fbpx

London Electric Vehicle Company lansira e-Camper

Možda deluje neverovatno ali je istinito – London Electric Vehicle Company lansira e-Camper do kraja ove godine

Engleski proizvođač taksija London Electric Vehicle Company (LEVC) će do kraja godine kupcima ponuditi e-Camper, i pokušati da konkuriše Volkswagen ID Buzz-u koji je najavljen za sledeću, 2022. godinu. Električni e-Camper, koji deluje krajnje simpatično, ne koristi originalnu platformu nego je preuzima od van modela VN5, a koji je zapravo svoju platformu već “pozajmio” od TX taksi vozila. U svakom slučaju, najskuplji deo vozila nije projektovan ispočetka, nego je već proveren u eksploataciji, ali i rešava problem straha ostanka bez struje u bateriji u nekoj zabiti.

Ova platforma ima hibridni pogon od elektromotora i baterije kapaciteta 31 kWh, ali i trocilindarski benzinski motor koji je “produživač” autonomije, odnosno range extender. Prema onome što LEVC navodi, autonomija na struju je 100 kilometara, a uz pomoć punog rezervoara goriva raste na preko 500 kilometara, bez potrebe za zaustavljanjem radi dopune strujom ili benzinom.
Pored platforme i karoserija e-Campera zapravo je modifikovana karoserija tovarni prostor VN5 kombija. Pripremljen za boravak u prirodi, e-Camper je dobio mini kuhinju, sklopivi sto, a drugi red sedišta pretvara se u ležaj za dvoje. Kao i kod popularnog Volkswagen Californije, krov se podiže kako bi vazduh u kabini bio svežiji i prijatniji, a može se smestiti i dodatni ležaj. Prednja sedišta mogu se rotirati za 180° kada vozilo stoji, kako bi se stvorio veći prostor za boravak, u koji se ulazi kroz velika klizna vrata.
LEVC e-Camper već sada se može poručiti, isporuke počinju u decembru ove godine, a kupcima će biti na raspolaganju i dosta dodatne opreme i nosača za bicikle, daske za jedrenje i drugu rekreativnu opremu. Uz e-Camper dodatno se proširuje sve veća ponuda električnih i hibridnih kampera u kojoj su već VW California i Opel Vivaro, a sledeće godine stiže i VW ID. Buzz

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Gordon Murray sprema “pravog” naslednika McLarena F1

 Naslednik McLarena F1 kojeg sprema Gordon Murray imaće atmosferski V12 motor i manuelni menjač ...

Opel Frontera će biti električni SUV i stiže uskoro

Opel Frontera će biti električni SUV i stiže uskoro, a možemo da vidimo prve ...

Formula 1 – Alonso hoće više Krack upozorava

Formula 1 – Alonso hoće više i bolje rezultate dok šef tima Aston Martin ...

Delage (možda) oživi uz D12 hiperautomobil

Delage francuska marka koja je nekada pripadala velikima pa nestala, danas je na putu ...

Dakar Reli 2022 – taktika je pun gas

Treći dan Dakar relija pokazao je da je najbolja taktika pun gas – Sebastien ...

BMW priprema jedinstven M sportski model?

Kaže ponešto, ali ne otkriva mnogo – bivši šef BMW M-a Markus Flash kaže ...