fbpx

HRC predstavio tim, ali pitanja ostala otvorena

HRC je danas virtuelno predstavi svoj tim za MotoGP sezonu 2021. ali se i dalje ne zna da li će Marquez biti spreman

Foto: HRC

HRC je danas prestavio svoj MotoGP tim za sezonu 2021., ali oni koji su od zvanične prezentacije očekivali previše, ostali su kratkih rukava. Kao što je postala praksa, tim HRC je predstavljen online, sa kratkim intervjuima šefova tima i Marca Marqueza, a iz izjava, osim diplomatskih i optimističkih floskula, nismo saznali baš ništa novo.

Foto: HRC

Marc Maquez se nakon dužeg vremena konačno javno oglasio, ali nije dao najvažniji odgovor na pitanje – kada se vraća na motocikl? Ostaje nam da verujemo u njegov odgovor, koji u osnovi i jeste logičan, da ni on ni lekarski tim oko njega zapravo ne zna. Osmostruki MotoGP šampion kaže da polako poveća opterećenja pri treninzima, da se svake nedelje oseća malo bolje, ali da nema predstavu kada će biti dovoljno dobro da sedne na MotoGP trkački motocikl i izađe na stazu, a pogotovo na start trke.
Šta više, Marquez zvuči poprilično realno, i dodaje da prvo želi da uživa u vožnji motocikla, pa tek onda da krene da dostiže nekadašnju brzinu. Iskreno kaže da ga uopšte ne zanima ko će mu biti glavni konkurent MotoGP sezoni 2021. obzirom da sasvim drugačije ciljeve od osvajanja šampionata. Ističe da je Joan Mir branilac titule, koji treba da se izbori da je zadrži. U video intervjuu koji je objavio za HRC, Marquez da se sa novim timskim kolegom Polom Esparagrom bio konkurent kroz celu karijeru, pa čak i da ga je Espargaro često pobeđivao, sve do dolaska MotoGP, i kao zanimljivost dodao da su nekada bili u istom timu na Honda motociklima, da su se nakon 17 godina ponovo našli u istom timu na motociklima istog proizvođača.

Foto: HRC

Sve skupa, prezentacija HRC MotoGP tima za sezonu 2021. donela je mnogo uobičajene političke korektnosti i tradicionalnog optimizma, mada poprilično prigušenog, ali malo stvarnih vesti, uključujući i glavnu o povratku Marqueza u sedište, pa čak i pitanju da li će ga i dalje menjati Stefan Bradl (što neki timovi počinju da zameraju, obzirom da je Brad test a ne rezervni vozač), ili će privremeno mesto na Hondi RC213V zauzeti možda čak i Andrea Dovizioso.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

MotoGP trka za VN Austrije pripala Bagnaiji

MotoGP pobeda u trci na Veliku nagradu Austrije na stazi Red Bull Ring pripala ...

MotoGP – Vinalesu pobeda u sprintu na COTA

MotoGP – Vinalesu pobeda u sprintu na COTA, Marquezu podijum, a slab učinak fabričkih ...

Jorge Lorenzo se povlači iz MotoGP-a!?

Za danas u 15:00 zakazana je vanredna press konferencija na kojoj će Jorge Lorenzo ...

HRC saopštio – Marc Marquez nastavlja oporavak

Vesti o stanju osmostrukog MotoGP šampiona nema, a ni u najnovijoj koja je obljavljena ...

MotoGP – na Lemanu pobeda za Bastianinija

MotoGP trka za Veliku nagradu Francuske na stazi Leman, pripala Enei Bastaniniju na Ducatiju ...

Vinales ignorisao preporuku Bremba

Maverick Vinales ostao je bez kočnica na svojoj Yamahi, spasao glavu pa naišao na ...