fbpx

Valentino Rossi – sprint Moto 3 trka je kao Ruski rulet

Tokom MotoGP vikenda i Americi, samo srećom je izbegnuta tragedija, a Valentino Rossi je sprint Moto3 trku uporedio sa ruskim ruletom

Foto: Red Bull Content pool

Tokom MotoGP vikenda u Americi, na stazi COTA je zamalo izbegnuta nova tragedija u Moto 3 klasi, a Valentino Rossi je sprint trku u najslabijoj klasi uporedio sa ruskim ruletom. Incident je izazvao Deniz Oncu, učestvovali su Alcoba, Migno i Acosta, i pukom srećom svi su samo ugruvani. Rossi je, sa svojim ogromnim iskustvom u MotoGP karavanu, užasnut onim što je video i kaže: Neću da upirem prstom ni u koga, ali pustiti sprint trku od pet krugova u Moto3 klasi je kao da igrate „Ruski rulet“. Direkcija trke je donela potpuno pogrešnu odluku.

Foto: Red Bull Content Pool

Oncu je promenio svoju putanju na pravcu, znajući da pored sebe ima vozača i time stvorio pogibeljnu situaciju. Bilo je zastrašujuće, ne samo zato što je Migno bio uključen u incident. Srećni smo što niko nije povređen. Svari moraju da se promene pre nego što još neko strada. Motociklizam je opasan sport, ali postaje još opasniji uz stavove koji se pokazuju. Morate poštovati sebe i svoje rivale zato što se drugačije igrat sa tuđim životima“.

Foto: Red Bull Content Pool

Rosi smatra i da direkcija trke nije smela zaustaviti trku zbog prethodnog incidenta da bi izbegla restart i praktično sprint trku od pet krugova – vozači su već van kontrole i u samoj trci, a kamoli pri restartu, dodaje Rossi. „Oni su ludi, od najranijeg uzrasta uče ih da budu previše agresivni. Odavno govorimo da se na pravcu ne sme menjati putanja, moraju se uvesti ozbiljne mere“, kaže legenda MotoGP-a.
Oncu je kažnjen suspenzijom sa dve trke, a Rossi kaže da kazne moraju biti adekvatne prekršaju. Za pomeranje par mesta u plasmanu kaže da ne donosi ništa i da će vozač ponovo isto uraditi. Oni koji stalno preteruju. Kad bude na televizoru gledao dve trke, razmisliće šta je uradio. „Ko god prati Moto3 to zna, uvek se zna ko su najopasniji vozači, i od nečega se mora krenuti, kazniti sa dve trke zabrane, a ako ponovi isto sa pet trka zabrane, moraju biti edukovani – kaže Rossi.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Rinsu na Suzukiju pobeda u poslednjoj krvini

Rinsu pobeda u poslednjoj krvini Alex Rins na Suzukiju pobedio Marqueza po Doviziosovom receptu ...

Quartararo je MotoGP šampion sveta na Yamahi

Odluka o novom MotoGP šampionatu sveta neće biti odlučena u poslednjoj trci sezone – ...

Honda i dalje bez Marca Marqueza

Marc Marquez neće nastupiti na MotoGP Velikoj nagradi Štajerske predstojećeg vikenda, a Honda je ...

Harley-Davidsonu već dve godine za redom pada prodaja

Harley-Davidson je objavio rezultate poslovanja u poslednjem kvartalu 2018. koji su, blago rečeno, loši ...

Vinalesu i Yamahi pol pozicija u Misanu

U igri nadmudrivanja u kvalifikacijama za VN San Marina, najbrži Vinales, a senzacionalan Pol ...

Stiže Vespa na struju!

Ikona Piaggio grupe, Vespa, je priredila jedno od najvećih iznenađenja ove godine u Milanu ...