fbpx

Meet the S-Class DIGITAL: “Luksuz i dobrobit”

Moderni luksuz dostiže novi nivo u unutrašnjosti nove S-Klase koju nastavljamo da upoznajemo

Dizajneri su stvorili ambijent za prijatan osećaj sa „lounge“ karakterom koji je obeležen elegancijom, visokim kvalitetom i lakoćom. Instrument tabla sa novom arhitekturom, modernim dizajnom površina i ergonomskim rasporedom ekrana predstavlja poseban utisak. Ali aspekt dobrog osećaja ide još dalje: sa unapređenim kvalitetom vožnje i niskim nivoom buke, kao i velikom ponudom programa ENERGIZING Comfort, S-Klasa brine o dobrobiti svojih putnika. Oni takođe ostaju u dobroj formi zahvaljujući efikasnom sistemu za filtriranje vazduha, koji o svojim novim mogućnostima signalizira putem sistema ENERGIZING AIR CONTROL.
S-Klasa je oduvek bila mesto za udobna putovanja i opušten rad. Sa novom generacijom, unutrašnjost se potpuno razvila u “treće mesto”, utočište između kuće i radnog mesta. Skoro sve dimenzije vezane za komfor su poboljšane, u obe varijante modela, S-Klase sa kratkim i dugim međuosovinskim rastojanjem, kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima. Smisao prostora je, prema tome, velikodušan. Ovaj efekat upotpunjava revolucionarni dizajn enterijera, uključujući povezanost sa unutrašnjom arhitekturom i elementima dizajna jahti. Pored do pet ekrana, istaknuti elementi uključuju velike elemente na instrument tabli u zadnjem delu vozila (sa paketom prve klase – First Class rear suite). Posebno privlačna verzija je furnir od drveta sa otvorenim porama prožet delikatnim umecima od pravog aluminijuma.

LED tehnologija omogućava interaktivno osvetljenje u unutrašnjosti: Aktivno ambijentalno osvetljenje je sada integrisano u sisteme pomoći u vožnji i može da vizuelno podrži upozorenja. Na primer, Active Blind Spot Assist upozorava na predstojeći sudar sa animacijom crvenog svetla. Pored toga, povratne informacije su moguće, na primer, pri upravljanju sistemom za kontrolu klime ili glasovnim asistentom „Hey Mercedes“.
Pored toga, aktivna ambijentalna rasveta integrisana je u ENERGIZING Comfort Control. Pritiskom na dugme ili glasovnom komandom, njegov holistički “Fit & Healthy” pristup pruža opipljivo iskustvo, dodatno unapređujući napredne sisteme komfora u S-Klasi. U isto vreme, sistem stvara pogodnu atmosferu u unutrašnjosti – na primer, pojačava delovanje u slučaju umora ili opuštanja u slučaju povišenog nivoa stresa. ENERGIZING COACH čak predlaže odgovarajući fitnes ili wellness program zasnovan na podacima o vozilu i putovanju. Takođe, informacije o kvalitetu i stepenu stresa uključuje u svoj inteligentni algoritam ukoliko vozač poseduje odgovarajući pametni telefon ili nosi narukvicu za fitnes. Mercedes-Benz je razvio posebnu ponudu ENERGIZING Comfort dodatke za kupce S-Klase u Kini.
Novu S Klasu možete da nastavite da upoznajete na ovom linku.

 

 

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

BMW se ne okreće ka električnim platformama

BMW-ov novi menadžment neće menjati kurs i potpuno se okrenuti namenskim platformama za električna ...

Jaguar Land Rover smanjuje radna mesta i proizvodnju

Britanski proizvođač automobila, Jaguar Land Rover, planira da smanji 1.000 radnih mesta kao i ...

Sledeća Mazda 6 sa pogonom na zadnjim točkovima?

Mazda polako ali sigurno patentira nova rešenja, koja najavljuju da bi bi već naredna ...

Dodge se definitivno oprašta od SUS motora

Dodge, jedna od muscle car ikona zauvek se oprašta od motora sa unutrašnjim sagorevanjem ...

Ferrari za kraj sezone predstavljanja

I Ferrari je predstavio svoj bolid koji više nije sjajan nego mat, ali i ...

Fudbaleri FK Barcelona zaronili su u CUPRA svet

FC Barselona, zvanični automobilski partner brenda CUPRA organizovao je događaj u svom trenažnom centru ...