorenje na zadnji poprečni saobraćaj će biti dostupni. Cadillacov sistem za autonomnu vožnju drugog nivoa će se takođe nalaziti na spisku opreme i moći će sam da menja kolovozne trake. Novi Escalade kreće u prodaju u trećem kvartalu 2020., a osnovna cena će biti oko 76.500 dolara.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

U Vršcu završene test vožnje kandidata za Automobil godine 2019.

Izbor za Automobil godine 2019. žirija Asocijacije Automobilskih Novinara Srbije je u toku, a ...

Audi Urbansphere Concept – najveća kabina ikada

Audi Urbansphere Concept upravo je predstavljen i ima najvćeu kabinu ikada koju je ova ...

FCA sprema novi “midsize” Ram pick up za 2020.

Dobavljači FCA su potvrdili da kompanija sprema novi „midsize“ pick up, koji će se ...

Chevrolet pripremio lep poklon za 55. rođendan Ford Mustanga

U čast 55. rođendana Forda Mustanga, momci iz Chevrolet Arabije su spremili vrlo zanimljiv ...

Kako izgleda reperacija motora od 11.000 KS

Drag trke sigurno ne spadaju među najpopularnije kod nas, ali imaju svoj deo fascinantnosti, ...

Predstavljen novi VW Touareg u Pekingu

U Pekingu je predstavljena nova generacija Volkswagen Touarega, veća i lakša od prethodne, a ...