fbpx

Eddie Jordan – ja bi Ser Hamiltonu pokazao vrata ako…

Poznati i uvek slikoviti bivši vlasnik tima Formule 1 Eddie Jordan ima svoje viđenje odnosa Mercedesa i Hamiltona

Foto – Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Eddie Jordan, “živopisni” uvek zanimljivi bivši vlasnik tima Formule 1, a sada dobro obavešteni komentator, ima pragmatično viđenje pregovora o produžetku saradnje između tima Mercedes-AMG i Ser Lewisa Hamiltonam koji formalno još uvek traju. Za sada, sve informacije vrte se oko toga da Toto Wolff i Ser Hamilton koš nisu “stigli” da razgovaraju, ali se iza svega izgleda krije – a šta drugo nego novac, i iznos koji Hamilton očekuje za produžetak ugovora.
Jordan, koji je najčešće u pravu, mada je omanuo sa informacijom da Ineos kupuje ceo tim, iako jeste uvećao vlasnički deo, tvrdi da su pregovori očigledno zapeli oko iznosa na ugovoru, za koji Hamilton traži mnogo više nego što je Mercedes-AMG spreman da plati. “Pored toga, čujem i da postoji neslaganje oko raspodele prihoda i uticaja u samom Mercedesu koji je vlasnik trećne tima. Da sam ja na mestu Mercedesa, pokazao bi Hamiltonu vrata i rekao mu, ili voziš pod našim uslovima, ili nećeš voziti za nas”, kaže Jordan. Nekadašnji vlasnik Formula 1 tima podseća na stav Berniea Ecclestonea nakon pogibije Aytona Senne i kaže da bi uradio isto: “Iako je Bernie bio i šokiran i tužan kao i svi ostali nakon pogibije Senne, prvi se povratio u realnost i svima nam rekao – dosta kukanja, niko nje nezamenjiv”. Lewis bi to trebao vrlo dobro da zna – kaže Jordan.
Bivši vlasnik F1 tima, i roker u duši, osvrnuo se i na angažman Vettela u Aston Martinu: “Iako jako volim Vettela, mislim da je Aston Martin napravio grešku njegovim angažovanjem. U poslednje dve godine Sebastian je bio patetičan u poređenju sa timskim kolegom Leclercom. Ne znam razlog zašto je bio tako loš, ali mislim da su njegovi najbolji dan prošli. U svakom slučaju, Aston Martin je trebao zadržati Sergia Pereza”. A za sina vlasnika tima Aston Martin Lancea Strolla, Jordan kaže da kao džak iz kojeg nikada ne znate šta ćete izvući. “Nekada vozi odlično, a nekada vrlo loše. Lance je sve samo ne konstantan”, kaže Eddie Jordan.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Honda CR-V Hybrid Racer ima 800 KS

Honda CR-V Hybrid Racer ima motor od 800 KS iz IndyCar bolida, neće na ...

Kako konvertovati Bugatti Veyron da bude “zabavniji”?!

Od ekipe koja nam je pokazala zašto zamena ulja na Bugatti Veyronu košta 21.000 ...

Još malo pa gotovo – Škoda Kodiaq vRS

Škoda završava razvoj modela Kodiaq vRS, svog “vrelog” SUV-a, a premijera je već najavljena ...

Nemačke vlasti upale u Hyundai-Kia prostorije

Nemačke vlasti upale su u prostorije kompanije Hyundai-Kia zbog sumnje u postojanje uređaja za ...

Bodovi za Pavlovića na poslednjoj trci sezone u Francuskoj

Srpski automobilista Miloš Pavlović i njegov timski kolega, Meksikanac Raul Guzman uspeli su da ...