fbpx

Novi Audi S3 Sportback već pokazan

Iako novi Audi A3 još nije službeno pokazan, njegova vatrena S3 verzija pokazala je svoje lice sa 306 KS i pogonom na svim točkovima

Foto: Audi

Nakon Golfa 8, Seat Leona i Škode Octavije u svojim četvrtim generacijama, novi Audi A3 će ove godine debitovati na salonu u Ženevi, i biti najluksuznija verzija postavljena na zajedničku platformu Volkswagen Grupe.

Foto: Audi

Šta više, iako ni standardni Audi A3 još nije formalno prikazan, Audi je za mali krug medija organizovao predpremijerno upoznavanje sa sportskom verzijom ovog modela S3, doduše u predprodukcijskoj fazi razvoja i sa objavljenim preliminarnim tehničkim podacima.

Foto: Audi

Nije preterano iznenađenje podatak da se S3 oslanja na pogon od 2.0 TFSI turbo benzinca, koji je za sada deklarisan sa 306 KS i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta, što znači da ima 10 KS više od odlazećeg modela, ali i podjednak maksimalni obrtni moment. Kao i konkurenti Mercedes A35 AMG i BMW M135i, novi S3 imaće standardno Quattro pogon na svim točkovima, koji će biti sposoban da podjednako razdeli snagu među osovinama, ali i da svih 100% pošalje samo na jednu osovinu. Progresivni servo upravljač se podrazumeva, ali mu je dodat selektor, pa vozač može birati između Balanced, Dynamic i Comfort modova upravljanja. Standardni menjač je sedmostepeni DSG.

Foto: Audi

Donji postroj je kombinacija McPherson napred i multilink pozadi sa najavljenim novim sistemom ogibljenja, a saopšteno je i da je Bridgestone razvio potpuno nove pneumatike od 19“ za novi Audi S3. Iako je međuosovinski razmak identičan kao kod Golfa i Leona, karoserija S3 je nešto duža i šira.
Sve skupa, postoji sasvim dovoljno razloga da se sa nestrpljenjem očekuje peta generacija Audija A3, a svakako i njegovog sportskog S3 izdanja, obzirom da je aktuelni model u salonima još od 2012. godine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Lamborghini zvanično postavio novi rekord Nurburgringa

Lamborghini je objavio da je oficijelno oborio dosadašnji rekord Nurburgringa, koji je postavio Porsche ...

Dokle je automobil stigao sa elektrifikacijom?

Da li je auto industrija spremna za 2030. godinu kada će početi zabrane prodaje ...

Aston Martin najavio V12 Speedster

Britanski proizvođač sportskih automobila je najavio super automobil bez krova, koji nosi ime Aston ...

Formula 1 – kazne dodeljene nakon trke u Austriji

Formula 1 – kazne dodeljene nakon trke u Austriji donekle su promenile zvaničan plasman ...

Vredi biti kuvar – Gordon Ramsay isterao svoju konjicu

Ako je suditi po kolekciji automobila koju ima medijski slavni kuvar Gordon Ramsay, vredi ...

Lexus predstavio restilizovani model LS

Lexus je evropskom tržištu predstavio restilizovanu verziju modela LS Toyotin luksuzni brend Lexus je ...