fbpx

Salon automobila u Ženevi se vraća 2022. godine?

Prema najavama organizatora, čuveni Salon automobila u Ženevi će se po 91. put održati u februaru 2022.

Foto: Youtube screenshot

Otkazan zbog Covid-19 pandemije 2020., a i ove godine, Salon automobila u Ženevi bi se trebao vratiti i po 91. put održati u februaru sledeće godine. Nakon masovnih otkazivanja, Foundation of the Geneva International Motor Show (FGIMS), odnosno organizator manifestacije, odbio je zajam koji je ponudila Švajcarska u iznosu od 16.4 miliona evra, i prodao događaj kompaniji Palexpo SA, koja je vlasnik sajamsko – izložbenog prostora u Ženevi. Sada je Palexpo SA uputio zvaničan dopis proizvođačima automobila širom sveta sa informacijom da planirani termin održavanja Salona automobila od 17. do 27. februara 2022., što znači malo ranije od tradicionalnog martovskog termina.
Sandro Mesquita CEO Salona automobila u Ženevi kaže da su ponude proizvođačima poslate i da je zvanično započela organizacija događaja za 2022. godinu. “Moj tim i ja smo nestrpljivi da proizvođačima predstavimo koncept manifestacije, a po tom i publici. Nadamo se da će zdravstvena situacija do februara sledeće godine biti stabilna i da ćemo u skladu sa propisima bit iu mogućnosti da održimo Salon automobila”, kaže Mesquita.
Iako se očekuje da će pandemija Covid-19 do početka 2022. biti pod kontrolom kako bi bila dozvoljena masovna putovanja i okupljanje velikog broja lica na jednom mestu, organizatori Salona već su najavili “uzbudljivu evoluciju“ i “značajno drugačiji” salon u odnosu na dosadašnje manifestacije.
Razumljivo, lepo je čuti optimizam i najave povratka u normalan život, ali proizvođači automobila tek treba da daju svoju reč na temu povratka na Salon u Ženevi, obzirom da su se odavno čula mišljenja da su veliki saloni tipa Ženeve, IAA u Frankfurtu i Salona automobila u Pariza stvar prošlosti, i samo generatori ogromnih troškova bez povraćaja kroz prodaju. Šta više, brojni proizvođači nisu ni izlazili na ove manifestacije, ili su nastupali tamo gde su se nadali da mogu da opravdaju milionske troškove koje su ovi veliki saloni i nastupi na njima izazivali. A prema raspoloživim informacijama u Ženevu nije stigao ni jedan upit o o mogućem održavanju izložbe. Znamo da je IAA salon u Frankfurtu definitivno ugašen, a nepoznanica je i sudbina salona u Parizu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Šef Bugattija potpuno odbacio mogućnost SUV modela

Nakon više godina špekulacija, šef Bugattija, Stephan Winkelmann, dao je konačan odgovor u vezi ...

Porsche Taycan Cross Tourismo i zvanično predstavljen

Porsche je i zvanično predstavio Taycan Cross Tourismo, svoj prvi karavan sa potpuno električnim ...

Tesla počeo proizvodnju Modela Y

Tesla je počeo proizvodnju Modela Y, crossover verzije Modela 3, a isporuke počinju tokom ...

Kad FIA broji 2+3=4, Hamiltonu drugi startni red

Kada se primeni brojanje kakvo koristi FIA, 2+3=4, tako ispada, obzirom da Hamilton startuje ...

Ferrari ponovo u formi

Ferrari je povratio formu kada mu je to najviše trebalo. Uz novi rekord staze, ...