fbpx

Kawasaki sa piste na drumove šalje novi Ninja ZX-10R i RR

Od šampionaskih titula kojih je Kawasaki u WSBK nanizao šest zaredom koristi imaju i kupci – stižu novi Ninja ZX-10R i Ninja ZX-10RR

KRT, odnosno Kawasaki Racing Team ne zna za poraze u svetskom superbajk šampionatu već šest godina zaredom. Sasvim je logično da od onoga što postiže Jonathan Rea na pistama širom sveta neke koristi imaju i oni koji svoje Ninje voze ulicama i drumovima, a upravo za njih Kawasaki je pripremio novu generaciju Ninja ZX-10R i Ninja ZX-10RR za 2021.
Ninja ZX-10R dobio je unapređenja direktno inspirisana trkačkim RR-om. Unapređena je elektronika, sistem razvoda ventila, sistem hlađenja ulja, a promenjen su i prenosni odnosi u menjaču. Agregat je sada Euro 5 norme, ali ništa nije izgubio na snazi, osim malo modifikovane krive isporuke snage. Agregat je i dalje deo noseće strukture potpuno novog rama a nova geometrija rama obećava bolje performanse u krivinama. Zadnje oscilujuće rame je produženo a viljuška više izbačena što donosi bolju stabilnost, dok bi skraćeni „rep“ motocikla trebao doneti brže i preciznije promene pravca.
Uz mnogo mehaničkih novina Ninja je dobio i mnogo elektronskih pomagala. Uz „Launch control“, ABS, „Quick shifter“, sistem kočenja motorom i kontrole proklizavanja, ZX-10R je dobio i tempomat sa 3 standardna i četiri podesiva moda.
Instrument tabla je na TFT ekranu dijagonale 4.2 inča, koji je prilagodljiv na svetlost, ima Bluetooth konekciju, i sposobnost da se doteruje motorska elektronika preko Rideology App aplikacije.
Promene na kočionom sistemu su minorne, ali zato Showa Balance Free Fork donosi tvrđe postavljeno sabijanje, ali mekši „rebound“. Ovaj sistem prednjeg ogibljenja razvijen je za trke, i dozvoljava brže premeštanje mase napred, što unapređuje upravljivost i performanse.
Kawasaki Ninja ZX-10R „okoristio“ se od trkačke verzije i po pitanju oplata, pa je prednji deo uz dodatak LED svetala praktično identičan trkačkom modelu. Masa Ninja ZX-10R bez ABS-a je 205kg, a sa ABS-om 206 kilograma.
Još bliži trkačkoj verziji je Ninja ZX-10RR. Ima drugačija bregasta vratila, i izmenjene opruge na usisnim i izduvnim ventilima. Uklonjeni su usisni „levci“, a dodati titanijumski klipovi i klipnjače. Kod RR verzije Ninje limiter broja obrtaja je nešto više, ali u osnovi snaga je ista kao i kod ZX-10R verzije. Iako ima dosta olakšanja, RR ima identičnu masu od 206 kilograma, mada ne i olakšanu cenu. Sa deklarisanom cenom u Americi od 28.999 $, čak 12.000$ je skuplji od verzije sa jednim „R“ koji košta od 16.399$.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Vinalesu i Yamahi prvi dan testova u Kataru

Maverick Vinales je bio najbrži prvog dana testova u Kataru, dok se vozači Honde ...

BMW 9cento za lepu budućnost motocikala

Na ovogodišnjem Concorso d’Eleganza Villa d’Este BMW će predstaviti viziju motocikla budućnosti zanimljivog imena ...

Dovizioso završava sa Ducatijem na sudu zbog Yamahe!?

Andrea Dovizioso završava saradnju sa Ducatijem, ali se saradnja neće završiti samo silaskom sa ...

MotoGP satnica u Aragonu pomerena

Program slobodnih treninga, kvalifikacija i trka u Aragonu je pomeren zbog niskih temperatura koje ...

Originalni mini bike iz filma Glup i gluplji na prodaju

Mini motocikl korišćen u scenama filma Glup i gluplji iz 1994. godine se nalazi ...

Doviziosu četvrta pobeda u sezoni

Taktički sjajnom vožnjom, Dovizioso je pobedom u Silverstoneu postao prvi vozač koji je uspeo ...