fbpx

Novi Audi S3 Sportback već pokazan

Iako novi Audi A3 još nije službeno pokazan, njegova vatrena S3 verzija pokazala je svoje lice sa 306 KS i pogonom na svim točkovima

Foto: Audi

Nakon Golfa 8, Seat Leona i Škode Octavije u svojim četvrtim generacijama, novi Audi A3 će ove godine debitovati na salonu u Ženevi, i biti najluksuznija verzija postavljena na zajedničku platformu Volkswagen Grupe.

Foto: Audi

Šta više, iako ni standardni Audi A3 još nije formalno prikazan, Audi je za mali krug medija organizovao predpremijerno upoznavanje sa sportskom verzijom ovog modela S3, doduše u predprodukcijskoj fazi razvoja i sa objavljenim preliminarnim tehničkim podacima.

Foto: Audi

Nije preterano iznenađenje podatak da se S3 oslanja na pogon od 2.0 TFSI turbo benzinca, koji je za sada deklarisan sa 306 KS i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta, što znači da ima 10 KS više od odlazećeg modela, ali i podjednak maksimalni obrtni moment. Kao i konkurenti Mercedes A35 AMG i BMW M135i, novi S3 imaće standardno Quattro pogon na svim točkovima, koji će biti sposoban da podjednako razdeli snagu među osovinama, ali i da svih 100% pošalje samo na jednu osovinu. Progresivni servo upravljač se podrazumeva, ali mu je dodat selektor, pa vozač može birati između Balanced, Dynamic i Comfort modova upravljanja. Standardni menjač je sedmostepeni DSG.

Foto: Audi

Donji postroj je kombinacija McPherson napred i multilink pozadi sa najavljenim novim sistemom ogibljenja, a saopšteno je i da je Bridgestone razvio potpuno nove pneumatike od 19“ za novi Audi S3. Iako je međuosovinski razmak identičan kao kod Golfa i Leona, karoserija S3 je nešto duža i šira.
Sve skupa, postoji sasvim dovoljno razloga da se sa nestrpljenjem očekuje peta generacija Audija A3, a svakako i njegovog sportskog S3 izdanja, obzirom da je aktuelni model u salonima još od 2012. godine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

IndyCar prelazi na hibridne pogone za sezonu 2020

IndyCar je najavio da će se do sezone 2022. oprostiti sa erom korišćenja isključivo ...

Pet VW-ovih menadžera na Intepolovoj poternici

Američke vlasti su izdale međunarodni nalog za hapšenje za pet bivših VW-ovih menadžera koji ...

Lepša strana Salona u Beogradu 2019.

Svaki salon automobila ima i svoju lepšu stranu, a to nisu automobili. Salon u ...

Jeep Wrangler se nije dobro proveo na Crash testu

Jeep Wrangler se nije dobro proveo na Crash testu koji je izveo američki IIHS, ...

V12 Spider se vratio: Ferrari 812 GTS

Tačno 50 godina nakon što je predstavljen poslednji Ferrari Spider model sa napred postavljenim ...

Težak udes za Otta Tanaka na Monte Karlo Reliju

Branilac titule WRC šampiona estonski vozač Ott Tanak i njegov suvozač doživeli su težak ...