fbpx

HRC predstavio tim, ali pitanja ostala otvorena

HRC je danas virtuelno predstavi svoj tim za MotoGP sezonu 2021. ali se i dalje ne zna da li će Marquez biti spreman

Foto: HRC

HRC je danas prestavio svoj MotoGP tim za sezonu 2021., ali oni koji su od zvanične prezentacije očekivali previše, ostali su kratkih rukava. Kao što je postala praksa, tim HRC je predstavljen online, sa kratkim intervjuima šefova tima i Marca Marqueza, a iz izjava, osim diplomatskih i optimističkih floskula, nismo saznali baš ništa novo.

Foto: HRC

Marc Maquez se nakon dužeg vremena konačno javno oglasio, ali nije dao najvažniji odgovor na pitanje – kada se vraća na motocikl? Ostaje nam da verujemo u njegov odgovor, koji u osnovi i jeste logičan, da ni on ni lekarski tim oko njega zapravo ne zna. Osmostruki MotoGP šampion kaže da polako poveća opterećenja pri treninzima, da se svake nedelje oseća malo bolje, ali da nema predstavu kada će biti dovoljno dobro da sedne na MotoGP trkački motocikl i izađe na stazu, a pogotovo na start trke.
Šta više, Marquez zvuči poprilično realno, i dodaje da prvo želi da uživa u vožnji motocikla, pa tek onda da krene da dostiže nekadašnju brzinu. Iskreno kaže da ga uopšte ne zanima ko će mu biti glavni konkurent MotoGP sezoni 2021. obzirom da sasvim drugačije ciljeve od osvajanja šampionata. Ističe da je Joan Mir branilac titule, koji treba da se izbori da je zadrži. U video intervjuu koji je objavio za HRC, Marquez da se sa novim timskim kolegom Polom Esparagrom bio konkurent kroz celu karijeru, pa čak i da ga je Espargaro često pobeđivao, sve do dolaska MotoGP, i kao zanimljivost dodao da su nekada bili u istom timu na Honda motociklima, da su se nakon 17 godina ponovo našli u istom timu na motociklima istog proizvođača.

Foto: HRC

Sve skupa, prezentacija HRC MotoGP tima za sezonu 2021. donela je mnogo uobičajene političke korektnosti i tradicionalnog optimizma, mada poprilično prigušenog, ali malo stvarnih vesti, uključujući i glavnu o povratku Marqueza u sedište, pa čak i pitanju da li će ga i dalje menjati Stefan Bradl (što neki timovi počinju da zameraju, obzirom da je Brad test a ne rezervni vozač), ili će privremeno mesto na Hondi RC213V zauzeti možda čak i Andrea Dovizioso.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Prvi Aston Martin motocikl AMB 001 počeo testove

Aston Martin i Brough Superior su se udružili prošle godine u projektu ekscentričnog i ...

MotoGP – Bagnaija pobednik u Maleziji

MotoGP – Francesco Bagnaija je pobednik trke za Veliku nagradu Malezije, ali još uvek ...

Dakar Reli 2022 – uz pomoć sudija Al-Attiyah do pobede

Četvrta etapa Dakar Relija 2022 pripala je Nasseru Al-Attiyahu, ali tek nakon što je ...

MotoGP – Johann Zarco pobednik u Australiji

MotoGP – Johann Zarco pobednik u Australiji u trci taktike i strpljenja koju je ...

MotoGP – Quartararu pobeda u Španiji

MotoGP trka za Veliku nagradu Katalonije pripala je Fabiju Quartararu vozaču fabričkog tima Yamaha ...

Rossi poklonio pobedu Marquezu

Velika nagrada Malezije je publici vratila Rossija i Yamahu u najbolje dane, ali samo ...