fbpx

Pronađen ukradeni Aston Martin DB5 iz filma Goldfinger?

Aston Martin DB5 iz filma Godfinger, jedan od najpoznatijih automobila agenta 007 koji je ukraden 1997. možda je lociran

Foto: Aston Martin

Pojavile su se informacije da je lociran Aston Martin DB5, originalno vozilo korišćeno za snimanje filmova o tajnom agentu Jamesu Bondu – Goldfinger. Ovo vozilo bilo je jedno od četiri korišćena za snimanje filma, ali jedino koje je imalo operativne gedžete koj je Bondu ugradio Mr Q, kao što su mitraljezi, dimna zavesa, cepači guma i ispuštanje ulja, uz neprobojni vetrobran.
Vozilo sa seta filma o agentu 007 kupio je 1986. Amerikanac Anthony Pugliese za 275.000 dolara, dok se veruje da dans vredi čak 18 miliona dolara. Aston Martin DB5 je ukraden ih hangara aerodroma Boka Ralton na Floridi 1997. godine, i od tada mu se gubi svaki trag.

Foto: Aston Martin

Priča o ovoj krađi emitovana je u epizodi podkast serije “The Most Famous Car In The World”, koji vodi poznata glumica Elizabeth Hurley, a jedan od učesnika izneo je tvrdnju da zna gde se vozilo nalazi. Dnevnik The Telegraph je objavio da se pojavilo vozilo sa identičnim VIN brojem, i veruje se da se nalazi u privatnoj kolekciji na srednjem istoku, odnosno negde u Saudijskoj Arabiji, Kuvajtu, Bahreinu ili Dubaiju, poznatim po bogatim kolekcijama automobila.
Christopher A Marinello iz Art Recovery Internationala, agencije za povraćaj ukradenih umetničkih dela i drugih vrednih kolekcionarskih primeraka kaže za Telegraph da je vozilo u jednoj od pomenutih država, pa čak i da cirkuliše među njima. Marinello kaže da se nada da će se trenutni vlasnik sam javiti pre zvanične javne objave, i dodaje da je njegov običaj da vlasnicima ukradenih stvari da priliku da sami učine pravu stvar. Marinello veruje da današnji vlasnika čak nije bio ni svestan da je vozilo davno ukradeno. Tokom podkasta The Most Famous Car In The World objavljeno je da je ponuđena nagrada od 100.000 dolara za vest o vozilu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Platiš 2 dobiješ…?

BMW Serije 2 Active Tourer – zašto li se uopšte zove Serija 2 kada ...

Mick Schumacher Šampion Sveta Formule 2

Mick Schumacher može da bude zadovoljan, pored angažmana u Formuli 1 okrunio se i ...

Hamilton traži milione – Mercedes ne da

Sedmostruki šampion sveta Formule 1 Lewis Hamilton i dalje je nezaposlen, kako god to ...

Icon modernizovao Chevrolet Thriftmaster iz 1952. godine

Firma iz Los Anđelesa poznata po restaurirano-modifikovanim (restomod) Toyotama Land Cruiser je počela da ...

Chevrolet pripremio lep poklon za 55. rođendan Ford Mustanga

U čast 55. rođendana Forda Mustanga, momci iz Chevrolet Arabije su spremili vrlo zanimljiv ...

Pogledajte kako se pravi naplatak od epoksi smole

Naplatci se dizajniraju i prave tako da trpe centrifugalne sile, neravnine, rupe i ostale ...