fbpx

HRC predstavio tim, ali pitanja ostala otvorena

HRC je danas virtuelno predstavi svoj tim za MotoGP sezonu 2021. ali se i dalje ne zna da li će Marquez biti spreman

Foto: HRC

HRC je danas prestavio svoj MotoGP tim za sezonu 2021., ali oni koji su od zvanične prezentacije očekivali previše, ostali su kratkih rukava. Kao što je postala praksa, tim HRC je predstavljen online, sa kratkim intervjuima šefova tima i Marca Marqueza, a iz izjava, osim diplomatskih i optimističkih floskula, nismo saznali baš ništa novo.

Foto: HRC

Marc Maquez se nakon dužeg vremena konačno javno oglasio, ali nije dao najvažniji odgovor na pitanje – kada se vraća na motocikl? Ostaje nam da verujemo u njegov odgovor, koji u osnovi i jeste logičan, da ni on ni lekarski tim oko njega zapravo ne zna. Osmostruki MotoGP šampion kaže da polako poveća opterećenja pri treninzima, da se svake nedelje oseća malo bolje, ali da nema predstavu kada će biti dovoljno dobro da sedne na MotoGP trkački motocikl i izađe na stazu, a pogotovo na start trke.
Šta više, Marquez zvuči poprilično realno, i dodaje da prvo želi da uživa u vožnji motocikla, pa tek onda da krene da dostiže nekadašnju brzinu. Iskreno kaže da ga uopšte ne zanima ko će mu biti glavni konkurent MotoGP sezoni 2021. obzirom da sasvim drugačije ciljeve od osvajanja šampionata. Ističe da je Joan Mir branilac titule, koji treba da se izbori da je zadrži. U video intervjuu koji je objavio za HRC, Marquez da se sa novim timskim kolegom Polom Esparagrom bio konkurent kroz celu karijeru, pa čak i da ga je Espargaro često pobeđivao, sve do dolaska MotoGP, i kao zanimljivost dodao da su nekada bili u istom timu na Honda motociklima, da su se nakon 17 godina ponovo našli u istom timu na motociklima istog proizvođača.

Foto: HRC

Sve skupa, prezentacija HRC MotoGP tima za sezonu 2021. donela je mnogo uobičajene političke korektnosti i tradicionalnog optimizma, mada poprilično prigušenog, ali malo stvarnih vesti, uključujući i glavnu o povratku Marqueza u sedište, pa čak i pitanju da li će ga i dalje menjati Stefan Bradl (što neki timovi počinju da zameraju, obzirom da je Brad test a ne rezervni vozač), ili će privremeno mesto na Hondi RC213V zauzeti možda čak i Andrea Dovizioso.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Dva nova motocikla iz Honde

Honda je na EICMA 2017. otkrila dva nova motocikla koji stižu u salone sledeće ...

MotoGP – Marc Marquez propušta i Herez

MotoGP – Marc Marquez propušta i Herez, a trebalo bi da na stazu izađe ...

Pobeda za Vinalesa i Yamahu u fantastičnoj MotoGP trci

Maveric Vinales je Yamahi i sebi doneo pobedu na prvoj trci MotoGP sezone i ...

Marquez ponovo neuhvatljiv u Teksasu

U sedmom nastupu na COA, Marc Marquez je došao do sedme pol pozicije Malo ...

MotoGP – odmor je završen

MotoGP – odmor je završen a sezona se nastavlja trkom u Silverstoneu uz oporavljene ...

Šta su nam pokazali prvi MotoGP testovi?

Dok uzbuđenje pred početak nove MotoGP sezone polako raste, prvi testovi održani u Maleziji ...