fbpx

Valentinu Rossiju 18 milona dolara od Princa Al Sauda

Za nekoliko dana na račun tima VR46 leći će 18 miliona dolara za prvu sezonu od Aramca, a Saudijski Princ razjasnio nedoumice

Foto: Sepang Racing Team

Princ Abdulaziz bin Abdullah Al Saud, finansijer VR46 tima Valentina Rossija zvanično je i lično razjasnio određene nedoumice u vezi ugovora sa timom i nedoumica koje su se pojavile. “Ugovor je već potpisan, na račun MotoGP tma VR46 za nekoliko dana će biti uplaćeno 18 miliona dolara, a iduće srede će na press konferenciji biti objavljeni detalji saradnje”. Saudijski princ i glavni finasijer projekta MotoGP tima VR46 objasnio je nekolicini novinara i zbog čega je došlo do nedoumica u vezi celog aranžmana. “Imali smo dogovor sa Valentinom Rossijem i VR46 timom, ali je problem nastao u tome što je prerano objavljen”, kaže član saudijske kraljevske porodice i vlasnik Tanal Holdinga, i dodaje: “Po zakonu, ovakvi projekti prvo moraju biti objavljeni na nacionalnom pa tek po tom na internacionalnom nivou. Trenutno finalizujemo projekat sa četiri ministarstva Saudijske Arabije, ministarstvom sporta, finansija, međunarodnih finansija i medija, a sledeće nedelje u sredu, biće organizovana pres konferencija vlade na kojoj će biti saopšteni svi relevantni detalji”. Tada će biti i potpuno razjašnjena uloga Aramca, o kojoj Princ Al Saud nije želeo da govori, mada je naglasio da je finansiranje VR46 tima od strane Tanala potpuno bezbedno.
Princ Al Saud je potvrdio da je investicija od 18 miliona dolara godišnje (ugovor je na pet godina) u tim VR46 samo deo velikog projekta, u koji će biti uključen tematski VR46 park u Saudijskoj Arabiji vredan 300 miliona dolara, fabrika za proizvodnju motocikla i automobila (koji će biti dizajnirani u Italiji) vredna 200 miliona dolara, kao i dodatne investicije u Italiji kroz kupovinu kompanija povezanih sa automobilskim sektorom, pa čak i trkačke staze. Ukupno, projekat je vredan oko milijardu dolara. Šta više, ni tu nije kraj, obzirom da je Princ Al Saud izrazio interes za vrhunski rang trkanja, održavanje MotoGP trke u Saudijskoj Arabiji i kupovinu trkačkog tima Formule 1.
Princ Al Saud je komentarisao i Rossijevo penzionisanje: “Svi bi želeli i voleli da je ostao u takmičenju i na vrhu, ali mi ga ne možemo prisiljavati. Ja bi voleo da je ostao u MotoGP šampionatu, ali učestvovaće u nekim drugim trkama kao što su automobilske u Evropi i Arabiji. Valentino je za nas veoma važna ličnost”.
Obzirom da su se pojavile sumnje u ceo projekat, Princ je rekao da je sve stvar drugačije perspektive, da ne mari za sumnje i da ne želi da odgovara na pitanja, nego da radi. Dodao je je bio motociklista, ali da nije brzo vozio.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Suzuki MotoGP tim bez povređenog Rinsa u Barseloni

Suzuki će na MotoGP trku za Veliku nagradu Katalonije izaći samo sa jednim motociklom ...

Aramco Racing Team VR46 na Ducatiju od 2022. godine

Valentino Rossi je zaboravio na neizmernu ljubav sa Yamahom – Aramco Racing Team VR46 ...

Koliko košta trkati se kao privatnik na Dakar Reliju?

Nastup na svakom auto ili moto takmičenju uveliko je povezano sa troškovima i budžetom, ...

MotoGP – Marquez se obratio svojim navijačima

MotoGP šampion Marc Marquez se otvorenim pismom obratio svojim navijačima širom sveta i otkrio ...

Primećen novi prototip – “Huskyvarna Avpilen”

Zanimljiv video koji je Unilad podelio nedavno na Facebooku pokazuje najnoviji prototip “Huskyvarne” Guy ...

MotoGP – Enea Bastianini ima prelom lopatice

MotoGP – Enea Bastianini ima prelom ramena i neće startovati na svojoj prvoj trci ...