fbpx

Alfa Romeo Giulietta ide u penziju stiže Tonale

Alfa Romeo Gullieta, jedan od najstarijih predstavnika C segmenta definitivno odlazi u penziju, a na njeno mesto stiže zamena

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Gullieta jedan je od najstarijih predstavnika u C segmentu. U salonima je još od 2010. a davno su prošli zvezdani dani kakve je mala 2011. godine u kojoj je prodata u 79.811 komada. Dok su drugi izbacivali nove modele, Alfa Giullieta je manje-više svih 10 godina ostala tek malo izmenjena. Stoga i ne čudi podatak da je prošle godine prodato samo 15.690 komada zastarelog hatchbacka, što je tri puta manje nego u najboljim danima. Kao što je najavljeno u petogodišnjem planu koji već ozbiljno kasni u odnosu na zacrtanu dinamiku, AlfaRomeo će ponuditi zamenu Gullieti, ali ne direktnu.

Foto: Alfa Romeo

To će biti sada već odavno najavljeni, a u Ženevi 2018. i pokazani crossover model Tonale, za koji proizvođač tvrdi da će biti podjednako zabavan i imati podjednako dobru voznu dinamiku kao i Giullieta. Tako barem kaže Fabio Migliavacca šef modelnog marketinga Alfa Romea, i dodaje da se fabrika priprema za početak serijske proizvodnje Tonalea. Za sada stoji najava da će Tonale u salone stići tokom ove godine, ali i da će biti prva Alfa sa plug-in hibridni pogonom, iako postoje opravdane sumnje da će početak proizvodnje kasniti zbog pandemije koja još uvek veoma aktivna. Tonale nije jedini novitet koji se sprema u Alfa Romeu, pa bi sledeći na scenu trebao stići i još jedan mali SUV, ali je po svemu sudeći sudbina sportskih C8 i GTV zapečaćena i njihovih naslednika neće biti. Prema onome što se trenutno može sagledati Giulia će ostati jedini model koji nje SUV ili crossover, u onom što će biti budućnost Alfe od ukupno samo četiri modela.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Formula 1 – Alfa Romeo u novim bojama

Formula 1 – Alfa Romeo Formula 1 tim će u svoju poslednju sezonu ući ...

Honda logo se vraća na Red Bull bolide Formule 1

Honda logo, trenutno sveden na malo HRC, vraća se na bolide timova Red Bull ...

Alfa Romeo tvrdi da ne žele svi džinovske ekrane

Alfa Romeo tvrdi da ne žele svi džinovske ekrane niti tronedeljnu vremensku prognozu u ...

Nissan Leaf, najprodavanij EV u Evropi u Beogradu

Leaf, najprodavanije električno vozilo u Evropi na štandu Nissana Nissan Leaf proglašen za električno ...

Indy 500 – više od igre

Uz nastup Fernanda Alonsa, ovogodišnja Indy 500 trka dobiće par miliona gledalaca više, ali ...