fbpx

Pre početak sezone Formule 1 2020. sledećeg vikenda u Austriji, Williams je predstavio nove boje svog FW43 bolida

Foto Williams F1 Racing

Pred otvaranje sezone Formule 1 tokom u Austriji sledeće nedelje, tim Williams je predstavio nove boje svog FW43 bolida. Na izmenu dizajna i boja, Williams je bio prinuđen iznenadnim odlaskom glavnog sponzora, proizvođača mobilnih telefona ROKiT. Iako je prolog leta obnovljen višegodišnji ugovor između tima i sponzora, u maju mesecu je saopšteno da je došlo do prekida saradnje, a ubrzo nakon toga i da će se obeležja proizvođača telefona naći na bolidima aktuelnog šampiona tima Mercedes-AMG.
Williams bolidi će na stazu izaći u predominantno belim bojama, ali i novim sponzorima koje je doveo novi vozač Nicholas Latifi, koji će u Formuli 1 debitovati na prvoj trci sezone na stazi Red Bull Ring 7. jula.

Foto Williams F1 Racing

Williams je u poslednje dve godine zabeležio dva najgora rezultata u svojoj 40 godina dugoj istoriji, ubedljivo poslednjim plasmanima u konkurenciji konstruktora. Posledično, tim su napustili i sponzori, a u krugovima bliskim Formuli 1 kao ponajveći krivac za neuspehe vidi rukovodstvo tima sa Claire Williams na čelu, koja je formalno zamenik šefa tima. U maju mesecu započeo je proces prodaje cele kompanije Williams, sa rokom od tri meseca za nalaženju kupca. Vrednost tima procenjena je na 120 miliona dolara, što znači da se po vrednosti nalazi čak i ispod ograničenja budžeta koje uvodi od sledeće godine. Za sada, nekada šampionski a danas posrnuli tim, tvrdi da ima dovoljno sredstava za celu sezonu 2020., a prvi na spisku potencijalnih kupaca je Michael Latifi, otac vozača, koji je u Williams već uložio mnogo novca, a već i kupio Williams Technologies odeljenje. Međutim, zanimljivo je i da je Latifi, iransko-kanadski milijarder koji je svoje bogatstvo stekao u preradi hrane i proizvoda od mesa,  već vlasnik 10% tima McLaren.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Formula 1 – na pomolu su problemi sa kišom u Spa

Formula 1 – na pomolu su problemi sa kišom u Spa obzirom na meteorološku ...

Tavares – ako EV ne pojeftine, srušiće se tržište

Carlos Tavares CEO Stellantisa je izneo dramatičnu prognozu – ako električni automobili ne pojeftine, ...

Hyundai Vehicle-to-Grid podržava obnovljivu budućnost

Kako inovativna tehnologija Vehicle-to-Grid može podržati obnovljivu budućnost •            EV koja su opremljena inovativnom ...

KIA Sportage – od autsajdera do trendsetera

Jedan od prvih automobila koji sam snimao za emisiju koju sam godinama kasnije uređivao ...

Test Dacia Duster Journey dCi 115 4×4

Test Dacia Duster Journey dCi 115 4×4 otkriva šta je novo u praktično drugoj ...

Specijalna ponuda za Opel X modele

Opel Srbija pripremila je specijalnu ponudu auto kredita za SUV modele Mokka X, Crossland ...