fbpx

London Electric Vehicle Company lansira e-Camper

Možda deluje neverovatno ali je istinito – London Electric Vehicle Company lansira e-Camper do kraja ove godine

Engleski proizvođač taksija London Electric Vehicle Company (LEVC) će do kraja godine kupcima ponuditi e-Camper, i pokušati da konkuriše Volkswagen ID Buzz-u koji je najavljen za sledeću, 2022. godinu. Električni e-Camper, koji deluje krajnje simpatično, ne koristi originalnu platformu nego je preuzima od van modela VN5, a koji je zapravo svoju platformu već “pozajmio” od TX taksi vozila. U svakom slučaju, najskuplji deo vozila nije projektovan ispočetka, nego je već proveren u eksploataciji, ali i rešava problem straha ostanka bez struje u bateriji u nekoj zabiti.

Ova platforma ima hibridni pogon od elektromotora i baterije kapaciteta 31 kWh, ali i trocilindarski benzinski motor koji je “produživač” autonomije, odnosno range extender. Prema onome što LEVC navodi, autonomija na struju je 100 kilometara, a uz pomoć punog rezervoara goriva raste na preko 500 kilometara, bez potrebe za zaustavljanjem radi dopune strujom ili benzinom.
Pored platforme i karoserija e-Campera zapravo je modifikovana karoserija tovarni prostor VN5 kombija. Pripremljen za boravak u prirodi, e-Camper je dobio mini kuhinju, sklopivi sto, a drugi red sedišta pretvara se u ležaj za dvoje. Kao i kod popularnog Volkswagen Californije, krov se podiže kako bi vazduh u kabini bio svežiji i prijatniji, a može se smestiti i dodatni ležaj. Prednja sedišta mogu se rotirati za 180° kada vozilo stoji, kako bi se stvorio veći prostor za boravak, u koji se ulazi kroz velika klizna vrata.
LEVC e-Camper već sada se može poručiti, isporuke počinju u decembru ove godine, a kupcima će biti na raspolaganju i dosta dodatne opreme i nosača za bicikle, daske za jedrenje i drugu rekreativnu opremu. Uz e-Camper dodatno se proširuje sve veća ponuda električnih i hibridnih kampera u kojoj su već VW California i Opel Vivaro, a sledeće godine stiže i VW ID. Buzz

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Volkswagen počeo prodaju osveženog modela T-Roc u Nemačkoj

Od danas je u Nemačkoj počela prodaja osveženih i tehnološki unapređenih modela Volkswagen T-Roc ...

Prema istraživanjima Kia najbolja, Tesla najgori

Kupovina novog automobila je dugoročna investicija, od koje vlasnik očekuje da će obezbediti siguran ...

Bentley Continental GT Convertible – Bacalar za 12 srećnika

Bentley Continental GT Convertible – Bacalar je dizajnirao najstariji proizvođač kočija na svetu, a ...

Test – Mazda CX5 2.0 AWD

Mazda CX 5 je jedan od najpopularnijih modela japanske marke, a za 2022. godinu ...

Mercedes otkrio pogon Project One-a

Mercedesov Project One uskoro će pred javnost, a iz Nemačke se polako skidaju velovi ...