fbpx

Audi e-tron dobija veliko unapređenje već 2022.

Jasno je da će se napredak u električnoj mobilnosti dešavati krupnim koracima, a Audi će ga napraviti već za 2022. godinu

Svaka evolucija ili nova generacija električnih automobila donosiće značajne napretke. A prema zvaničnoj informaciji koju je objavio Audi, unapređenja će se dešavati brže nego što smo navikli. Već za 2022. godinu Audi sprema ozbiljno unapređenje za e-tron i e-tron Sportback, svoje trenutno vrhunske električne SUV modele. Pri tome se ne radi o tradicionalnom “faceliftu” koji donosi nove farove i lajsne.
Audi e-tron i e-tron Sportback, predstavljeni 2019. i 2020., dobiće nove najvažnije i najskuplje delove – novu bateriju, efikasnije elektromotore i unapređenu elektroniku. Autonomija će biti povećana sa današnjih 400 kilometara, koliko obezbeđuje sadašnja baterija od 95 kWh, na 600 kilometara. Ovako brzo unapređenje i nije tako začuđujuće. Oba modela su postavljeni na modifikovanu MLB platformu, što znači da prelaskom na namensku električnu platformu dolaze i poboljšanja. A e-tron i e-tron Sportback su prvi električni modeli koje je Audi ponudio tržištu, pa je logično i što su modeli koji bi 2025. trebali dobiti naslednika, najverovatnije pod oznakom Q8 e-tron, koji će biti na originalnoj EV platformi.
Iako su se pojavila nagađanja da bi u Šangaju najavljeni Q6 e-tron na PPE platformi mogao zameniti oba modela, iz fabrike stižu informacije da se to neće dogoditi, iako će Q6 e-tron biti ponuđen u nekoliko karoserijskih verzija, uključujući i kupe crossover. Razlog je pre svega u činjenici da će biti dosta manji od e-trona i e-tron Sportbacka, a u biće pozicioniran u potpuno drugačiji tržišni segment. Radi ilustracije, Q6 e-tron biće “gabarita” aktuelnog Q5, ali prtljažnog prostora na nivou aktuelnog Q7, a platformu će deliti sa Porsche Macanom.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Nova marka MG Motor stiže u Srbiju

MG Motor, nova marka u Srbiji, premijerno je predstavljena na DDOR BG Car Show ...

DS ne odustaje od bitke u premijum segmentu

Citroen ne odustaje od luksuznog segmenta i svoju marku DS šalje u ralje Mercedesa, ...

Megane RS stiže na velika vrata

U toku F1 vikenda u Monte Carlu Renault će predstaviti novi Megane RS. Nestrpljivo ...

Iz Stellantis pogona Mirafiori izlaziće i dva Maseratija

Stellantis Grupa pravi gigantsku reorganizaciju, a čuveni Mirafiori pogon u Torinu dobija sasvim novu ...

Aston Martin bez AM motora

Po svemu sudeći, berem neki od modela Aston Martin ostaće bez Aston Martin motora, ...

Formula 1 – Red Bull „minimalno“ prekoračio budžet

Formula 1 – FIA je zvanično objavila da je tim Red Bull minimalno prekoračio ...