fbpx

Tim Valentina Rossija VR46 zvanično ulazi u MotoGP

VR46 tim Valentina Rossija zvanično ulazi u MotoGP šampionat sledeće godine

Foto: Petronas SRT

Italijanski elektronski mediji objavili su vest da VR46, tim sedmostrukog šampiona sveta Valentina Rossija od sledeće godine ulazi u MotoGP šampionat i obavezao se da će se u njemu takmičiti do 2026. Tantal Entertainment Sport&Media, holding kompanija Njegovog Kraljevskog Visočanstva Princa Abdulaziz bin Abdullaha Al Sauda je objavila da je postigla dogovor i potpisala ugovor sa VR46 timom u vlasništvu Valentina Rossija o budućoj saradnji i učešću u najjačoj klasi MotoGP šampionata sveta. Tim će debitovati u takmičarskoj MotoGP sezoni 2022. u MotoGP klasi, a glavni sponzor tima biće saudijski naftni gigant Saudi Aramco, uz još nekoliko značajnih sponzora.
Saudi Aramco vež intenzivno učestvuje u auto sportu podržavajući Formulu 1, a svoje aktivnosti sada proširuje i na najsnažniju klasu motocikala u šamponatu sveta. Zanimljivo je da se u za sada jedinoj vesti ne spominje marka motocikla koju će tim VR46 Aramco koristiti. Iako se kao logična marka nameće Yamaha koja je odavno iskazala interes da podrži Rossija u projektu VR46 MotoGP tima, nma ni slova o Yamahi, ali se zato u kuloarima spominju Aprilia, pa i Ducati, a poznato je i da Suzuki želi (mada nikako da ga uspostavi) svoj drugi, satelitski tim. Poznato je da Aprilia nastavlja samostalno u MotoGP-u, a spekuliše se da bi u Gresini mogao doći Ducati, a ujedno, ugovor tima SRT Petronasa i Yamahe bliži se kraju.
Pored uobičajenih promotivnih aktivnosti, saradnja VR46 i Tantal Entertainment Sport&Media odnosiće se i na promociju velikih projekata kao što je Saudi Vision 2030, a odnosi se na nove vizije života u Saudijskoj Arabiji, koji započinje kroz sportsku i zabavnu infrastrukturu, ali i velike urbane projekte koji implementiraju održivu zaštitu čovekove okoline.
KSA New Cities je robna marka koja promoviše nove gradove u Saudijskoj Arabiji kao što su Neom i Najima. Projekat je razvijen uz podršku Južnokorejskog KMHG tima i arhitekata iz Italije i Saudijske Arabije.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Dani Pedrosa saopštio svoju MotoGP budućnost

Kao što je najavio, Dani Pedrosa je danas saopštio svoje planove za budućnost Nakon ...

VR46 – ne još u MotoGP

Valentino Rossi je 2014. godine pokrenuo svoj juniorski tim VR46 u Moto3 kategoriji, da ...

Yamaha MT Tour 2017 u Novom Sadu

Ljubitelji dvotočkaša i ove godine će imati priliku da budu deo velikog Yamaha MT ...

Zanimljiv prvi startni red za MotoGP trku u Nemačkoj

Sutrašnja MotoGP trka na Saksenringu počeće zanimljivim prvim startnim redom, sa Joanom Zarcom na ...

Moto test – Yamaha Tracer 9GT+

Moto test – Yamaha Tracer 9GT+ je model koji je predstavljen prošle godine kao ...

Parodija MotoGP trke sa Silverstona sadrži više akcije od prave

Grupa mladih prijatelja-motoraša iz Malezije napravila je parodiju MotoGP trke održane na stazi Silverston ...