fbpx

MotoGP i Honda bez Marqueza u Brnu

Treća ovogodišnja MotoGP trka u Brnu proći će bez branioca titule Marca Marqueza, koji je ponovo operisan

Foto: HRC

Da li je prevelika želja Marca Marqueza da se što pre vrati na MotoGP stazu bila previše za njegovu povređenu ruku? Branilac titule i osmostruki šampiona sveta Marc Marquez najverovatnije neće izaći na stazu u Brnu predstojećeg vikenda, iako se očekivalo da će bti sprema. Španski vozač ponovo je operisan i narednih 48 časova provešće u bolnici. Naime, Marquez je operisan pre 13 dana i njegov prelom nadlaktice fiksiran je titanijumskim pločicama zavrtnjima, međutim, prerani izlazak na stazu i veliko opterećenje na desnu ruku prouzrokovalo je pomeranje fiksatora.
Zvanični MotoGP lekar dr Xavier Mr objasnio je da je prva operacija bila uspešna, ali da se nije očekivalo da titanijumski fiksatori neće biti dovoljni da u vožnji zadrže kosti na svom mestu. Međutim, Iako je Marquez relativno brzo odustao od nastupa na drugoj MotoGP trci u Jerezu, još tokom kvalifikacija, prerani povratak na stazu i velika opterećenja izazvala su pomeranja fiksatora. Dr Mir kaže da je Marquez morao ponovo na operacioni sto kako bi se uklonili prvi fiksatori koji su se zbog opterećenja deformisali i postavili drugi. Dr Mir koji izveo operaciju kaže da će se u narednih 48 časova moći proceniti stanje Marquezove nadlaktice, kao i vreme koje će biti potrebno za oporavak.
Prema za sada poznatom, gotovo nikakva šansa je da će Marquez izaći na stazu u Brnu poznatu po velikim brzinama i opterećenjima koje trpe vozači, ali, po velikim znakom pitanja je nastup i na dve naredne trke koje se posle Brna voze na Red Bull ringu u Austriji, još bržoj stazi od Brna. Dr Mir je objasnio da Marquez nije trpeo nikakve bolove ni u Jerezu, i da je zbog toga mislio da njegova nezalečena ruka može izdržati napore vožnje, međutim, ispostavilo se da će se oporavak porodužiti na, za sada, nepoznat period.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Het trik za Yamahe M1 u Barseloni

Vozači Yamaha M1 MotoGP motocikala poharali su prvi startni red u Barseloni Prvi startnu ...

MotoGP – Bagnaia na pol poziciju uz rekord kruga

MotoGP kvalifkacije i pol pozicija na stazi Angel Nieto u Herezu pripale su Francescu ...

Valentino Rossi danas o MotoGP budućnosti

Valentino Rossi je na stazi Red Bull Ring zakazao pres konferenciju na kojoj će ...

“Pun gas – rasprodaja” u Yamaha Plattner

U Yamaha – Plattner počela je “Pun gas Rasprodaja”, sa velikim popustima na Yamaha ...

Rossi zvanično potpisao za SRT Yamaha tim

Valentino Rossi i SRT Yamaha tim su u Barseloni saopštili da je ugovor konačno ...

Bautisti sve tri pobede na otvaranju WSBK sezone

Alvaro Bautista svojim debijem i rezultatima na otvaranju Superbike sezone na Phillip Islandu ulazi ...