fbpx

Yamaha SuperJet postala četvorotaktna

Yamaha je svoj legendarni SuperJet vodeni skuter sa trkačkih staza vratila i među rekreativce željne vrhunskog adrenalina

Yamaha SuperJet već je 30 godina prisutan i omiljen kod ljubitelja stajaćih vodenih skutera. Međutim, njegov dvotaktni motor i sve strožije ekološke norme u nautici počeli su da predstavljaju prepreku, koja je yamahinu legendu preselila isključivo na trkačke staze. Međutim, Yamaha svoj SuperJet ponovo vraća među mnogo širu populaciju željnu adrenalinskog uživanja na vodi potpuno novom generacijom svog skutera.
Nova Yamaha SuperJet ima potpuno novo lagano korito i ono što je najvažnije potpuno novi agregat. Pogon je sada trocilindarski četvorotaktni TR-1 agregat radne zapremine od 1.049 cm³. Agregat je odavno dokazani i provereni benzinac sa dva bregasta vratila u glavi, lagane konstrukcije, a Yamaha ga godinama ugrađuje u svoje vodene skutere i motorne sanke.
Novo korito je nešto šire od dosadašnjeg, pogotovo u prednjem delu, što će rekreativnim vozačima doneti povećanu stabilnost i uživanje u vožnji, ali proizvođač tvrdi da time nije ugrožena visoka maksimalna brzina, dinamičnost i sposobnost za ulazak u agresivne oštre zaokrete.
Nova Yamaha SuperJet kombinuje trkački DNK i elemente koje stajaćeg vodenog skutera očekuju rekreativci. Upravljač je u trkačkom stilu, a njegov stub je sada podesiv po dužini, sa tri moguća položaja i uzdužnim pomeranjem od 50 mm.
Za početnike i one koji smatraju da je 110 KS previše za njihovu tehniku vožnje, Yamaha SuperJet sada ima L-Mode, elektronsku komandu koja ograničava snagu i maksimalnu brzinu na oko 60 km/h. Uz ekonomični četvorotaktni motor rezervoar goriva od 20 litara obezbeđuje mnogo više autonomije od dosadašnje, a digitalni pokazivač količine goriva, i upozorenje da je gorivo pri kraju vozaču su lako uočljivi. Potpuno novi poklopac motorskog prostora maksimalno sprečava prodor vode tamo gde je nepoželjna.
U skladu sa potpuno drugačijom krivom snage i obrtnog momenta četvorotaktnog motora Yamaha SuperJet je dobio potpuno novi impeler, turbinu prečnika 144 mm sa podesivom mlaznicom, a u motorski protor ugrađena je automatska bildž pumpa.
Yamaha SuperJet krenula je u prodaju širom sveta, a dostupnost je skladu sa lokacijom dilera.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Održana još jedna Aquabike škola u Žitištu

U Žitištu je održana još jedna uspešna Aquabike škola za najmlađe, čime je nastavljena ...

Strand sprema vodeni skuter sa 6.2 V8 iz Corvette

Norveški dizajner Kurt Strand osim egzotičnih jahti razmišlja i o monstruozno snažnom i luksuznom ...

Motojet H2O Adrenalin održan u Žitištu

Sezona Motojet H2O Adrenalin događaja približila se kraju. U Žitištu je održana šesta ovogodišnja ...

Airbus pokazao enterijer prototipa letećeg taksija

Airbus je jedna od mnogih firmi koje rade na autonomnim letećim taksijima. Iako firma ...

Honda unapredila svoj HondaJet modelom Elite S

Honda je dugo razvijala svoj poslovni mlaznjak HondaJet, a sada je predstavila i Elite ...

Lexus predstavio najnoviji flagship – jahtu od 65 stopa

Lexus je konačno otkrio svoju novu jahtu, koja predstavlja četvrti Lexusov flagship, pored modela ...